måndag 27 november 2017

PRESENTTIPS - PARFYMER I TVÅ OLIKA PRISKLASSER

Som ni vet, ni som följer bloggen, så älskar jag parfymer. Jag har en stabil samling på säkert 30-40 olika parfymer, så inget överdrivet (känner ju folk som har över 200 parfymer hemma) men många trots allt. Jag varierar min doft beroende på tillfälle, säsong och humör. Jag har bara en "signatur doft" som är en parfym som jag började använda när jag var 21-22 år och som jag alltid sedan dess haft i min doftgarderob. Den doften, Calvin Klein Escape slutade tillverkas för flera år sedan och jag hann bunkra två 100 ml eau de parfym som jag sedan haft i mörkt förvar :-) Dessutom hittade jag parfymen (7 ml ren parfym) i Rom när jag var där förra månaden.....total lycka! Så länge man förvarar sin dofter rätt och särskilt de som är oöppnade, så kan de hålla i minst 10-15 år utan problem om det är koncentrerade varianter som Eau de parfym eller ren Parfym.


Ett parfymmärke som jag tycker om i lika delar för dess estetik som för dess speciella dofter är: franska DIPTYQUE.


På NK's doftsalong hittade jag i veckan denna vackra presentask (framtagen inför julen) med 5 stycken av Diptyques mest populära dofter. Asken kostade 795 kronor och innehåller 5 x 7,5 ml så totalt 37,5 ml. Inte superbilligt men ändå ok pris men tanke på att man får testa så pass många olika dofter på en gång :-)


Här ser ni dofterna och en liten medföljande tygpåse så de inte går sönder om man t ex tar med en av dem i handväskan :-)
Ni ser vilka dofter det är här: Eau Rose, Do Son, L'Ombre dans l'Eau, Eau des Sens och Philosykos.
Mitt nästa tips är den guldiga presentasken från Rituals (den fina turkosa fick man om man handlade för 450 kr i butiken). Här kan man alltså välja själv tre små miniparfymer (för att testa vilken man gillar bäst) för 275 kronor asken. Storleken på dofterna är 10 ml så man får mycket för pengarna här. 


Vacker att titta på och en perfekt present till sig själv eller någon man tycker om :-)

Här ser ni min samling av dofter från Rituals, den guldiga flaskan är favoriten och därmed finns det två av denna, dessutom tror jag det är en limited edition eller i varje fall en julnyhet :-) Den heter Victoire d'Ambre (alla är Eau de Parfym) och doftnoterna i denna är: Amber, Elemi och Mysk.  Det är en varm doft med mycket djup och som jag gärna har underst för att sen spraya en mer blomig doft över. De andra dofterna heter från vänster: Oasis de Fleur (turkos flaska som innehåller mandarin och magnolia i sin doftnoter), Fleur de l'Himalaya (Rosa flaska som innehåller Orkidé och bomullsmysk i sina doftnoter) och så den vita flaskan som också heter Oasis de Fleur så jag antar att den är samma som den turkosa flaskan.Hoppas ni fick lite tips och inspiration till fina julklappar i olika prisklasser :-)
Tänkte även återkomma snart med mina fyra-fem favoritdofter just nu under hösten/vintern.
Själv älskar jag att upptäcka nya dofter så jag är själv löjligt förtjust i parfymtips även om just parfymer är extremt individuellt :-)

Hoppas ni har en fin vecka framför er.

KRAM!!


1 kommentar:

  1. Hej!
    Vad kul det är när du skriver om parfymer, jag älskar också det!! Vore spännande att se och läsa om din samling!
    Tack för en mysig blogg!
    Med vänlig hälsning, Nettan

    SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER