onsdag 20 maj 2015

MIN HUDVÅRDSRUTIN - PÅ KVÄLLEN

Idag tänkte jag dela med mig av min kvällsrutin och visa lite bilder på hur min hy ser ut som 45-åring och hur man måste tänka extra mycket på sin hudvård efter att man fyllt 35 år. Jag har sköt om min hy sen jag var 19 år och sen har jag så klart även genetiken på min sida. Hudvård är roligt men framförallt är det effektivt om man hittar rätt och man måste var ihärdig och inte slarva.

Här kommer min kvällsrutin och de produkter jag använt under minst ett halvår. Kanebos produkter har jag använt sen jag var 20 år, de bästa produkter på många områden. Hoppas ni gillar detta.Sensais rengöring har jag använt sen jag var 20 år och det är fortfarande den bästa rengörningen som tvättar rent som ingen annan produkt utan att torka ut huden. Jag har provat massor av produkter och märken men just denna kombinationen och sedan FOREO (som ni kan läsa mer om HÄR) som jag använder tillsammans med Nr 2 Mud Soap är helt enkelt ljuvligt.


I Singapore fick jag tag på detta ansiktsvatten/ansiktsserum från SK-II facial treatment Essence. Den är väldigt omtalad i en massa internationella bloggar och kommer från Japan. Mycket dyrt och doften är fruktansvärd för min känsliga näsa, luktar som fermenterat risvin eller jäst. Den ska ger lyster, fukt och bleka pigmenteringar. Många som skrivit om denna skriver väldigt mycket superlativ om resultaten. Jag har använt denna i ca 3 veckor och jag ser en ökad lyster på huden men jag har svårt för doften så jag vet inte om jag kommer att kunna fortsätta använda denna trots goda resultat.


Den här masken från Charlotte Tillbury däremot har en fantastisk doft (ganska stark blandning av rosor och gardenia), men är man känslig mot dofter kan det bli jobbigt. Denna mask är LJUVLIG och gör det den lovar, vilket inte är lite. Till skillnad från flertalet lermasker är denna återfuktande och gör ansiktet alldeles len och mjuk. Detta är verkligen min nya favoritmask som jag använder minst 1 till 2 gånger i veckan. Den här vill jag inte vara utan och jag beställer mina Charlotte Tillbury produkter från Net-A-Porter. Kostar en del men den finns ju inte i Sverige så till dess får jag beställa därifrån med jämna mellanrum. 75ml av denna räcker ett tag, vilket är tur med en prislapp kring 550 kronor.


Paula´s choice exfolierande produkter samt serum är de bästa produkterna jag använt, dessa har jag nu haft med i min hudvårdsrutin på kvällen under nästan 7-8 månader. Det har gjort en enorm skillnad på spänsten och lystern på min hy. Jag har aldrig haft så få kvisslor som nu och min hy är len och har massor av lyster. Rynkorna har minskat en aning och jag är helt beroende av dessa dryga produkter. De två första produkterna från Resist-serien är fantastiska för min hy, ni kan läsa mer om dessa HÄR och HÄR. Serumet har jag lite hatkärlek till, jag gillar inte konsistensen på denna men samtidigt är den effektiv och håller min hy i fint skick. Jag vaknar varje dag med fin, spänstig hy.
När dessa tar slut ska jag börja använda mina nya Rodial Dragon´s Blood produkter som jag skrivit om HÄR.Denna ansiktsolja/serum från Forever är superskön på huden. Har fått prova den via fina Nilla som har bloggen Inredning & Guldkanter som säljer Forevers produkter. Denna är superskön och jag använder den helst på kvällen, den återfuktar och vårdar huden. Den använder jag som ett alternativ till mitt Paula´s Choice serum.


Denna ljuvliga ansiktskräm från Sensai, Cellular Performance Lifting Cream är makalöst skön för huden på kvällen, den plumpar huden och gör den fräsch medan jag sover. Den är den perfekta nattkrämen för min hy. Jag har använt Kanebos produkter sen jag var 20 år och jag återvänder ständigt till dessa oavsett vilka produkter jag provar på vägen. Dyr men värd varenda krona då den ger effekt och är dryg.


Denna ögonkräm är helt ny för mig och inhandlades då jag hade läst om att denna vunnit årets Swedish beauty awards och dessutom har KICKS, tack vare deras medlemsrabatter, gjort att man kan köpa denna med 20% rabatt lite då och då när rabattkupongerna trillar in :-) Ett bra pris för en väldigt populär ögonkräm. Än kan jag inte säga om denna kommer att vara lika bra som mina tidigare ögonkrämer från La Prairie och Sensai, vi får se. Den är skön och går snabbt in, så so far so good.Här kan ni se resultatet av god hudvårdsrpodukter och mindre solande de sista tre åren på en snart 45-årig hy. Jag är särskilt nöjd över ögonområdet, inte många rynkor där och inga kråksparkar.


Det som jag tappat är spänsten i huden och jag jobbar på att få tillbaka den ungdomliga lystern ;-)En bra ögonkräm är verkligen A och O och det har jag använt sedan jag var 25 år gammal. Om man bara ska investera i några få hudvårdsprodukter så skulle jag rekommendera er att satsa på ett bra serum och en bra ögonkräm. De kan avgöra hur er framtida hy kommer att se ut inom 10-20 år.
Hoppas ni gillade inlägget.

KRAM!!


OBS! Inlägget innehåller några Affiliatelänkar som genererar några kronor om ni klickar på dessa och som hjälper mig att kunna testa fler produkter :-) Alla omdömen, åsikter och betyg är mina egna och kan inte påverkas av tredje part. Inlägg kan inte köpas. För er som undrar :-)

3 kommentarer:

 1. Jag gillade definitivt inlägget! Hoppas du visar hur din hudvårdsrutin på morgonen ser ut också. Kram Linda

  SvaraRadera
 2. Jätteroligt att du visar upp så mycket hudvård och makeup! Jag håller definitivt med dig om Sensais storhet, de är så otroligt bra! Jag vill väldigt gärna prova Charlotte Tilbury som jag gått och suktat efter ganska länge nu. Och serumet från Forever har jag också, ofta till natten. Mycket skönt som stärker huden och reparerar under natten. Kul att Pernilla har dragit igång sin verksamhet!
  Jag ser så fram emot att äntligen ses imorgon! :) Ha en underbar fredag så see you soon!
  Kramar! <3

  SvaraRadera
 3. Superbra inlägg! Du skall absolut dricka Alovera gel för lystern i huden! Jag har druckit i tre månader nu och huden blir len och fin, testa en c9 kur, då får man en lyster. Många kommenterar det just med huden, att man ser fräsch ut. Men du har en fantastiskt fin hud! Du ser ut att ha tappat en del i vikt, det funkade bra så som du körde förut? Vore så kul att ses snart igen. KRAM Pernilla

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER