tisdag 2 december 2014

ATT VARA SJUK OCH FUNDERA PÅ DEN MAGISKA FOUNDATIONEN

Idag ligger jag hemma och är helt sänkt, har inte varit så här förkyld, sjuk sen 2 år tillbaka. Kan knappt röra mig, ögonen rinner, näsan rinner, jag hostar ständigt en jobbig rasslig slemhosta och ser allmänt trött och sliten ut. Just vid sådana tillfällen tar jag tillfället i akt och kikar lite på youtube och Lisa Eldrige och andra make-up gurus tips på hur man kan se fräsch ut fast men ser ut som ett lik efter värsta förkylningen. Nej, jag tänker inte sminka mig idag när jag ligger hemma sjuk men imorgon eller övermorgon när jag ska tillbaka till jobbet och då är det bra att ha testat lite sminktips så man ser mänsklig ut ;-) Som beautyfreak är jag ständigt på jakt efter den perfekta foundation/basen. Jag har kommit fram till att det inte finns någon sådan, NOPE, det finns massor av underbara foundation för olika behov och olika typer av hudtyper men INGEN som funkar för ALLA och vid ALLA tillfällen. Man behöver olika foundations för olika årstider, tillfällen (dag eller kvälls make-up) och beroende på hur huden mår. Nu har jag testat några olika nya foundations och jag tänkte försöka ge er mina tips och synpunkter/erfarenheter kring dessa snart. Idag tänkte jag börja med att visa en av mina senaste foundationköp: Lancomes Teint Visionnaire i färgen 01 som jag fyndade med en 20% kupong och en 50 kronors rabattcheck (dessutom fick man med en foundationborste på köpet vid det tillfället).


Teint Visionnaire från Lancome, måste vara deras bästa foundation (som jag testat :-).
Älskar att man får en matchande concealer på toppen i locket som verkligen gör skillnad. Den snygga penseln som man fick ska jag villigt erkänna att jag sällan använder, gillar bättre att applicera denna med min nya Sigma 3DHD Kabuki borste som är LJUVLIG.


Färgen matchar min hy nu på vintern men lär bli för blek till sommaren.
Denna täcker ALLT utan att se spacklad ut, man får en naturlig finish som ser "flawless" ut.
Jag återkommer med ansiktsbilder så snart jag får till det med ljuset och slutat snora :-)
Jag lägger på foundationen över en primer från  t ex Clarins eller Laura Mercier. Jag duttar först ut några droppar foundation direkt på ansiktet och använder sedan borsten för att arbeta in den så den blir lagom skir på huden. Behöver jag ytterligare täckning under ögonen, runt näsan, på pigmentfläckar då använder jag dem medföljande concealern och duttar försiktigt med fingret på de ställen som det behövs på. Man kan använda en concealer pensel om man vill vara hygienisk men jag föredrar att arbeta in concealer med fingrarna. Jag avslutar alltid med att pensla ett tunt lager av By Terrys underbara puder: Hyaluronic Hydra Powder, som fäster make-upen, mattar ner men ger ändå lyster och som bidrar till att binda fukt till huden under dagen.
Locket är enkelt att ta med i väskan om man skulle vilja ha med sig concealern, t ex om man vet att man ska ut på kvällen och vill bättre på täckningen här och där. Jag tycker överlag att denna foundation verkligen sitter bra på huden och brukar sitta snyggt i ca 8-9 timmar.


Om ni är nyfikna på denna kan jag varmt rekommendera er att gå till en Lancome disk och prova ut nyansen och försöka få med er en testburk så ni får testa den. Den kostar en del så man ska vara helt säker att den funkar på ens hy innan man slår till på denna.
Ha nu en fortsatt bra vecka så ses vi förhoppningsvis snart här igen :-)

KRAM!!


4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Hej Malin, Tack rara för din kommentar :-)
   KRAM!!

   Radera
 2. Krya på dig och hoppas du är mysigt nerbäddad under en filt.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Den foundation köpte jag på min förra resa. Passar bra nu vintertid tycker jag. Krya på dig stackare! Kram Pernilla

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER