söndag 19 april 2015

CHARLOTTE TILBURY - EXTREM LYX

Idag tänkte jag berätta för er om ett nytt sminkmärke som jag testat och som personifierar "High-end" lyx kosmetik. Charlotte Tilbury har länge arbetat som make-up artist och sminkat (precis som en annan favorit: Lisa Eldrige) massor av kändisar och modeller. 2013 lanserade hon sitt egna hudvårds- och kosmetik märke som lovordas av bland annat Wayne Goss (en annan Youtube, make-up artist Guru). Jag har kikat på hennes produkter ett tag och bestämde mig till slut för att testa för ett par veckor sen. Frakten är ju inte rolig men det får man ta om man vill testa High-end produkter :-)


Det är verkligen lyx att få använda dessa produkter. Vissa älskar jag mer än andra, så klart, men överlag är det hög kvalité på samtliga dessa. Jag köpte ett kit från Net-a-porter och några produkter direkt från hennes hemsida. Net-a-porter har dock bäst priser men har tyvärr inte alla produkter och kit som Charlotte erbjuder på sin egen hemsida. 


Wonderglow är ett av Charlotte Tilburys mest omtalade produkter, det är en primer som ger en enorm lyster åt huden och som håller foundationen på plats. Den är ganska lik Laura Merciers Foundation Prime Radiance som jag älskar men ger ändå mer fräschör åt huden. Den innehåller dessutom 40 ml vilket är generöst.


Sen var jag även tvungen att testa Charlotte Tilburys foundation, light wonder som är en skir till medium täckande foundation med mycket lyster. Basen är ju det viktigaste när man sminkar sig.
Denna är väldigt naturlig på huden och läggs bäst med en foundationbortste tycker jag. Den är inte täckande men ger huden en underbar lyster och fin färg. Mina pigmentfläckar får jag dölja med hjälp av concealer istället. Den är fin och håller sig på plats i ca 6-7 timmar på min blandhy men är inte direkt "longlasting". Vill man ha en mer naturlig täckning med mycket lyster är detta den rätta foundation.Jag testade även Charlottes fina matta läppstift i färgen "Victoria" och läpp pennan som följde med i pakets som hette "foxy brown" och som är väldigt brun. Det är en brun nude färgs som funkar men läpp pennan känns väl mörk tillsammans med denna, tyvärr. Läppstiftet i sig är fin och diskret. Den är matt och håller sig på plats, tills man börjar äta i varje fall.


Charlottes gloss är fina men väl små i storlek och inget jag skulle satsa på men då denna följde med i paketet som jag beställde HÄR fick den vara med.


Den här produkten däremot kan jag prata om hur länge som helst! Den är helt enkelt ett av de bästa bronzing/highlight duos jag ägt och testat. Jag säger bara WOW!  Borsten fick jag med i kitet som jag köpte från Net-a-porter och är verkligen ett måste för att få till rätt resultat. Bronsingpudret är perfekt om man vill "sculpta" ansiktet och få ett fint resultat som ser naturligt ut. Highlightern är underbar och ger ett underbart ljus och fin lyster utan att bli för mycket.
Asken är ett litet konstverk i sig.


Om jag skulle rekommendera bara två produkter så skulle det bli Bronsing/highlighter kitet (med borste) samt Wonder Glow primern. Därefter kommer foundation och sedan läppstiftet.
Den här är ett märke som helt klart konkurrerar med by Terry i min badrumsskåp. 
Kanske något som snart borde komma till Sverige?
Hoppas ni har haft en lika fin dag som jag i solen idag.

KRAM!!
1 kommentar:

  1. Åh jag fick just hämta upp hakan som låg i knäet! jag ääälskar Charlotte Tilbery och vill klicka hem massor av hennes vackra makeup! Nu får jag höra lite vad du tycker och sen bestämma mig för vad det får bli! Så himla härliga bilder på detta fina märke! Du är så duktig på att skriva om både mode och skönhet, vilken drömduo!
    Ta hand om dig nu vackra du!
    Massor av kramar!

    SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER