lördag 30 november 2013

ÅRETS SISTA BLOPPIS - IMOROGON KL. 20:30 & LITE FUNDERINGAR

Hej finaste läsare, idag är en slapp lördag som spenderas med att köra runt Sessorna till olika kalas och fester :-) Vi gamlingar får nöja oss med att stanna hemma idag. Vi har börjat ta fram adventsljusstakarna och julpynt. Det har varit en lugn dag och jag behöver det verkligen efter den hektiska veckan som varit. I detta lugn har jag passat på att gå igenom garderoberna och hittade några saker som jag tror skulle behöva nya hem där de får komma ut och luftas. Campomaggi väska och Odd Mollt plagg och accessoarer kommer att säljas. Titta in vid kl 20:30 imorgon söndag den 1 december då kan ni fynda många fina saker till bra priser :-) Idag har jag slappat i denna sköna outfit.


Odd Molly Silkesomlott tunika, kommer inte ihåg namnet, handvärmare från Odd Molly och byxorna är från Isabel Marant pour H&M.


Visst har denna höst gått otroligt fort? Känns som att tiden runnit iväg om nu är det strax jul.
ÄLSKAR julen, har alltid gjort det. Älskar alla dofter under julen, smakerna och allt pynt.


Imorgon blir det mer bloppisfynd, måste rensa undan och göra plats till annat som inhandlats även om jag ska erkänna att det inhandlats betydligt mindre denna höst jämfört med tidigare år. Känns skönt att inte överkonsumera utan handlar hellre färre men mer genomtänkta plagg.

Jag måste även erkänna att denna höst har det handlats betydligt mindre överlag men absolut mycket mindre Odd Molly plagg, kollektionerna lockar mig inte längre på samma sätt, mest gamla modeller som återkommer i olika tappningar. Dessutom har jag gått tillbaka till klassiska och stilrena plagg. Vill ha mer stilrena plagg med vacker snitt istället och så en och annan Oleana kofta :-) Känner mig väldigt obekväm i volanger och spets nuförtiden men det är väl naturligt att smaken varierar över åren. Har även sett att Karin Jimfelt-Ghatan sålt VÄLDIGT stor andel av sina aktier i Odd Molly och det känns inte som något bra tecken. Hur ser ni på Odd Mollys utveckling den sista tiden, gillar ni de nya kollektionerna lika mycket som de äldre?

Hoppas vi ses imorgon, 1 Advent och allt :-)
Då ska det hinnas med en del inlägg och så bloppis :-)
Ha en fin lördag!
KRAM!!
9 kommentarer:

 1. Odd Molly lockar inte alls lika mycket längre...som du säger så många plagg vi redan sett....inga riktigt spektakulära klänningar vilket jag saknar......har köpt väldigt lite denna höst....och inget lockar från våren.
  Få se hur det utvecklar sig för Odd Molly...??
  Trevlig advent önskar Titti

  SvaraRadera
 2. Är det inte det här som du beskriver som är --- ja, utveckling! Mode - trender - utvecklas ju hela tiden, även om man fäster sig vid vissa av dem som då håller ett par år, ja ändå försvinner de till slut. Ibland gillar man det, ibland inte. Jag har ju inte varit helsåld totalt på Odd Molly, men har ett antal plagg (som tyvärr är för stora en del) och jag kan känna att jag instinktivt hållt mig ifrån vissa plagg, för hur fina de än är, så passar de inte (på) mig. Jag har alltid varit en spets och volangtjej (trenden har alltid funnits mer eller mindre under åren sedan jag var ung) och man blir luttrad och vet vad som kommer tillbaka. Tunikor har ju varit så stort i rätt många år nu, och jag vet att jag tänkt många ggr att "åh tunikan är verkligen det optimala plagget" men vad händer nu, plötsligt så ratar jag dessa, känner mig lite obekväm i de plagg som jag bara för typ 3 år sen gillade skarpt. Tidens utveckling, som den alltid varit... Hoppas Odd Molly klarar denna omställning som pågår, och hittar sin unika utveckling - både i pris och kvalitet för jag tror även det spelar stor roll. Ha så väldans gott nu! KRAM Milla

  SvaraRadera
 3. Det är alltid kul att kika på din bloppis. Kram Anneli

  SvaraRadera
 4. Jag har aldrig varit något stort fan av Odd Molly, men gillar ändå vissa plagg. Har ett par koftor (bl a knit jacket) och köpte ett rött linne på Noos med fina rabatten igår :) Såg även några intressanta objekt av Pre Spring som jag kanske köper. Volanger har aldrig varit min grej, men har en dotter som älskar just detta :)

  Gillar också det klassiska och enkla, men framför allt att blanda olika märken.

  Kikar in på bloppisen i morgon. Ha en fortsatt fin kväll.

  Gry

  SvaraRadera
 5. Jag har precis fått en nytändning på Odd Molly faktiskt. Jag tänker att allt går i perioder och min egen stil förändras hela tiden. Inget är helt beständigt men jag trillar gärna tillbaka till klassiskt, sen vill jag vara bohem och färgglad till att bli jeans och kofttjej. Det går i cirklar. När det gäller Odd Mollys utveckling vet jag inte men jag ser väldigt mycket fram emot Karins kommande klänningskollektion i vår. Det kommer att bli spännande att se om hon tar ut svängarna lite.
  Kramar och ha en underbar helg!
  L

  SvaraRadera
 6. ja, vad är det som händer med Odd Molly..? Inget nytt och fräscht liksom, eller så är det jag som åldrats och inte tilltalas lika lätt som förut.
  Så jag köper inte heller lika mycket O M som tidigare.
  Synd, man vill ju gärna stödja svenska designers.
  Trevlig helg.
  Dyrafina

  SvaraRadera
 7. Bra fråga, vad är det som händer? Jag har varit ganska frånvarande det sista året och knappt köpt någonting. Fortfarande är det många plagg som tilltalar mig men jag räds av nypriset på plaggen eftersom andrahandsvärdet sjunkit så drastiskt. Tidigare kunde jag sälja några äldre plagg för att finansiera nya men det går knappt längre. Nu köper jag bara precis det som verkligen tilltalar mig, inga mängder och främst på rea eller i andra hand.

  Som alltid tar du så fina bilder. Jag uppskattar precis lika mycket att se dina hemmakläder som finklänningar, ärligt och igenkännande :-) KRAM

  SvaraRadera
 8. Höstkollektionen var inte in alls jag, har köpt en blå rebecka och en vit shiborikjol å jag har ingen lång reaönskelista så som jag alltid brukar, absolut finns det några plagg som kan tänkas men det är ett fåtal. Istället har jag roat mig med att handla ett antal plagg från min old molly lista så den där drömlistan har kortats markant. Jag gillade dock vår kollektionen, inte så mycket från det första kanske men framåt mars känns det farligt, kanske inte massa spektakulära plagg men trevliga plagg att leva vardag i, kanske precis vad jag behöver efter att ha fyllt på med päls, skinn, milliondollarklänningar och en till once in a lifetime coat. Håller dock med om att alla dessa upprepningar är trist, jag hade föredragit att det var några en handfull modeller som kom i olika färger år efter år (LK x-stitch 327a tex) och att det i övrigt var nyskapande istället för att tjata ut kassakorna maximalt och köra LK mönster på allt eller samma all-in blus i hundra nya färger. Men kanske är det så framtiden ser ut för Odd Molly det känns som en yngre målgrupp tar vid både i marknadsföring och produktutbud, Å visst ändrar sig smaken men jag känner ändå att jag har till största del en ganska så röd tråd i vad jag valt att köpa och behålla genom åren men jag är nog inte den mest trendkänsliga inom något annat område heller ;-) Kram

  SvaraRadera
 9. Hej,
  Kikar in här då och då och vill gärna bidra med en liten kommentar.
  Tror det är naturligt att man, om man en gång varit så hängiven ett varumärke, på något sätt "får nog". Av bloggen att döma har du satsat på de mest utmärkande, dyra plaggen, som kanske också har ett begränsat användningsområde? Ju mer pråligt ett plagg är, desto färre tillfällen använder man det, det ligger på något sätt i sakens natur.

  Det jag undrar, efter att ha läst ditt inlägg om Karins J-G:s aktieförsäljning, är om Odd Molly på sikt verkligen kommer att ingå i H&M-koncernen? Vad kommer det att innebära för priserna? När kommer detta att ske?

  Om sanningen ska fram (om man kan tyger, konfektionsindustrin etc etc) så är inte kvalitén på Odd Molly särskilt hög, har aldrig varit. Mycket bygger på detaljer, tatoo-tryck, s.k. ikonicitet, återkommande vävda mönster och modeller. Att blanda ull, bomull och nylon (som man gjort i höstens Lovely Knit-modeller) bäddar för än mer noppor än tidigare. Tittar man på mössor, scarves, accessoarer, ser mycket ut att vara gjort av stuvbitar från tygindustrin (alltså bitar som blivit över och "hottats upp" med broderier, fransar, dollars etc.). De fina Summer och 2007 tunic håller inte heller länge om man är klantig konsument för de är gjorda av den sortens bomullspoplin som lätt bränns vid för hög strykvärme...

  Allt ovan sagt mot bakgrund av att jag personligen älskar vissa modeller och plagg. Men att betala mer för en kofta än för en rejäl dunjacka (från The North Face eller Skhoop) är någonting jag tröttnat på. Man "växer upp", man lägger pengar på annat - och så ligger detta med att vara en "economista" i tiden numera - inte en shopoholic.

  Och väl är kanske det. Så att unga kvinnor inspireras till att göra någonting riktigt, riktigt vettigt för sina pengar.

  Tack för ordet - och för en intressant blogg!
  /Nike

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER