torsdag 29 november 2012

ATT TRO PÅ MÄNSKLIGHETEN

Hinner knappt bloggar dagar som dessa, det är mycket som händer och intensiva dagar både på dagen men även på kvällarna. Att hitta lugnet och försöka varva ner är inte det enklaste. Har en massa tankar i huvudet, både högt och lågt blandas och snurrar runt. Idag på väg in till jobbet var jag med om en händelse som gör att man återfår lite av tron på mänskligheten och på den inneboende godheten som finns inom oss alla. Jag stod i en kö vid Pressbyrån och brevid mig, utanför affären stod en hemlös och sålde "Situation Stockholm" som hjälper hemlösa att få egna inkomster och hitta rätt i livet. Precis när jag handlat klart ropar damen bakom mig (en härdad busschaufför i 50+ års åldern) - Du, vill du ha kaffe och en bulle? till killen utanför som sålde tidningen. Han vänder sig förvånat mot henne och sprack upp i ett leende som värme hela mitt hjärta. - Ja, tack, sa han och blev lite generad. Damen beställde och betalade. Hon gav honom en frukost, ett leende och gick sedan vidare. Denna handling, mitt i vardagens stress, värmde mig inombords mer än jag kunde ana och gav mig en egen tankeställare. Vi är så upptagna av våra stressade liv och av saker som egentligen inte betyder något för någon annan mer än oss själva att vi glömmer att titta oss omkring och ibland bara stanna upp och göra en välgärning för någon annan. Det här ska jag ta på mig och nästa gång jag stöter på någon jag kan hjälpa, om än symboliskt ska jag ta chansen, särskilt sådana människor som är extra utsatta. Att våga se och agera när det finns behov är ett stort ansvar men ger också så oerhört mycket tillbaka. Detta tar jag med mig idag och jag ska anstränga mig mer för att inte bara försvinna i den gråa massan och bara flyta med som det varit på sista tiden.

Bild lånad HÄRIFRÅN
Till och med Herr Odd Molly själv har ju sålt Situation Stockholm utanför tunnelbanestationer. Man vet aldrig när man själv,eller nära och kära, kan hamna i situationer som man aldrig kunnat förutse. Då hade det känts skönt att veta att det finns människor som faktiskt ställer upp för andra utan att förvänta sig något i utbyte mer än ett tack. 

Hoppas ni får en fin dag idag. Lite senare idag ska jag försöka slänga in en dagens ;-)
Vi ses!
KRAM!!

7 kommentarer:

 1. Jag brukar köpa "Situation Stockholm" och även en liknande tidning här i Umeå.
  Att stanna upp och växla några ord.....speciellt i dessa stressade juletider.
  Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Vilken fantastiskt bra påminnelse om vikten av att vara medmänsklig! Underbart att höra! Det är så lätt att glömma av i stressen. Vi kan alla hamna "utanför" utan förvarning. Aldrig hade jag trott att jag, den karriärfokuserade, hastigt över en natt, skulle bli långtidssjuk med allt vad det innebär. Sånt hände ju bara andra, inte mig som var högpresterande (ja, du hör hur tokigt det låter)...

  Det kan hända oss alla o det är bra att påminna sig själv om det emellanåt. Att njuta av vardagen, de små tingen vi ofta tar för givna, att hjälpa en medmänniska, att vara tacksam för det som är istället för att jaga eller fokusera på det som inte är.

  Tack!

  Må så gott!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Waow. Ja, vilken fin gärning och klart uppvaknande.

  SvaraRadera
 4. För mig är det en självklarhet att göra en sån sak. Precis som det är självklart att fira julafton på kyrkans julmiddag för ensamma och hemlösa.

  Det är ju bra att du uppmärksammade någon annans handling och det är tros allt en stor skillnad mellan tanke och handling.

  SvaraRadera
 5. Your post reminds me of the movie, "Pay it Forward". It doesn't take a lot to help another human being but one kind gesture can go a long way.
  Thank you for the reminder...
  Kram,
  Karen XOXO

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Tack för dina fina tankar och ord, det är just så det är, vi vet aldrig vad som händer i livet, det kan se totalt annorlunda ut i morgon.
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 7. Tack för att du tar upp detta min vän! Det värmde i hela mitt hjärta när du skrev om morgonens händelse. Det finns hopp för mänskligheten. Det är då många medmänniskor som så förtjänar en lite gest eller god gärning för att lysa upp deras annars så mörka tillvaro.
  Tack för en underbar blogg!

  //Kram från en Beundrare

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER