tisdag 3 februari 2015

DAGENS OUTFIT OCH DET DÄR MED MÄRKESVÄSKOR

Här kommer dagens outfit och i kombination med en av mina fina LV väskor. Jag gillar handväskor, helst kvalitetsväskor som jag ser som investeringar och saker som mina Sessor en dag kan ta över. En fin och välsköt handväska från de stora varumärkena som LV, Mulberry, Gucci, Hermes och Prada har ett evigt värde. Jag sparar hellre ett tag för att kunna köpa en väska som jag tror kan passa mig, min livsstil och som är klassisk än att springa runt och köpa billigare, trendiga väskor som kanske inte håller mer än två/tre säsonger (i bästa fall).  Sen kan jag undra varför men alltid ska ifrågasätta om en kvinna har råd med en dyr handväska men sällan reagerar om en man skulle köpa en (eller flera) dyra klockor/bilar/kostymer till betydligt högre prislappar. Hursomhelst, här kommer dagens outfit som är en vacker Odd Molly blus (vintage) som jag fick tag i tack vare tips på Facebook.


Svart och guld är mina favoritfärger i väskor :-) Har en del av dessa men alla med olika detaljer och funktioner :-)
Under blusen har jag ett vackert linne från Odd Molly, från 2009 eller 2010.


Underbar röd färg på denna.
Hur ser ni på märkesväskor, något ni själva handlar eller föredrar ni billigare varianter som ni kan byta ut med jämna mellanrum? Replikor/fejk är något som jag personligen har väldigt svårt för, särskilt när de säljs som äkta i tex second hand butiker. Äkta märkesväskor har ett evigt värde och vissa av dessa t.o.m ökar i värde med åren om man sköter om dem. Replikor förstör på alla sätt både för de som köper äkta väskor och för de som arbetar med dessa (under hemska förhållanden), dessutom stöttar man kriminella (plus att man själv bryter mot lagen genom att köpa kopior).

Hoppas ni har en fin start på er vecka.

KRAM!!


9 kommentarer:

 1. Kopior skulle jag aldrig köpa.
  Har tre Louis Vuitton väskor som jag tycker mycket om.
  Gillar även lite enklare tygväskor som oftast köps i Thailand.
  Skulle gärna även ha en mindre Chanelväska....
  Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Hej letar som en tok efter snyggt skärp att ha i midjan på tunikor. Sett att du har massor av snygga. Var kan jag hitta detta???? Mvh Yina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Yina,
   Jag brukar skriva var mina skärp kommer ifrån under mina inlägg, kika där. Oftast från Noa Noa, Valerie, Oleana, etc.
   Lycka till!
   Kram

   Radera
  2. Har kollat överallt 😐 hittar ändå inga. Vet du ngt på ngt ställe som finns nu? Hoppas på din hjälp 😄

   Radera
 3. Vad menar du med billigare väskor? Ff märkesväskor men billigare segment än Gucci och Chanel? Jag försöker spara ihop till märkesväskor men det är väldigt dyrt för min del. Har en fin Chloé som jag köpte av en väninna som köpte den för några år sedan i USA. Vackert skinn! Har en stor Marc Jacobs som jag köpte i New York. Otroligt mjukt skinn och jag får i allt som behövs till en hel dag. Den är av riktigt bra kvalitet, plus en plånbok i samma serie. Har lite andra skinnväskor från billigare märken men snygga, tex Massimo Dutti. Men det är inte riktigt vad jag kallar märkesväskor. Vill köpa en Chanel, hoppas kunna spara till en! Bara skinn tittar jag på för min del, inte tygväskor som vissa Chanel. Vägrar använda de "bättre" kopiorna som en kompis gav bort efter en resa till Kina. Ligger längst in i garderoben!
  Ja det är mkt vackert som lockar!
  Kram fining! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marc Jacobs, Michael Kors, DKNY, Guess, är också märkesväskor. Jag tänkte mer på billigare väskor som H&M, Lindex, Åhléns, etc.
   Klokt att köpa skin, brukar hålla bättre och åldras på ett fint sätt oftast. Jag har alltid älskat väskor, man bär ju allt i dessa, varje dag så det är viktigt att de håller och matchar min livsstil 😊
   Kram fina du!
   P.S. Ja, Chanel är ett drömmärke, kanske när man fyller 50 😉

   Radera
 4. Skulle aldrig köpa kopior. Gillar det fina skinnet i äkta väskor. Däremot så behöver inte kopior framställas under usla förhållanden. Ofta kan det vara samma "fabrik" som tillverkar originalen och kopiorna. Kopiorna gör de efter dagens slut och med sämre material. Det är ju misstaget många fina märken gjort. Av ren dumsnålhet för att spara pengar flyttade de tillverkningen från Europa till Asien. Jämför Mulberrykopiorna från 70/80-talet när tillverkningen låg huvudsakligen i England med dagens kopierad mulberryväskor. För 40 år sen var kopiorna mycket taffligt gjorda. Idag har de som kopierar tillgång till ritningarna och det är knappt Mulberry själva kan verifiera sina väskor. Men man ser det på små detaljer och kvaliteten. Så enligt min åsikt har de fina märkena sig själva att skylla. Snålheten bedrar visheten.

  Annars har jag alltid gillat Mulberry och gör det fortfarande, men har gått över till att tillverka mina egna väskor. Det är inte så svårt om man är lite händig. Får mycket beröm för dem och tycker det är roligt att vara lite unik. Trots sitt pris så är ju märkesväskor numera inte direkt unika. Jag har svårt för att vara en i flocken och gillar att sticka ut. Gillar kontraster. Går jag ut med mina Mulberry klär jag mig så att det inte ser så förväntat ut, utan bryter av mot Mulberrystilen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, så spännande, det hade varit så kul att se vad det är för väskor du designar. Maila mig gärna bilder.
   Du ser min mail under Bloppislänken. Jag håller med dig till viss del med att snålhet inte lönar sig men det är framförallt större kriminella element som använder kopior/tillverkning för att tvätta pengar från annan verksamhet.
   Mulberry gör vackra väskor, dock tycker jag de kan vara något för tunga.
   Kram!

   Radera
 5. Vad fin blusen blev! Å vilken vacker väska Jag skulle gärna köpa en fin LV väska men jag har aldrig vågat mig på begagnatmarknaden på tradera och ny så är det mycket pengar eller rättare sagt många andra köp att avstå från... Jag funderar dock på att köpa mig en när jag fyller 40 och låssas som den är från pappa ;-) Jag har ett antal campomaggiväskor å tycker att de är underbara i skinnet men ofta väl tunga. Sen har jag även många av ceannis väskor några har varit riktiga favoriter och ett antal av Odd Mollys väskor men ingen av dem är särskilt välanvänd av någon anledning. Jag har svårt för billigare väskor just på grund av att de ofta ser just billiga eller plastiga ut... Kram

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER