tisdag 11 april 2017

EN TYST MINUT I STOCKHOLM

Igår åkte jag in till Åhlens och city, jag ville vara med om den tysta minuten till minne av offren för det oerhörda terrordådet i fredags, på plats. Det var en overklig känsla att stå så tätt ihop med alla dessa tusentals människor i denna sorgens stund. När klockan slog 12 blev det alldeles tyst, inte ett ljud hördes under de sekunderna, det var en overklig upplevelse som blev extra stark och känslomässig.

Efter att minuten passerat ville jag fram och tacka polisen för dess arbete och lämna några blommor för att hedra de döda och skadade. Jag gick ner på tunnelbanneplan och gick in på Coop. Jag väljer några rosor och ställer mig i kö för att betala, framför mig står en ung man med utländska bakgrund och har precis som jag tagit två buketter med rosor som han ska betala. Jag står lite disträ, omtumlad, fortfarande tagen och när jag kommer fram förstår jag plötsligt att den unge mannen framför mig redan betalat för mina blommor när han betalade för sina. Kassörskan tittar på mig och ler och säger att mannen framför mig som precis gått redan betalat. Jag försöker få ögonkontakt med den unge mannen innan jag tar mina blommor och börjar gå. Han är redan på väg ut ur butiken men innan han går vänder han sig om jag ser på honom, tackar kort och lite förvirrad för gesten, han nickar bara och fortsätter. Jag blir en än gång så berörd över denna gest från en helt anonym medmänniska som i denna stund av sorg väljer vänlighet, generositet och hopp.


 Jag gick upp igen på markplan och lämnade mina blommor, en bukett till poliserna som stod där och en bukett på marken tillsammans med de tusentals blommorna som redan låg där utanför Åhlens där lastbilen körde in.






Runt omkring mig såg jag bara kärlek, omtanke och vänlighet i all denna sorg och i de tårar som fälldes. Stockholm stod stark och visade så tydligt vad Sverige står för: ett öppet samhälle som aldrig kommer att knäckas av terror och mörker. Alla som var där stod upp för våra viktigaste värderingar: kärlek, omtanke, respekt, mod, öppenhet, styrka och välvilja. Idag känner jag bara en sån oerhörd stolthet över att vara svensk.

Mina tankar går till alla drabbade och de anhöriga som nu måste gå igenom en obeskrivlig sorg.
Jag kommer inte att skriva mer om detta terrordåd, mörkret ska inte få mer utrymme hos mig men jag tror att många av oss har känt ett behov av att få skriva av oss, att få ventilera och prata kring det hemska som hänt innan vi går vidare i våra liv, åter till vardagen, tacksamma för att vi får leva i detta land och för att vi lever och kan vakna upp till en vardag.

Kärlek till er. Imorgon är allt som vanligt på bloggen igen, lättsamma, ytliga inlägg om beauty men idag behövde jag ventilera mina känslor med er.

KRAM!!


1 kommentar:

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER