tisdag 24 oktober 2017

ATT HITTA TILLBAKA TILL INSPIRATIONEN I ROM

Rom, vilken stad....jag blev nyförälskad i den eviga staden. Jag har besökt den förr men aldrig fallit för den som nu. Jag har en bakgrund (en examen) inom antik historia och jag har alltid älskat den antika Grekland och Rom. Att se alla dessa historiska byggnader sprida inom gångavstånd från hotellet kändes helt galet. Jag var dessutom där med ett gäng Beauty-tokiga tjejer, precis som jag. I vanliga fall har jag INGEN att prata beauty med i min egen umgängeskrets, så den här resan var magisk för mig även på det sättet.Jag besökte Pantheon ett antikt romerskt tempel som gjorts om till kyrka och som används än idag. Det är en så vacker byggnad.

Viktor Emanuel-monumentet är ett monument uppfört till kung Viktor Emanuel II:s ära. Monumentet, som är beläget vid Piazza Venezia, är resultatet av en serie tävlingar om ett nationalmonument för den nya huvudstaden, som vanns av arkitekten Giuseppe Sacconi. Det är otroligt pampigt.
För övrigt var det fontäner var man än gick, fontäner och turister :-)
Det fanns inte ett kvarter som vi gick i som inte hade arkeologiska minnesmärken som här nedan, en obelisk som kom från Egypten och troligtvis från tiden när Kejsare Ceasar dejtade Kleopatra, Egyptens mest kända drottning genom tiderna.Jag saknar just nu Rom, staden, maten, vännerna från Daisy Beauty och värmen.
Minnena finns dock kvar, liksom bilderna och en framtida resa tillbaka till den eviga staden står högst på min agenda inför nästa år :-)

KRAM!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER