söndag 2 februari 2014

BB-CREAM/BB-KRÄM TEST/RECENSION - MINA FAVORITER

Jag har alltid gillat idén med BB-krämer, dvs att man med en enda produkt kan skippa flera steg i sin morgonrutin :-) Nu är det inte riktigt så det har blivit men man får en fin bas och en enklare start med hjälp av BB-krämer, om de är bra. Jag har testat en massa, betydligt fler än de jag tänkte visa upp här idag. De jag visar upp är sådana som jag gillar och som är bra på olika sätt.


Här är fem stycken BB Creams/BB krämer som jag har i mitt badrumsskåp.
Om vi börjar med mina favoriter så har vi:


1. Erborian BB Creme Light, som kommer från Korea/Frankrike. Asien är ju ursprungskontinenten för dessa BB creams, dvs de var först med att ta fram dessa och deras BB krämer är väldigt speciella och arbetar mycket med naturliga ingredienser. Denna BB kräm från Erborian är en absolut favorit som jag hittade i Butiken & Other Stories i Stockholm. Den är lite märklig i färgen Light, den ser gråbeige ut (mycket ljus) och ibland har jag den som den är utan att blanda till den med Doré som är den andra nyansen jag har av denna och då blir den mer en bas för t ex mitt mineralpuder som jag lägger över denna. Doré passar på sommaren när man är brun och solbränd.
Det som jag gillar är att den är ganska matt utan att bli glåmig, den är skir men täcker små skavanker och ger vacker lyster åt huden och den känns vårdande utan att lägga sig som en hinna på ansiktet. Framförallt håller den allt mitt smink på plats i minst 8 timmar. Det som också är bra med denna är att man köpa en liten tub av denna på 15ml (kostar ca 120 kr och 350 kr för 45ml) och testa om man gillar färgen och täckningen innan man slår till på en stor tub. Den är dryg och väldigt skön att applicera. Passar även de med känslig hud. Denna fungerar som är perfekt primer för mig men den är alldeles för skir för att ersätta min bas, dvs jag vill ha mer täckning om dagarna utan att det ser sminkat ut.

Betyg: SSSS+/SSSSS (4+ Shopaholic S av 5 möjliga)2. Rodials BB cream eller BB Venom Skin Tint i färgen Hampton är min absoluta favorit. Den är DYR (ca 560 kr)  men fantastisk. Den ger perfekt täckning och kan ersätta min foundation vissa dagar när jag kan lägga en mattande mineral puder över som den från Youngblood Hi Definition Powder som ger ett matt och lite airbrushed look. Den slätar ut huden och ger ett perfekt intryck, rynkorna döljs och den håller ganska bra, särskilt med lite puder över. En underbar BB kräm för 40+ huden som inte längre är perfekt utan som har pigmentförändingar och lite rynkor.

Betyg: SSSSS/SSSSS (5 av 5)


3. L´Oreals BB och CC (Anti Dullness) cream är verkliga fynd. Den är prisvärd och anpassar sig perfekt till ens hudfärg. Den är först lite rinnig i konsistensen och vit med små lila korn men när man lägger på den så förändras den och anpassar sig till ens hudton, magisk faktiskt. Den är lätt att lägga på och den täcker superbra. Det enda jag är skeptisk till är ingredienserna och av den anledningen använder jag den bara ibland, inte alltför ofta. När det gäller hudvård får man oftast vad man betalar för, så är det bara. Priset brukar ligga på mellan 119-160 kronor beroende på kampanjer och dylikt.

Betyg: SSSS/SSSSS (4 av 5)4. Dr Brandt Flexitone BB cream som också ska anpassa sig efter ens hudfärg är en ganska ny bekantskap. Jag tycker tyvärr att den är för dyr med tanke på att den inte lär lika bra som de övriga. Det som är bra med denna är täckningen och det höga solskyddet. Den ger fin lyster och är inte lika matt som de andra. Denna köpte jag ganska nyligen och jag är tyvärr lite besviken på denna jämfört med de övriga BB krämer som jag testat. För den höga prislappen på ca 400 kr/30ml vill man ha en riktigt bra och gärna täckande BB kräm som är lätt att lägga på. Nackdelen med denna kan jag tycka är att den är lite tjock och svår att lägga på samt att den är något för mörk på min hy, den gifter sig inte med min egen hudfärg nu på vintern, jag kan dock tänka mig att den blir perfekt på sommaren.

Betyg: SSS+/SSSSS (3+ av 5)5. Estèe Lauders Day Wear, BB Cream (färg Medium) är en av de bästa jag hade testat innan Erborian och Rodial. Priset är ca 385 kr så den är ganska dyr även denna men den håller vad den lovar. Den ger fin täckning och håller min hy fräsch och återfuktad. Den passar mogen hy som vill ha en bra täckning utan att den blir för tung och ger en fin naturlig lyster. Doftar gott enligt mig men många gillar inte doften. Den är relativt tjock i konsistensen och tyvärr är den inte särskilt drygg kan jag tycka. Den kommer bara i två nyanser och medium är fin men inte helt mitt i prick till min egen hudfärg.

Betyg: SSSS/SSSSS (4 av 5)


Tänkte även visa de produkter jag ibland lägger över vissa av mina BB krämer. Den första Prioris mineral foundation i nr 2 är perfekt till Erborian och LÓreals BB creams liksom den sista mineralfoundation från Youngblood. Prioris ger mer lyster och skimmer och de dagar jag inte vill ha det använder jag Youngblood som är mer täckande och som har mindre skimmer.
Den sista produkten i mitten, Benefits The Pore Fessional Agent Zero Shine (inköpt hos Sephora) är relativt ny i necessären men den är minst lika bra som Youngbloods High Definition Powder men den är så smidig då man enkelt kan ta den i handväskan och den har en inbyggd borste som är väldigt bra i botten. En riktigt bra produkt som mattar ner och håller sminket på plats. Denna sveper jag över Rodial och Estee Lauders BB creams.

Det var det hela för denna gången. Hoppas ni får glädje och nytta av min genomgång som är ytterst subjektiv och produkter funkar ju olika på olika hudtyper och beroende på vad man vill ha ut av sin foundation.

Hoppas ni får en fin söndag. Vi ses nästa vecka.
KRAM!!7 kommentarer:

 1. Oj så spännande genomgång! Roligt att höra vad andra i min egen ålder tycker om hudvård och make up-produkter! Jag hakar på som vanligt! ;) Min favorit är Estee Lauders BB-cream. Men jag vill gärna ha mer täckning så här års. Därför blir jag jättenyfiken på Benefit-produkten du tipsar om! Har köpt en del Benefit på sista tiden, med varierande resultat tycker jag. Denna ska nog hem hit iaf! Sen är jag sugen på PTR CC-cream just för mer täckning. Airbrushed - ja tack! Flawless skin som inte ser spacklat och torrt ut. Om inte Rodials BB hade varit hutlöst dyr så skulle jag klicka hem den fr Skincity direkt! Får ligga på bevakning till ev kampanj! Tack för fina tips! Kram! Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lotta! Jag har fått höra att Rodials är mer täckande och mer aktiv än PTR CC Cream. Jag mailade nämligen Annica på Skincity och rådfrågande. Det är inte någon stor prisskillnad mellan dessa två så ska du testa en ny skulle jag rekommendera dig Rodial om du vill ha täckning och vård i ett.
   KRAM!!

   Radera
 2. tack för tips! det är verkligen en djungel av alla dessa krämer och jag tycker det är riktigt svårt , årstider avgör också. kram Pernilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv! Du har ju själv testat en del av dessa och jag har läst med stort intresse dina recensioner. Det är en djungel därute så alla tips mottages med tacksamhet :-) Jag tror du hade gillar Rodial, kanske att du även skulle testa Erborian, ta en sväng in om butiken på Biblioteksgatan på & Other Stories och prova om du får tillfälle, de är supergulliga och man får gärna en test med sig hem om man vill prova först.
   KRAM!!

   Radera
 3. Tack så mkt för det tipset! Ska sikta in mig på Rodial o även ta en runda på stan o känna på Erborian ngn dag! Jättebra att veta innan man köper på sig dyra crèmer som inte lever upp till de krav man har (vilket ju kan vara olika!) Kul att du visar hudvård! Ha en bra dag! Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar dessa inlägg Lotta :-) Du kan gå förbi NK och ha med dig små testburkar (eller köpa dyra sådana där) så kan du testa både Rodial och PTR CC Cream, då har ju båda där så du får rätt färg och kan själv testa dig fram innan du köper dyra tuber :-)
   KRAM!!

   Radera
 4. Kul! Jag älskar L'Oreals den verkligen smälter in i huden! Ett riktigt budgetfynd som gör sitt jobb!! Tycker den fungerar bra även på vintern när man lätt blir yttorr (i alla fall jag..) :-)
  Ha en fin måndag och vecka!
  /Caroline
  http://mammamage.wordpress.com/

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER