tisdag 26 maj 2015

MINA TOPP 5 HIGH END/LYX MASCAROR & MASCARA TIPS

Hej alla mina fina läsare, jag är så glad att ni kikar in hos mig ska ni veta. Ni är de som ger mig energi att fortsätta med bloggen även de dagar då det känns lite tungt. Idag tänkte jag tipsa om mina 5 toppmascaror i lyxsegmentet sedan tänkte jag tipsa om mina topp 5 i budgetsegmentet :-) Jag ska även dela med mig av lite mascaratips som jag hittat på nätet (vad man kan hitta på Youtube alltså). Mascara är ju en otrolig viktig del av sminkningen, det finns tre saker som jag måste ha om jag går utanför hemmet: 1) fin bas/foundation, 2) mascara och 3) rouge. Med dessa tre kan man klara sig alldeles utmärkt, allt annat i sminkväg är en lyx, så är det bara. Håller ni med mig? När jag var ung och fattig stundent (hade flawless hy som jag inte uppskattade då....) använde jag just dessa tre produkter i billiga prisklasser (rouge kan man ofta ha på läppar och även på ögonlocken om det är en krämrouge, vilket jag flitigt gjorde, använde inte ögonskugga förrän jag fyllt 32 år).

Men nu tillbaka till mascara, jag har hur många öppnade OCH ännu ej öppnade mascaror här hemma.....usch, när man tänker på det. Tänker inte avslöja exakt hur många jag har (då kastar väl maken ut mig) men det är MÅNGA. Dock jag jag höga krav och letar ständigt efter den ultimata mascaran, och dessa 5 som jag ska visa upp har något alldeles extra om man vill ha: 1) volym, 2) längd och 3) böjning (curl). De ska inte vara vattenfasta men de ska sitta bra och inte ge pandaögon :-)

Vet ni förresten att just mascara är den skönhetsprodukt/kosmetik som säljer mest och bäst i världen (genom tiderna)!Här ser ni alla 5. Dior, Too Faced, by Terry, Chanel och Armani finns representerade här. Inga från Lancôme, även om jag testat dessa under många år, då dessa 5 är så mycket bättre för det jag vill ha.
Jag hatar långa, spindel fransar som klibbar ihop sig och ser kletiga ut. Det jag vill ha är som sagt volym, längd, böj OCH det ska dessutom se naturligt och klumpfritt ut, höga krav, jag vet :-)
Min nummer 1 mascara är denna från Dior: Diorshow Iconic Overcurl. Detta är den mascaran som alltid finns i min necessär, har köpt otaliga tuber av denna och har alltid en extra oöppnad tub av denna hemma (annars blir det panik ;-). Den gör ALLT det som jag vill ha och den håller mina fransar snyggt böjda tills jag ska sminka av mig på kvällen. Lyx och kvalité på hög nivå.
Kostar en del men levererar, dvs är värd sitt pris. 
Kostar ca 340 kronor på t ex KICKS.


Min nummer 2 mascara, fast väldigt tätt inpå min favorit från Dior är denna från Too Faced: "Better than Sex" mascara. Denna fick jag som prov på Sephora någon gång vid jul och sedan dess har den varit en av mina favoriter, jag fick ett annat prov när jag köpte ett julset med ögonskuggor och rouge från Too Faced så jag har haft dessa två sen dess. Jag har även i full storlek som väntar på att bli öppnad när dessa tar slut :-) Denna kostar omkring 230 kronor så den är extremt prisvärd för det man får. Denna ger ALLT jag vill ha och framförallt ger den maximal längd och volym i endast några få drag. Det bästa av allt med denna är att man kan lägga den i lager ovanpå några av mina andra mascara (tips kommer längre ner) och då ger den ÄNNU mer effekt.Min nummer tre mascara kommer från by Terry som heter Terribly är en ovanlig liten sak, den ska boosta tillväxten av ögonfransarna och vårda dessa samtidigt som det är en volym mascara. Jag var ytterst skeptisk i början och testade den i två/tre dagar innan jag gav upp och lämnade den då jag tyckte att det tog tid (många lager) för att få den volymen jag ville ha. Av en tillfällighet var jag inne hos fina Lotta med bloggen BeautybyDonnachic som just hade inhandlat denna och som nämnde att just denna mascara hade rekommenderats henne för att den gav fina, tjock och längre fransar. Jag hade ingen större aning om att det var det den gjorde förutom att vara en vanlig volym mascara. Jag bestämde mig för att åter ge den en chans och började använda den på nytt men nu lärde jag mig att ta två lager med denna i botten på fransarna och sedan avsluta med ett tredje lager av min favorit: Too Faced mascara. Denna kombo är underbar på mina fransar!!! Jag får längre och tjockare fransar av serum mascaran från by Terry, vilket jag efter snart 1 månad märkt och så får jag perfekt volym och böj av Too Faced mascaran. Denna fina mascara kostar ca 320 kronor men med tanke på att jag slipper dyra fransserum och får ändå superfina tjockare och längre fransar är det värt det!Chanel le Volume de Chanel är min nummer 4:a. Innan jag hade upptäckt de övriga mascaror här ovan var denna min absoluta favorit då den ger fin volym snabbt, bra med färg, separerar fransarna och fångar upp varenda frans. Den ger inte längd eller böj men är en väldigt fin volym mascara.
Den kostar som Diors mascara omkring 340-350 kronor har jag för mig.
En väldigt elegant mascara som definitivt är en favorit än.


 Sist men inte minst har vi en älsklingsmascara, den fina volym mascaran från Giorgio Armani, Eyes to Kill som ger de mest naturliga, separerade fransarna med lagom mycket volym till vardags. Enkel att bygga upp och klumpar sig aldrig. En väldigt fin och naturlig mascara med hög lyxfaktor.
Kostar ungefär samma som Dior och Chanel. Dyr men man får vad man betalar för, en av de mest separerande och naturliga mascaror jag äger.Så till borstarna så ni får kika på dessa. Ska se om jag lite senare i veckan lyckas ta bilder på mina fransar med de olika mascarorna på.....hmm, var ska hitta tiden bara.


Böjningen på denna och de måsta stråna är det som gör denna mascara som underbar, tillsammans med formulan som böjer fransarna och som håller de böjda under dagen.


Borsten från Too Faced har jag böjt till efter tips från en Make-up artist som ni snart ska möta här i slutet. Funkar fantastisk fint om man vill få extra lyft och volym.


Denna ger verkligen de finaste fransarna EVER i varje fall på mig :-)


By Terry med sin Terribly mascara som är supertätt och säkrar volym och separation. men formulan på denna är det som jag faller pladask för. Mina fransar har blivit så fina efter att jag börjat använda denna.

Chanel le Volume de Chanel med sin plastborste med taggar i olika längder är verkligen fin, ger massor av volym och separation, lägger alltid minst två lager av denna när jag använder den.
Sist ut Armani Eyes to Kill som har en klassisk borste men fomulan är verkligen speciell. En fin kombination som ger finfina fransar som sagt med naturlig look.Detta tips funkar hur bra som helst!! LOVELY!! Ni kan ju gissa om jag shoppat från hennes lilla butik på nätet, JAPP! Inväntar med spänning mina första produkter därifrån och jag lovar vissa upp och recensera dessa när de kommit. För er som undrar så har jag inget samarbete med denna butik, jag vill helt enkelt bara tipsa er så snart jag hittar spännande nya produkter och webbshopar :-) Får se hur snabbt det går och hur de funkar.
Jag hoppas jag ni gillar mina Beauty-inlägg lika mycket som jag gillar att göra dem :-)
Ha en fortsatt fin vecka!

KRAM!!
 
Inlägget innehåller Affiliate länkar till Skincity.

2 kommentarer:

 1. Vilken bra guide, jag har fastnat för Helena Rubenstein men ska ge Diorshow en ny chans. Minns faktiskt inte varför jag bytte ut den :)

  SvaraRadera
 2. Så roligt att se dina topp 5! Jag håller med om att By Terry har vuxit i mina ögon med tiden. I början blev jag besviken men nu är den faktiskt mycket bättre. Vet inte om det beror på att de flesta nyöppnade är lite för blöta eller om det är fransnäringen som gjort något! Spännande att se vad du beställt! Min absoluta favorit är precis som din, alltid Diorshow Overcurl! :)
  Tack fina du för länk och för ett fint inlägg! <3
  Kram till dig fina!
  Lotta

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER