söndag 24 december 2017

FÖRSTA JULEN SOM FRÅNSKILD

Det här en verklighetsflykt, bloggen alltså. En plats där man kan få tips, inspiration och fina bilder. Min blogg har alltid varit min egen frizon, en plats där jag själv kunnat söka tillflykt från stress, måsten och det jobbiga IRL. Jag är sällan personlig på bloggen men jag insåg att många i min egen ålder går igenom en liknande situation och kanske, kanske kan min situation hjälpa någon därute.
FÖRSTA JULEN SOM FRÅNSKILD OCH UTAN BARNEN.......


Jag läste en sån fin text som Jenny Strömstedt skrivit just om första julen som nyskild/nyseparerad, som finaste Kicki skickade till mig eftersom hon vet att detta är min första jul, utan mina barn och dessutom nyskild. Ni hittar krönikan HÄR. Just den här meningen satte sig:
"Julen verkar aldrig bli som någon tänkt sig, men som nyskild prövas förväntningarna extra hårt mot brustna drömmar och andras till synes ouppnåeliga idyll."

Jag bryr mig inte så mycket om andras till synes "idyll" men jag slåss av ensamheten och besvikelsen över att inte vara med mina älskade Sessor, de som ger mitt liv mening, och över alla krossade drömmar. Som nyskild och där mitt ex redan efter ett par månader hittat en betydligt yngre kvinna slåss jag just av orättvisan i detta. Jag sitter här ensam, utan mina barn dan innan julafton. Jag valde bort exet ur mitt liv när jag tog ut skilsmässan men inte mina barn.

 Just nu är jag ensam och arg, väldigt arg och det är kanske det som ändå är min räddning. Vreden ger mig kraft och vilja att ge igen och resa mig upp. Nästa år kommer att bli mitt år, det måste det bara bli. Efter att ha förlorat mina båda föräldrar plötsligt inom loppet av ett år och sedan en skilsmässa på det är jag redo för mitt nya liv. Bort med det gamla, in med det nya. Jag har gråtit så det räcker för en hel livstid under 2017, 2018 måste bli glädjens och förändringens år.


Jag vill som sagt inte lägga någon sordi för alla ni andra som har en familj att fira med, tvärtom, var rädda om varandra och var tacksamma att ni får fira en jul ihop, som familj. Idag får jag i alla fall se mina Sessor i några timmar så vi kan öppna julklappar, spela spel och fika innan de går tillbaka till sin pappa. Jag får hålla tillgodo och hushålla med de timmar jag får med dem, så minnena håller mig levande (som bränsle för själen) tills jag får tillbaka dem innan nyårsafton.

Jag tänker att för oss som är nyskilda/nyseparerade så det är skönt att veta att man inte är ensam om att känna hopplöshet och sorg en dag som denna, julafton. Det måste finnas mörker för att vi ska kunna se fyrverkerierna, det måste finnas nattmörker för att det det kunna bli dagsljus. Inget mörker utan ljus. Nästa år säger jag bara, 2018, here I come!

GOD JUL till er alla!

10 kommentarer:

 1. God Jul finaste du.Hade vi bott i samma stad hade jag frågat om du hade lust att hitta på något roligt någon av juldagarna. Nästa år kommer garanterat att bli ditt hur jobbigt det än känns nu. Kram Linda (som följt din blogg i flera år men som är lite dålig på att kommentera)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Linda för din fina kommentar, uppskattar det :-)

   Radera
 2. En till hälsning från mig.
  Har varit ut en sväng här i Göteborg, i regnet, på NK och i Nordstan.
  Maken förkyld och tar det lugnt på rummet.
  Har också haft en del sorg under året, livet blir som sagt var inte alltid som man tänkt sig.
  Hoppas ni fick fina timmar du och barnen.
  Kram Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Titti! Hoppas du haft en fin jul och önskar dig ett underbart nytt år!

   Radera
 3. Julhälsningar från en trogen bloggläsare! Tack för en informativ & inspirerande blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. God Jul Maria! Hoopas du får ett fantastiskt nytt år!

   Radera
 4. Kram! Hoppas och tror att 2018 blir ditt år♥️🙏🏻 Har följt din blogg länge länge och önskar dej och dina flickor allt gott♥️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lisa, Jag får se till att 2018 blir mitt år helt enkelt. Tack för din fina kommentar!

   Radera
 5. Styrkekramar hoppas och tror att 2018 blir ett förändringens år för dig.
  Kramar
  Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maria, det hoppas jag med. 2018 MÅSTE bara bli bättre, klarar ärligt talat inte fler motgångar just nu, det är bara ren vilja och kärleken till mina Sessor som håller mig uppe nu när jag går omkrking med ett stort hål i bröstet där mitt hjärta innan fanns. All mark har rasat under fötterna på mig och det känns som att jag står i kvicksand. Alla som stått mig nära är borta, förutom mina barn och den oerhörda tomheten känns bara avgrundsdjupt. Vissa dagar tror jag inte ens att jag ska klara av att gå upp ur sängen. Nu ska jag bita ihop och klistar ihop sprillrorna av det som ska bli mitt nya liv. Stor Kram!!

   Radera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER