torsdag 16 juli 2015

COVER FX DEN ULTIMATA FOUNDATION......ELLER?

Jag hänger en hel del på Youtube och läser en hel del utländska Beauty-bloggar och där har jag blivit nyfiken på Cover fx nya revolutionerande nyhet, pigment som man kan blanda efter smak och tycke i befintliga produkter och anpassa så man får den täckningen man vill ha. Cover fx är liksom beroende av den produkten som använder som bas och av hur många droppar pigment man använder. Jag har köpt min hos Beauty Bay som kanske inte är billigast men som finns i UK och som skickar fraktfritt.
Här ser ni några av produkterna jag testat denna tillsammans med. Jouer Luminizing Moisture tint, Dr Temt CB Cream, Peter Thomas Roth CC Cream och by Terrys underbara dag/nattkräm: Crème de Rose Nuti-Lift Comfort Cream (min absoluta favorit vad gäller fuktighetskrämer).Mitt första test var tillsammans med Peter Thomas Roth CC Cream (i färgen Light-Medium) som jag tycker har aningen för lite täckning för min smak. 


Här ser ni lite av PTR CC Cream på handen.


Innehållet på 15ml kan tyckas lite men då man endast använder ett par droppar åt gången är detta otroligt drygt, enda faran är om man skulle tappa eller välta denna lilla falska.....panik. Jag har tagit färgen G30 som jag chansade efter att ha sett lite swatches på nätet, tyvärr är denna aningen ljus då därför jag jag nu även beställt G40. G betyder att den är Gyllenen i färgen, P betyder Pink och N betyder Neutral. Jag testar G30-40 då jag har en ljus olivfärgad hudton, har Chanel i nyansen 30 i Vitalumiere och i Velvet foundation, har B30-B40 i YSL och 7,5 i by Terry Terrybly Densiliss Foundation.


Här ser ni med tre droppar Cover fx ovanpå PTR CC cream.


Man trycker bara lätt på dessa och de blandas hur enkelt som helst.


Här jag har tagit några droppar av blandningen och smetat ut en aning så ni ser täckningen med endast tre droppar Cover fx.


Här ser ni till vänster en lite skvätt av PTR CC Cream utan Cover fx.


När jag blandat ut denna på handen smälter den in fint med min hudton men har betydligt mindre täckning än till höger med Cover fx blandningen.

En annan favoritblandning är just tillsammans med Jouer Luminizing Moisture tint, Golden, som ger underbar lyster men inte så mycket täckning. Mycket fukt och lyster men saknar tyvärr täckning.


Här ser ni denna på handen i färgen Golden.


Här ser ni den tillsammans med två droppar Cover fx för att få lite mer täckning utan att det blir heltäckanden. Fortfarande naturligt men med massor av lyster och med aningens mera täckning.


Här ser ni när jag blandat ihop dessa.Fin naturlig täckning.


Här på ansiktet där man ser huden och man kan ana mina pigmenteringar och fräknar men som ändå jämnar ut, ger lyster och ser fräscht ut.


Än så länge är jag nöjd över mina experiment med Cover fx men det är aningen för tidigt för att säga om jag älskar denna då färgen är aningen för ljus på mig vilket gör att ingen av mina blandningar blivit perfekt än så länge. När jag fått G40 och fått testat denna tillsammans med G30 återkommer jag men en fullständig recension.
Så vad säger ni, har ni hört talas om Cover fx? Är ni nyfikna på detta foundatio/concealer pigment?
Har ni det bra i detta märkliga sommarväder, ömsöm sol, ömsöm regn?

KRAM!!

5 kommentarer:

 1. Återkom gärna när du fått hem den andra nyansen också. Jag har beställt två prover på den och det skall bli väldigt intressant att testa. Det låter som en fantastisk produkt tycker jag. Kram Linda

  SvaraRadera
 2. Jag är så där irriterad på hela flaskan. Det blir inte bra oavsett vad jag blandar den med. Porerna ser ut som stora hål i ansiktet efter några timmar, och den får basen att flyta iväg kring näsan och munnen. Jag borde lyssnat på de som skrev att den passar bäst porslinshy utan skavanker, för då tror jag den blir supersnygg. Den får ett försök till imorgon:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte så stora porer så den funkar ganska bra, dessutom avslutar jag alltid med Urban decay finishing spray och med Rouge Bonny Rouge pudret innan vilket gör att den sitter perfekt nästan hela dan.
   Vi får testa vidare!
   Kram

   Radera
 3. Intressant produkt som jag aldrig hört talas om. Spännande att höra mera om den!

  SvaraRadera
 4. Mycket intressant produkt! :) Jättespännande att du köper fr utlandet och provar och visar! Om du känner att du vill bli av med den som var för ljus så köper jag den gärna! Jag brukar alltid ligga på 1:an el 2:an i alla baser. Men du kan ju blanda till en perfekt ton, om inte annat till vintern då du oxå kan vara lite ljusare kanske?
  Jag måste faktiskt säga att jag är relativt nöjd med vår svenska sommar! Förra året var olidligt för mig med tropisk hetta.Sen har vi en resa bokad i augusti, så värmen kommer jag få med råge då!
  Sköt om dig fina du!
  Varm kram! ❤

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER