tisdag 25 juni 2013

HUR ÄR DIN EGEN SJÄLVBILD?

Häromdagen gjorde finaste och vackraste Angelin ett inlägg kring hur vi kvinnor upplever vår egen sexighet (eller attraktionsförmåga). Hon gjorde ett väldigt modigt inlägg och det skapade naturligtvis en massa tankar i mitt eget huvud. Jag kan vara extremt sexig (ja enligt min egen personliga åsikt) om jag vill, men det är en ytterst privat och intim sida som jag inte delar med någon annan än med min make (och jag tror han är rätt nöjd med det :-). I den mansdominerade världen där jag har mitt yrkesverksamma liv har jag snarare gjort allt för att undvika att uppfattas som sexig, där vill jag uppfattas som seriös, professionell och kunnig. Att få känna mig vacker och välklädd är en annan sak, det gör jag varje dag, men just min sexighet....den lämnar jag i sängkammaren, där jag själv tycker den hör hemma (för min del). Det som jag däremot tycker är otroligt viktigt att lyfta fram är hur duktiga vi kvinnor är på att ta ner oss själva och liksom förminska oss själva genom att fokusera med våra små fel och brister istället för att se på våra fördelar och vår egen skönhet. Den här videon från märket DOVE som gör de bästa reklamfilmerna visar detta extra tydligt:För visst kan vi känna igen oss i detta? Det kan jag....tyvärr och det förmedlar jag antagligen oavsiktligt till mina små flickor, vilket är oacceptabelt. Det ska bli ändring på det, jag ska vara stolt över den jag är, med rynkor, extra kilon, vita hår och allt. Hoppas även ni är stolta över er själva.
KRAM!!
7 kommentarer:

 1. Ja, så är det verkligen. Det är så lätt att haka upp sig på det man inte gillar med sig själv och överdriva dem.

  Ibland borde man se sig själv mer ur bektraktarens ögon.

  kram

  SvaraRadera
 2. Med åren har jag blivit alltmer nöjd med mig själv....för det mesta känns allt ok!!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 3. Jag blev helt rörd och blank i ögonen av den här filmsnutten. Så vackert att se hur kvinnorna lyftes av kommentarerna som dom fick av andra:)
  Jag ska sluta att tänka på grejer hos mig som jag inte gillar och börja tänka på fina saker som jag faktiskt är nöjd med.
  Kramar till dig Beauty

  SvaraRadera
 4. Åh vilken video! Jag blir djupt rörd. Detta är ett ämne som jag verkligen känner är så viktigt, att vi inte måste göra allt det där fixet - för "vår egen skull" är ju oftast inte det även om vi tror det. Jag upplever det som att vi kvinnor alltmer i mogen ålder vill hålla fast vid något som vi inte är, som kanske inte ens finns utan är någon slags drömbild och vi jämför oss konstant med varann. Det finns mycket bra, men även en massa stress och nedvärdering av oss själva i det, och det är verkligen inte en känsla vi ska förmedla till våra döttrar. Jag ser den trenden med stor oro, våra unga som inte tror de räcker till alls. Är det för att deras 60-70-talsföräldrar mår så?
  Skalet är perfekt, men inuti är det kaos. kram Milla

  SvaraRadera
 5. Du har så rätt så!
  Strax före 50 så hände det en massa magiskt och en sakerna var att jag kände att jag är nöjd med mig själv.
  Med skavanker för de visar att jag levt!

  SvaraRadera
 6. The video is extremely powerful. Of course, like most women, I am overly critical of myself. Why is it that we only see our flaws? I am grateful for blogs such as Angelin's and yours that focus on honesty and being more accepting of ourselves.
  Kramar,
  Karen XOXO

  SvaraRadera
 7. Hei vakre du!
  Jeg har sett filmen og den er virkelig rørende. Det er bare så trist at vi ikke kan se oss selv med andres øyne. Jeg forstår godt at du verner om din sexualitet, og respekterer det fullt ut. Men jeg må få lov til å si at jeg synes du er en kjempe sexy kvinne. Sexy-elegant ikke sexy-vulgær. Det er stor forskjel på det:) Og en av de vakreste jeg har truffet. Takk for din innsikt og fine ord:)
  klem

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER