måndag 15 april 2013

EN KÄRLEK TILL VACKRA PLAGG - LITE SHOPPING MEN MEST ICKE ODD MOLLY

Jag älskar våra underbara träffar och den härliga stämningen som finns när vi ses, vi Odd Molly-tjejer. Samtidigt som jag faktiskt inte var överexalterad över den kommande höst/vinter kollektionen från Odd Molly. Jag hittade kanske 10-15 plagg (bland ca 300 plagg) som jag skulle vilja köpa men de vackra to-die-for klänningar fanns inte där. Jag saknar dessa. Dessutom är jag lite trött på massproduktionen, på de upprepade modellerna....just nu är jag helt enkelt lite Odd Molly-trött. Jag kikar på andra märken och jag går mer och mer mot lite mer stilrent blandat med lite udda/unika plagg. Så idag ska jag visa upp mina inköp från Oleana som har en liten, handgjord produktion, små unika konstverk, endast naturliga material, lokalt tillverkade. Känner mig som en vacker, bräcklig engelsk tekopp ;-)


 
LJUVLIGA OLEANA, älskar deras design, älskar deras gedigna kärlek till hantverk och deras totala förakt mot massproduktion. Detta är inte mode, jag håller med, dessa koftor och linnen är konstverk.Här har jag kombinerat ihop det med jeans och fina halsbandet från Valerie som jag köpt i fina Mias butik Vistamia.


Stilrent, elegant och kvinnligt.


Koftan kostar ca 2.750 kronor och kostar nästan samma som Odd Mollys Crochet Ming jacket, dock görs denna i färre exemplar och har en helt annan känsla och kvalité. Linnet kostar 1.500 kronor och kostar lika mycket som Fay Scarf kostar....Ljuvligt vackert halsband från Valerie, vitt är så vackert på sommaren till solbränd hy.


Jag tänkte ha linnet som väst längre fram över en vitt blus....klassiskt och rätt på kontoret utan att vara tråkigt :-) Hur ser ni på massproduktion, på mainstream, på syntet i plagg? Jag själv är lite trött på det, kommer väl med åldern :-) Jag kommer alltid att ha en speciell plats för Odd Molly i mitt hjärta men kärleken är inte längre villkorslös.
Ha en fin vecka!
KRAM!!

10 kommentarer:

 1. Oleana har verkligen mycket fint! Du får komma till Norge och shoppa loss ;-)

  Vad massa fina foton i förra inlägget! Jag snor ett par till privat bruk om det är ok.

  Kul att se dig igen, och om jag inte fick sagt det igår så fullkomligt lyste det om dig i din vackra, röda klänning.

  Stor kram

  SvaraRadera
 2. Jag saknade också de vackra klänningarna, och siden.
  Det var mest ytterplagg jag fastnade för.
  För egen del så tycker jag om att blanda mellan olika märken....lite dyrare...lite billigare.
  Det är svårt att köpa kläder som känns tillverkade på ett bra sätt....hur mycket tjänar de som virkar en sjal...broderar på kappan etc.??? Det tänker jag ofta på?
  Bra är förstås att köpa second-hand, att återvinna.
  Svårt att leva "rättvist".
  Kram Titti

  SvaraRadera
 3. Du är verkligen tjusig och var det även på söndagsmorgonen också, fräsch som en nyponros bredvid oss tröttisar ;) Det var roligt att träffa dig! Min OM- kärlek har aldrig varit villkorslös och jag tycker fortfarande bäst om de äldre kollektionerna. Klem från ett mycket vårlikt Malmö

  SvaraRadera
 4. PS. Hoppas ok att jag lånar bilden där jag snurrar i kjolen. Bara för mig själv givetvis.

  SvaraRadera
 5. Det var kul att träffas igen! Nästa gång hoppas jag att jag kan vara med hela helgen. Just nu tittar jag runt på alla bloggar och njuter av alla fina bilder från lördagen.

  Det vackra klänningarna lyste med sin frånvaro och det som jag mest fastnade för var ytterplaggen. Det kommer med stor sannolikhet flytta hem en lång dunjacka till hösten, broderierna var så vackra. Kram

  SvaraRadera
 6. Jeg holder med deg. Oleana er absolutt til å dø av!! Jeg er så heldig at jeg bor kun 15 minutters kjøretur fra fabrikken deres, hvor de også har et fabrikk utsalg. Det er lenge siden jeg har vært der, men nå fikk jeg lyst til å gå og kikke!! Det er fantastisk å være der. Et stort rom med mange symaskiner, hvor det sitter ekte kvinner og syr sammen plaggene. Vidunderlig, god gammeldags norsk tradisjon. Plagg med sjel.

  Og til dette med masseproduksjon og syntetisk tøy? Jeg liker i grunnen ikke noen av delene.. Hadde jeg hatt tid og talent skulle jeg sydd mine egne klær:)

  Det var vidunderlig å endelig få treffe deg! Herlige, vakre kvinne:) Takk for en fantastisk helg, og håper at vi sees igjen!
  Stor klem:)

  SvaraRadera
 7. Jag tycker det är mycket relevanta reflektioner gällande Odd Molly. Med tanke på vart 'hon' kom ifrån och var 'hon' verkar vara på väg.

  Grundproblemet tror jag är Odd Mollys börsnotering. Alla börsbolag styrs av 'samma' typ av tänk. Och samma typ av människor som tittar på samma typ av nyckeltal. Som tror att resultat nås med samma typ av formel = dra ner på kostnaderna och öka intäkterna.

  I Odd Mollys fall innebär det att man tillverkar i billigare material - sedan något år tillbaka är många Molly-plagg helt eller delvis i plast precis som HM och alla de andra lågpriskedjorna. Polyester, nylon yadayda står det på etiketterna numera. Typiskt exempel på 'skära i kostnaderna. Silke och siden kostar ju mer....
  Och fint arbetade plagg kostar ju mer at tta fram...bye bye - forever....precis som du redan sett Shopaholic.

  Ökade intäkter då. Jo då gör man större kollektioner....

  Typ så enkelt är det att förstöra ett uppstickarbolag. Lite Management By Rxcel så är saken klar. Plättlätt....

  Synd att kapitalismen är så enögd och likriktad. Men så är världen ihopskruvad och vi är alla en del av den. Vi bidrar alla på vårt vis till att det ser ut som det gör.

  Vi vill handla på REA, billigt, maximum value for money, fynda, göra kap osv. Management by Excel kan ju ha visat att kundsegmentet inte köper de välarbetade och fina plaggen till fullpris utan bara inväntar rean och då faller både kassaflöde och marginaler för återförsäljarna som då i högre utsträckning slutar att ta in dessa plagg och så är spiralen igång. Och som lett dit Odd Molly är idag. Ingenting är en slump.....

  SvaraRadera
 8. Visst är Oleanas koftor underbara! Kul att träffas igen! Jag kanske mejlar några bilder på dig om du vill? Jag hittade inte så många akuta förälskelser heller i kollektionen men det kanske dyker upp efter hand Min passion är ju klänningar och kappor och en och annan kofta Kram

  SvaraRadera
 9. Verkligen vackra plagg och precis som du säger förs tankarna till mitt blå/vita Spode porslin.
  Det klär dig och du ser helt underbar ut.
  Kram
  Marika

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER