lördag 6 juli 2013

KLÄDVÅRD OCH FÖRVARING

Jag har fått en del frågor kring förvaring och klädvård av fina plagg. Jag kan egentligen inte tipsa om särskilt mycket nytt men jag kan tipsa om hur jag sköter om och förvarar mina plagg. När det gäller skötsel så kan jag börja med att tipsa om att jag hellre luftar mina plagg än tvättar dem, ull tvättar jag aldrig, jag luftar och ibland skrubbar med lite snö om det behövs på vintern men aldrig tvättar jag ull. Mina bomullsplagg tvättar jag aldrig i mer än 40 grader och jag torktumlar ALDRIG mina fina plagg. 
Mina silkesplagg låter jag hänga i duschen när jag tar en långdusch då hänger de ut sig och blir fräscha. Jag föredrar tvättmedel från Maison Belle som är milt och doftar gott, jag gillar även grummes tvättmedel med pion och näckrosdoft.


 När det gäller förvaring så förvarar jag alla mina silkesplagg från Odd Molly i de fina spetspåsarna som kommer med.
Jag älskar macaroons från Ladurée men deras vackra askar är dessutom utomordentligt vackra askar som man kan förvara smycken i. Mina fina Odd Molly koftor (och andra fina koftor) förvara jag vikta i min walking closet.


Mina smycken har jag oftast ordning på även dem i min walking closet.


I min garderob förvara jag även min parfymer, i mörker där de mår bäst :-)


Hoppas ni har en fin helg! Vi ses imorgon.
KRAM!!4 kommentarer:

 1. Tack för tipset om att förvara smycken i Ladurées fina askar.
  Jag har också en trave här hemma....min favorit är Lily of the valley-asken.
  Asken med vagnen tror jag är den senaste.
  Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Angående kläder gör vi ungefär likadant. Bortsett från här finns ingen WC. Intressant med parfym förvaring, även om det inte 'dräller' av dom hos mig direkt. Tack för goda råd!
  Njut av söndagen!
  Kram,
  Annelie

  SvaraRadera
 3. Vad är en "walking closet"? :-)

  /Anne

  SvaraRadera
 4. Finally! ;) Älskar att se hur andra sköter och förvarar sina fina vackra kläder! Tack för fina bilder! Jag tror att vi numera tvättar våra kläder alldeles för ofta, då man som du säger kan välja att vädra tex en kofta som man har haft en topp eller linne under. Min walk-in-closet är ett av mina favoritrum. Synd att det lätt blir så dammigt på hyllorna bara... Lyxproblem! ;) Roligt att se att även du återanvänder fina askar till förvaring. Jag kan även ta en vacker papperspåse från någon favoritbutik och samla ihop mindre saker och låta hänga på en krok i garderoben.
  Kram! Lotta

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER