söndag 8 mars 2015

KOREANSK HUDVÅRD OCH KOSMETIK - NÅGRA TIPS

Idag på internationella kvinnodagen ska jag bjuda på en fin fin tävling, den kommer i eftermiddag så missa inte det! Innan dess tänkte jag tipsa om några produkter som jag köpte i Singapore. Koreansk smink/hudvård är verkligen HET just nu (på alla internationella bloggar t ex), så jag bestämde mig för att testa några produkter när jag ändå var i asien.


Jag satsade på några få och väl utvalda saker. Det som är mest omtalat är just de koreanska maskerna som blivit otroligt populära överallt, även i Europa. De är otroligt prisvärda (om man jämföra med maskerna av samma kvalité här hemma). Ett japanskt hudvårdsmärke (HIGH END) som jag hört mycket om och som inte finns i Sverige, SKIN-II, där testar jag deras populära ansiktsvatten.


En annan STOR nyhet som används flitigt i Asien är dessa Cushion BB-creams. Det är BB-kräm som kommer paketerat i en dosa, ca 15 ml i varje dosa men man får ofta 1 refill inkluderat så det blir 30 ml totalt för det mesta, dvs som i vanliga foundation förpackningar. Detta är en fenomenal uppfinning och jag förstår att den är så populär i Asien, man får ett flawless utseende, den skyddar mot solen och ska dessutom vara vårdande. Jag testar två märken: ETUDE HOUSE (mellan prislapp) och LANEIGE (High-end prislapp). Etude House kostar ca 100-125 kronor medan Laneige kostar nästan det dubbla. 


Dessa ger samma täckning som vanlig foundation med mellan till full täckning. De har Spf 50, de arbetar med att ljusa upp pigmenteringar, de har oftast vårdande egenskaper (fuktgivande) och sitter ofta väldigt bra på huden. Dessa kommer jag att vara väldigt rädd om så att de inte tar slut innan jag hinner till Asien igen :-)Jag hade tur som hittade nyanser som fungerar på mig, trots att jag är/var solbränd när jag skulle handla dessa. De har många väldigt ljusa nyanser men många har också en gul underton som passar mig. Här måste jag rekommendera er att testat dessa IRL INNAN man beställer via nätet.


Min färg från Laneige heter #23 Sand Beige och är ganska ljus men smälter ändå fint in på min hy och den kommer att bli perfekt när solbrännan försvunnit. Denna känns vårdande och passar mer mogen hy skulle jag säga, den är mer reflekterande och ger ett fräscht skimmer medan Etude House BB-cushion är mera matt och kan bli något torr vid t ex näsan och där man har torra partier i ansiktet.
Här ser ni ansiksvattnet/serumet från SK-II och så en okänd koreansk BB-kräm som jag tänkte testa, tydligen ett mycket populärt märke i Korea. Ansiktsvattnet har jag bara hunnit testa någon vecka och även om den känns bra på huden så kan jag inte uttala mig om resultaten än och tyvärr doftar denna ganska illa vilket inte direkt gör att jag längtar efter att använda denna på dagarna. Den var väldigt dyr så jag får hoppas den ger resultat….Så kommer vi till ansiktskrämerna som kommer i "sheet-form" dvs man vecklar ut dessa och lägger på ansiktet, sedan låter man dessa ligga på ansiktet i mellan 15-20 minuter och sedan när man tar av masken så klappar man in resterna i huden. Min favorit är maskerna från MISSHA, de är väldigt sköna på, skonsamma och känns att de ger resultat. SK-II är väldigt dyra masker och de andra är mera prisvärda, den blåa på bilden t ex kostade endast 10 kronor.

Här nedan ger jag er en bild jag lånat från en annan blogg som jag även länkar till HÄR.


Så här ser maskerna ut när man är klar med dem, när man sätter på sig dem är de väldigt blöta och med mycket produkt i. De brukar fastna lätt och bra på ansiktet och jag tycker att de flesta av dessa är otroligt trevliga.

MISSA NU INTE TÄVLINGEN OM NÅGRA TIMMAR DÄR NI KOMMER ATT KUNNA VINNA VACKRA SILVERSMYCKEN :-)
VI SES DÅ HOPPAS JAG :-)

KRAM!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER