söndag 13 mars 2016

KAT VON D - FOUNDATION, CONCEALER OCH LÄPPFÄRG

Nu har jag äntligen lyckats lägga vantarna på några av de produkter jag varit så otroligt nyfiken på att testa från Kat von D. Nu har produkterna landat på Sephora i Sverige och jag hade turen att hitta samtliga de jag ville prova i mina färger :-) Här kommer en presentation av de produkter jag testat, swatches och first impression av dessa.


 Här ser ni mina köp: Lock-it concealer, Lock-it Foundation och Everlasting liquid lipstick.
Dessa produkter har jag googlat och läst på om, har sett väldigt många fina recensioner och tester så jag hade bestämt mig för att testa dessa på ett eller annat sätt.
Jag provade snabbt dessa på plats i Sephoras butik i city och blev eld och lågor.Bara förpackningarna är LJUVLIGA och genomtänkta. Färgerna på de olika ser ni strax här nedan men jag kan avslöja att concealern är  en av de ljusaste i färgen 18 Light, foundationen heter nr 52 (Medium) och den ljuvliga läppfärgen heter Lolita II.


Kolla bara vilken underbar förpackning! Praktisk då plast omsluter glas behållaren och säkrar att den inte går sönder om man skulle tappa den :-)
Denna foundation ska hålla i upp till 24 timmar, den ska kunna ge full täckning, är transfer resistant och ska vara fuktgivande. Den innehåller naturliga polymer som absorbera olja för en matt, mjuk yta och den innehåller extra mjukgörande ämnen som ska ge en sammetslen konsistens för perfekt slät hud. 
Jag har testat denna och kan bara hålla med alla lovorden, den är HELT fantastisk om man vill ha full täckning utan att ha en kackig känsla på huden. Om man lägger den med hjälp av en Beauty Blender får man en mer skir, naturlig finnish, vilket jag gjort. Trots detta täcker denna de flesta skavanker, inkl pigmentfläckar, röda partier, finnar, ärr, etc.
Mitt betyg på denna foundation efter att ha testat den i 2 dagar är:
5 av 5 om man gillar täckande foundation.
Priset på denna tror jag låg på ca 350 kronor
Även denna concealer är extremt omtalad på sociala medier och jag var nyfiken på att se om den verkligen kunde täcka mina mörka ringar.
Denna ska kunna täcka tatueringar men då får man allt bygga upp den. Jag har testat med ett enda lager och jag är väldigt nöjd med resultatet även om jag ska erkänna att jag även hittat en ny favorit från BareMinerals som precis lanserats också som är täckande OCH ljusreflekterande.
Denna täcker väldigt fint men kan kännas en aning torr efter 5-6 timmar, de första timmarna sitter dock denna som en smäck utan att flytta omkring.
Betyg på denna concealer är:
4,5 av 5 då den saknar de ljusreflekterande egenskaper som jag behöver för min äldre hy, annars hade den fått 5 poäng.
Priset på denna ligger omkring 250 kronor


Nu kommer vi till en liten överraskning för min del, detta ljuvliga matta läppstift som sitter som berget på läpparna i den finaste färgen jag sett på länge. Everlasting liquid lipstick i färgen Lolita II är helt makalös snygg på läpparna och håller i minst 5-6 timmar, trots mat och kaffe intag. Matchas PERFEKT tillsammans med min longlasting läppenna från Lipstick Queen i färgen Nude.
Har haft denna i tre dagar sen jag köpte den och fått massor av kommentarer och komplimanger för denna.
Betyg: 5 av 5 för matthet, hållbarhet och färg.
Pris: ca 215 kronorHär ser ni nu Swatches på Lock-it foundation (överst i färgen Medium 52), ej utblandad utan bara utsmetad över handryggen. För info så har jag oftast 020 i Chanel, 21 i Diors nya foundation, TF22 och ibland TF23 i Sensai Total finish puder samt Fairly light eller Golden Fair i BareMinerals Original mineral foundation (puder).


Här ovanför foundationen har jag smetat ut lite av lock-it concealern och ni ser hur pigmentrika dessa är.


Här har jag klappat in både foundationen och concealern och ni ser hur naturligt de smälter in på huden.


Bilder med Lock-it foundation och lock-it concealer på.


Foundationen smälten in med min hudton, höll i minst 12 timmar med perfekt täckning, kändes knappt på huden och täckte alla mina skavanker förutom att den ger huden en extremt fin glöd, dvs den ska vara matt men den ger ändå ett fint naturligt sken trots mattheten.
För ytterligare lite glöd använder jag min Charlotte Tillbury Bronzing kit: Filmstar Bronze & Glow som är magisk.
Här ser ni den fantastiska läppfärgen, Everlasting liquid lipstick i Lolita II, som man lägger på som ett gloss men som är flytande pigment som sedan sätter sig på läpparna och ger en matt finish. 
Lovely, Lovely, Lovely! Får nog hamstra och köpa en till i varje fall så jag slipper bli utan :-)
Läppennan från Lipstick Queen (i färgen NUDE) som jag köpt via Cow Parfymeri är den bästa läppennan jag haft vad gäller hållbarhet och fina nyanser.


Hoppas ni haft en fin helg. I veckan ska jag försöka visa mitt H&M fynd som jag använt redan i helgen och så ska jag recensera Diors nya tre-enighet vad gäller bas.
Ha en fortsatt fin söndag!

KRAM!!2 kommentarer:

 1. Åååh så snyggt - tack för tipset !
  Skall genast införskaffa dessa produkter - om du ger 5 poäng av 5 så litar jag på det !
  Allt gott önskar jag Dig i ( snart) vårvärmen !
  Karin i Stockholm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Karin! Foundation är ju så personligt. Jag gillar medium till täckande make-up med en naturlig finnish men vill man ha en mer lätt till medium täckning är detta inte rätt foundation, så det är helt beroende på de behov man har, vilken hy man har, känslighet, etc. För mig är denna en ljuvlig foundation, concealer och framförallt läppfärg. Hoppas du ska gilla dessa :-) KRAM!!

   Radera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER