fredag 6 juli 2012

MEDANS JAG PENDLADE IMORSE LYSSNADE JAG PÅ DETTA.....TA ER TID OCH LYSSNA

Imorse på väg in till jobbet, sista dagen på kontoret på ett tag, lyssnade jag, efter rekommendation från en bekant, på P1:s sommarpratare och det var just Henke Larsson sommarprogram från 2011 som jag skulle lysnna på. Hade inga höga förväntningar och kanske därför blev det extra. Om ni inte har hört denna innan, ta er tid, sätt er tillrätta, stoppa in hörlurarna och lyssna. Tyvärr är musiken inte med men man hör snuttar av låtarna som han valt som följer hans berättelse. Han är en Storyteller och han kommer att fånga in er. Henke Larsson är allt annat än tråkig, dryg och torr.....tro mig. Vilken kille!! Säger bara RESPEKT!


Bilden är lånad från P1 och från hans sommarprat. Klicka på bilden så kan ni lyssna på hans program.
Detta är en tradition jag fått från finaste svärfar när han levde. När det var sommar brukade vi spendera ett par veckor ihop och då var sommarpratarna en helig stund som man inte fick störa svärfar, oavsett var vi var just då. Han låg ofta på en liten handduk på en strand eller en klippa, blundade och tog in berättelserna. Efter varje program delade han med sig av innehållet och det brukade alltid ge upphov till mycket diskussioner och skratt. Svärfar och jag var rätt lika, tvillingar båda två, energiska, envisa, sociala till tusen och med en oerhörd stor mängd empati. Dessutom älskade vi att fika ;-)
Jag för vidare hans tradition och i sommar, nu när jag får lite ledigt, ska jag lägga mig ner och helt enkelt lyssna på sommarvärdarna, var jag än befinner mig och minnas min fina svärfar.
Ha det bra så länge vi ses lite senare, ska bara slita lite till ;-)
KRAM!!

1 kommentar:

  1. Lyssna på sommarpratarna är ofta väldigt överraskande o bra!! Henrik Larsson är en kille med stort hjärta o fantastisk personlighet! (det jag ser, tror o tycker..) Dessutom en kille som när han pratar spetsas öronen lite extra!
    Hoppas innerligt du mår bra i högsommaren! Även om jag ibland visar o tolkas annorlunda tänker jag på dig! Förstått ditt arbete är krävande o är inne i en personlig besvärlig period. Är tyvärr inne alldeles för sällan hos er bloggare nu, av både randiga o rutiga skäl..
    Var rädd om dig o de dina!
    Kram

    SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER