måndag 14 maj 2012

ATT BLI BARN PÅ NYTT......CIRKUS MAXIMUM

Min lilla 4-åring har mig lindad runt lillfingret och saken är den att hon sällan önskar sig saker, som nu när hon snart ska fylla år har jag frågat den lilla damen vad hon önskar sig. Lilla Sessans svar: "jo, mamma, jag önskar mig om det går bra en tårta." Min reaktion: " Men lilla gumman önskar du inte dig något mer, en leksak, en bok, pyssel....??". Lilla Sessan: "Nej, tack". Fast den sista månaden har hon i olika sammanhang råkat få syn på en cirkusaffich som i stort sätt klätt hela Stockholm: "Cirkus Maximum". Hennes ögon har tindrat varje gång hon fått syn på den och hon har inte kunnat sluta prata om att hon vill gå på cirkusen och träffa clowner. Så har det hållit på i ett par veckor, så jag kom att fråga den lilla om hon kanske kunde önska sig detta som födelsedagspresent (vid sidan av tårta förstås ;-). JA!!! det ville hon hemskt gärna. Sagt och gjort, vi lyckade få biljetter (längst fram) till en av föreställningarna för någon vecka sedan. Jag måste bara säga att jag som själv är sådär måttligt förtjust i cirkus (pga traumatisk upplevelse som liten) tvingade mig dit med skräckblandad förtjusning och plötsligt någonstans i början av föreställningen blev jag förvandlad till barn på nytt....magiskt. Att återuppleva saker genom sina barns ögon, se deras glädje och förtjusning, är helt enkelt obeskrivligt. Det bandet som fanns mellan människorna och deras djur, var otrolig. Det kändes värdigt och man upplevde att djuren var älskade och omhändertagna. Övriga nummer var makalösa också.


Världens sötaste häst!!Ser ni hur den söta puddeln hoppar på sina bakben genom ringen? HELT MAKALÖST! Hon kommunicerade med hunden enbart med ögonen och men diskreta kroppsrörelser, helt otroligt fint samspel. Dessutom utstrålade hela akten värme och respekt.Behöver jag säga att båda Sessorna nu tjatar om att vi ska köpa hund ;-)

Livsfarlig akrobatik nummer som kändes på gränsen till obehaglig. Utan skyddsnät eller livlina....USCH....men fasligt spännande och snyggt gjort.Sessorna fick besöka djuren i pausen....nästan höjdpunkten för dem ;-) Min minsta och mest vågliga dotter testade att klappa på elefanten ;-)En fin cirkus som andas traditioner. Vet att Leif Silbersky brukar hälsa på denna cirkus när tillfälle ges.


När det gäller dräkter var vissa mer spektakulära än andra ;-) Riktigt roligt måste jag erkänna.
Vackra små kinesiska porslins dockor med ett makalöst nummer. Vackert, elegant och på hög nivå.

Om ni undrar över de vita sakerna, så är det små runda pärlbeströdda dukar som de snurrar non-stop under akrobatiknumret.
Efter detta mastodontinlägg måste ni tro att jag är köpt eller sponsrad men ICKE, jag blev bara så djupt berörd så jag var tvungen att dela med mig och faktiskt rekommendera ALLA som har barn att ta chansen och se cirkus tillsammans med era barn om ni får chansen. Det är en utdöende underhållningskonst och rätt som det är kommer kanske inte våra barnbarn att veta vad vi talar om när vi pratar om att vi upplevt och varit på cirkus.....tål att funderas på. Jag kommer från och med nu att passa på att gå på denna varje år. Det är en lyx, jag vet det, men jag får helt enkelt ge det till mina barn i present så länge även de uppskattar det. Det var verkligen magiskt och att få återuppleva barndomens känslor och rena glädje, värd varenda krona ;-)
Vi ses lite senare med ett mera klassiskt outfit-inlägg ;-) Hoppas ni ändå tycker det är lite roligt med lite andra typer av inlägg än de rena mode-betonade.
Ha en fortsatt fin dag!
KRAM!!

9 kommentarer:

 1. Tack för härlig inspiration! (olik den vanliga :-) Har funderat på om dottern och jag ska på cirkus i sommar och nu har jag bestämt mig! Kram

  SvaraRadera
 2. Jag kan tänka mig att hon var helnöjd. Är så kluven till det där med Cirkus. Kan tänka mig att barnen skulle uppskatta det men jag har själv enormt svårt för ( gillade det som barn) jag tycker synd om djuren.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga bilder du bjuder på, så kul med cirkus för både stora och små, kram

  SvaraRadera
 4. Septemberflikka: Precis likadant har även jag känt men denna cirkus kändes annorlunda och betydligt humanare än de som lämnat mig med hemska minnesbilder i barndomen (cirkusupplevelsen som var traumatisk skedde inte i Sverige ska det tilläggas). De flesta djuren var dessutom husdjur. Det var enbart två fina elefanter (som verkligen såg ut att må bra) som var med i showen. Men jag har precis som du känt likandant. Här var det proffsigt, humant och trevligt.
  KRAM!!

  SvaraRadera
 5. Jag älskar cirkus, och jag älskar inlägg som inte bara handlar om kläder. Kul att lillsessan hittade något att önska sig, och att ni alla hade mysigt.
  kram

  SvaraRadera
 6. Jag får kanske våga mig på det. Men väntar tills frågan dyker upp. Har jag tur dröjer det länge. ;-)

  SvaraRadera
 7. Vilka fina bilder du bjuder på. Var oerhört länge sen jag var på cirkus. Var nog när jag var rätt liten. Måste nog ta med mina små på det när tillfälle bjuds...

  Kram
  /Vivvi

  SvaraRadera
 8. Vilken underbar liten berättelse! Man får verkligen inte glömma de där stunderna när man upplever saker med sina barn! Jag är också måttligt fötjust i cirkus. Men bilderna du visar gör mig lite sugen ändå. Kram Nilla

  SvaraRadera
 9. Så fina bilder och cirkus är ett äventyr när barnen är små;) Minns när jag var med mina killar ofta längre tillbaka. Tack för härlig läsning söta!

  Kramar
  Adela

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER