måndag 25 maj 2015

SPF - HUDENS RÄDDARE & NÅGOT SOM ALLA BORDE ANVÄNDA DAGLIGEN

En sak som slog mig under mötet med Paula Begoun (the Cosmetics Cop) som är grundare till märket Paula´s Choice är just fokusen på SPF, hur viktig denna är för hudens välbefinnande och för att stoppa åldrandet och nedbrytningen av hudceller. Hon var så passionerad över hudvård och poängterade gång på gång hur avgörande SPF är för hudens åldrande. Hon och Bryan personligen går aldrig ut utanför dörren (i Seattle, inte Kalifornien alltså) utan solskydd, när man arbetar med hudvård och utveckling som de gör och de poängterar just SPF som de gör då vet jag vad jag ska prioritera framöver. Jag ska erkänna att jag själv slarvat med solskydd när jag var ung, faktiskt enda fram tills jag var 37 år och fick Sessa nummer 2 :-) Det var då jag fick mina pigmentfläckar som jag jobbar med varje med att få bort....


Idag ska jag visa upp de produkter jag använder just nu och fler är på väg. Solskydd och hög SPF har stor fokus i min vardagsrutin numera. Jag har klickat hem två nya SPF som ska vara vårdande och dessutom motverka rynkor :-) En från Babor och en från Heliocare 360 grader. Just denna från Heliocare har jag hittat från via en ny liten webshop som heter Beauty and the Boutique och som har massor av spännande och bra produkter.


Rodials SPF 30 x-streme dark-spot sun filter, Avené  Spf 50 och min absoluta favorite: Shiseido UV Protective Liquid Foundation, Spf 30 i färgen Medium. Shiseidos foundation och Spf 30 i ett är ett av de bästa foundation jag testat och jag kom i kontakt med denna av en ren tillfällighet på NK där de har dessa på specialpris. Om ni kan bör ni testa denna, solskydd och foundation i ett som täcker och sitter HELA dagen, på riktigt!!


Rodials solskydd doftar gott, men gör varken till eller plus med befintliga pigmentfläckar, dock är det ett bra solskydd som snabbt går in i huden. Så här beskrivs den på Skincitys hemsida:

Ett ultra-defensivt solskydd som ger ett brett skydd mot skadliga UV-strålar och motverkar synliga tecken på åldrande. Märkbart uppljusande effekt efter 30 dagars användning. Förebygger och reducerar solskador. Utjämnande effekt på hudton och hudstruktur. Den lätt absorberande, multivälgörande formulan innehåller:
 • Chromabright som har en utjämnande effekt på hudtonen, reducerar uppkomsten av mörka fläckar samt förebygger framtida skador på huden, orsakade av solen.
 • Aquaxyl ger huden långvarig återfuktning medan gransil har en ljusreflekterande effekt för att minska uppkomsten av fina linjer och rynkor.
 • X –treme dark –spot sun filter har en mattifierande effekt, som håller huden matt hela dagen.
 • Biotilys probiotika teknologi hjälper till att stärka och skydda huden mot dagliga, yttre påfrestningar, förhindrar irritation.
Tyvärr gör priset på denna att det kommer att dröja innan jag köper hem denna igen. Jag testar hellre någon av mina andra solskydd som jag har eller någon av de jag beställt hem.


Avènes solskydd är perfekt att ha med sig i fickan och den är matt när den väl torkat. Prisvärd (finns på vissa av apoteken) och gör det den ska. Denna är vattenfast vilket är ett stort plus.
Så här beskrivs denna på Apotekets hemsida:

Avène Suncare Réflexe Solaire spf 50+, lätt parfymerad
Solskyddsemulsion för ansiktet med mycket högt solskydd, spf 50+, lätt parfymerad. 
Avène Rélfexe Solaire spf 50 + är för alla som behöver/vill ha ett mycket högt solskydd. Denna solskyddsemulsion passar alla hudtyper och är lätt parfymerad. Produkten ger en matt effekt på huden (så kallad "dry touch"), är fotostabil (håller samma skydd i minst två timmar), lämnar ingen vit hinna efter sig, innehåller en kraftfull antioxidant (e-vitamin), är parabenfri och octocrylenefri (för de som efterfrågar det, svider inte i ögonen) och är vattenresistent (håller för 2 st bad á 20 minuter). Den lilla smidiga förpackningen gör att det är lätt att alltid ha med sig sitt solskydd överallt.

Denna Foundation från Shiseido är en ny favorit!! Helt amazing vad gäller täckning, naturlig känsla och ofattbar hållbarhet. Denna har jag fyndat på NK för 250 kronor och jag måste säga att det är ett fynd! Jag kommer att visa hur denna ser ut på huden i senare inlägg om ni är nyfikna. Det fasta pudret med solskydd från Shiseido har jag också köpt och lägger denna ovanpå under dagen om jag vill matta ner näsan till exempel, mer om denna lite senare i ett annat inlägg det också :-)
Så här beskrivs den på eleven.se (som har den till samma pris:-):

En långvarig foundation som står emot svett, vatten och olja för att bibehålla en mjuk matt look på huden, även under utomhusaktiviteter. Glider på smidigt och jämnt, känns inte klibbig och är fjäderlätt. Håller sig fräsch i timmar.
 • Vattenfast.
 • Icke-komedogent (täpper inte till porerna).
 • Dermatologiskt testad.


Den här filmen är viktig att titta på! Efter denna film och ännu mer efter Paula´s råd i lördags är jag ännu mer säker på min sak. SOLSKYDD är verkligen livsviktigt för huden så använd det!
Ha en fin start på veckan!!

KRAM!!

3 kommentarer:

 1. Jag har också skärpt till mig rejält de senaste åren med SPF. Jag gillar Rodials, men har inte märkt skillnad på pigmenteringar. Men vilka bra tips från NK! Vet du om de ff har Shiseidos till specialpris, eller var detta länge sedan?
  Ha en fin dag kära du!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lotta! Det var faktiskt förra veckan de hade detta på spf foundation och BB-krämer :-) det kanske finns kvar! In och kika vet jag, ska dit och hamstra själv om det finns kvar, sjukt bra pris och fantastisk produkt!
   Kram!!

   Radera
 2. Åh tusen tack för snabbt svar, hoppas jag lyckas fånga en innan de tar slut!
  Kram gorgeous! ❤

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER