söndag 18 oktober 2009

DAGENS ODD MOLLY OUTFIT OCH EN REFLEKTION.....

Här kommer sent omsider kommer dagens Odd Molly outfit. En fin blus som skänker en sådär lagom "Sunday feeling". Man är fin och bekväm i denna.

Denna tunika är fin med ett skärp i midjan så man slipper "ballongeffekten".
Det här vackra skärpet kommer från Noa Noa och passar perfekt i stilen.


Odd Mollys egen produktbild gör den inte riktigt rättvisa, eller vad tycker ni?

En reflektion som jag haft ett tag men som blev aktuell åter idag är: villket pris är folk bererdda att betala för att iklä sig en identitet och köpa ett varumärke oavsett passform, kvalite och etik?
Läs gärna kloka Sunblizz inlägg (KLICKA HÄR).

Jag har ALDRIG köp Odd Molly för att jag vill känna mig moderiktig eller rätt. Jag är uppväxt i en konstnärlig och mkt modemedveten familj och har aldrig tagit på mig det som varit trendigt utan alltid köpt det som tilltalar min smak och som passar min kropp (kurvig som jag är). När jag startade bloggen blev jag chockad över att det var så många hade samma ha-begär efter vackra Odd Mollty-plagg som jag. Men jag har aldrig slutat ifrågasätta Odd Molly som varumärke bara för att jag älskar vissa av deras plagg och deras ursprungliga koncept. Jag är även aktieägare och har insyn i deras bolagshantering (om än begränsad sådan), jag går på deras bolagsstämmor och jag ifrågasätter. Jag köper Odd Molly liksom jag även köper andra vackra plagg t ex by Malene Birger, Hunky Dory, Deeday, Munthe plus Simonsen, Zadig & Voltaire, Noa Noa etc. Ärligt talat förstår jag inte att man kan bli så besatt av ett enda varumärke. Mångfald är alltid bäst!!

Älska Odd Molly plagg om ni vill men sluta ALDRIG ifrågasätta kvalite och etik!

9 kommentarer:

 1. Oj, vad otroligt snygg blusen är på dig. Bra mycket snyggare än OM:s egna bild. Jag har aldrig tyckt att blusen är särskilt tilltalande, förrän nu. Att du skulle vara kurvig har jag svårt att se, du ser alldeles perfekt ut (man kan vara perfekt OCH kurvig också!).

  Jag håller med ang. dina tänkvärda och kloka ord, tyvärr är jag dålig på att kolla upp saker och ting. När framställningen av merinoull dagades upp på nyheterna för en tid sedan kollade jag igenom alla mina stickade plagg, men som tur är hade jag inga (då), däremot har jag varit sämre på att kolla när jag köper nytt, men det får bli ändring på det från och med nu. Man vinner alltid på att vara medveten.

  SvaraRadera
 2. Ja, den där metoden är gräslig som Sunblizz skriver om och jag såg programmet, men coolwoolplaggen är inte tillverkade på så vis. Sitter en lapp på plaggen som just påpekar detta.

  SvaraRadera
 3. Hej Jojo!

  Tack för din fina kommentar! Kul att du hittat till mig blogg, har nu även länkat till din. Villken viktresa du gett dig in på....WOW!

  Katinka: Tur om detta stämmer, kanske borde Odd Molly informera om detta ÄNNU tydligare med t ex en extra lapp (tillsammans med tagsen) som beskriver att man INTE tillämpar denna metod. Jag har medvetet avstått från alla Merinoullplagg på senaste tiden (inkl Odd Mollys).

  SvaraRadera
 4. Bra att det ändå sätter igång en diskusion! Kul att höra vad Odd Molly svarar på Sunblizz brev.

  SvaraRadera
 5. Men wow vad snygg den blev med ditt bälte!

  Det är lätt att Molly-bloggarna låter fanatiska och som om man inte har något annat i garderoberna. Jag personligen skriver oftast inte om de andra plaggen jag använder under en dag. (men visst kan man lätt ses som pompom och fanatiker *ASG*)

  Kvalitét och etik är intressant och jag är kritisk konsument så jag följer med intresse diskussionen.

  Ha en härlig söndag!
  KRAM

  SvaraRadera
 6. Hej,

  Har lämnat ett litet swap-förslag för dig att ta ställning till på din email... ;-)
  Kjolen är jättefin - speciellt till en vanlig svart kavaj och svarta stövlar- kommer nästan mer till sin rätt på detta sätt, tycker jag.

  Tänkvärt inlägg, jag frågade min lokala OM butik ang. ullen för ett tag sedan, och fick till svar att den ull som användes ej var utav denna typ. Men har inte ägnat ämnet så mycket tankar innan, så det blev verkligen en bra tankeväckare, när jag läste Sunblizz och ditt inlägg.

  Man får aldrig sluta vara en medveten konsument!

  Söndagskramar,
  Mollyflickan

  SvaraRadera
 7. Jag köpte ju CoolWoolklänningen på OMträffen och på den hängde en xtra lapp med på kedjan med de sedvanliga bok o etikett. Där stor det att ullen var Mulesingfree.
  Det är var rätt tydligt tycker jag iaf, man såg den direkt när man skulle kolla modellnamn/storlek/pris

  Jättefin med skärpet på blusen, så där kan jag också göra för att slippa det lite bylsiga som kan bli med vissa modeller.

  KRam

  SvaraRadera
 8. Ja, som Evalena säger så hänger det alltså en lapp med detta på bland tagsen både på min Coolwool klänning och på mina Coolwool benvärmare,

  SvaraRadera
 9. Tack Evalena och Katinka för era kommentarer. Även jag har kollat på klänningen i Odd Molly butiken men jag måste erkänna att jag ALDRIG sett denna lapp som ni nämner, kanske är det för att det bara är några exemplar kvar och lappen trillat av på just dessa, därav mina funderingar.

  Skönt att veta att Odd Molly tar på sig ett etisk ansvar precis som de påstår på sina bolagsstämmor ;-)

  KRAM

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER