onsdag 23 november 2011

ETT VIKTIGT INLÄGG....SNÄLLA TA ER TID OCH LÄS

Ni som är trogna läsare/besökare vet ju att jag sällan ger mig i kast med djupa ämnen eller ta upp tunga diskussioner på bloggen. Bloggen är ju min lilla bubbla, min fristad, där jag bara får frossa i vackra saker och helst dela med mig av sådant som kan förgylla eran dag. Idag är det egentligen inget undantag utan hela tanken med detta inlägg är att försöka bidra till att förgylla tillvaron för några barn som verkligen förtjänar att lyftas fram och uppmärksammas. Om jag med hjälp av min lilla blogg kan vara med och påverka deras situation då har jag verkligen nått längre än vad jag någonsin hade kunnat hoppas. Det som jag be er att ta del av och läsa och kanske till och med stötta är något som ligger mig extra varmt om hjärtat...den "osynliga" barnfattigdom som finns runt omkring oss men som alltför många väljer att blunda för. Jag var själv ett av de barn som beskrivs i projektet, ett av barnen som fick vara sjuk de dagar de var planerad utflykter i skolan som innebär att man behövde matsäck och en egen slant till inträdde, etc. Jag var ett barn som gick i hemmasydda kläder eller plagg köpta i billigaste second hand butiken. Min mor var inte ensamstående men min familj var nyinflyttade i Sverige (invandrare) och det var tufft i början innan mina föräldrar lyckades kämpa sig in i det svenska samhället (och jag med för den delen). När jag fick frågan om jag skulle kunna/vilja lyfta fram projektet som heter "Barn till ensamma mammor" som drivs av Fryshuset blev jag otroligt tacksam över chansen att få medverka i ett så viktigt projekt (ni kan läsa mer om projektet HÄR). Caroline Roosmark som är en av Sveriges mest kända fotografer och har bland annat deltagit i samlingsutställningar på Moderna Museet och Liljevalchs samt även tagit bilder till en rad böcker medverkar i detta projekt. Caroline Roosmark har tillsammans med Åsa Mattsson (välkänd journalist, debattör och författare) för nionde året i rad kommit ut med en kalender som porträtterar kända svenskar som litterära gestalter eller som sagofigurer. I år går 15 kronor för varje såld kalender direkt till projektet "Barn till ensamma mammor".
Ni kan enkelt göra en god gärning inför den kommande julen genom att köpa denna vackra kalender, KLICKA IN ÄR HÄR! Kalendern kostar 169 kronor.
Ni kan läsa mer om denna på AFTONBLADET IDAG.

 (OBS: SAMTLIGA BILDER HÄR ÄR LÅNADE FRÅN CAROLINE ROOSMARK OCH MED HENNES TILLÅTELSE)
Jag är så tacksam över att jag har så otroligt fina läsare och jag vet att många bäckar små kan skapa en reaktion och ett gensvar som kan skapa uppmärksamhet och i slutändan bidra till förändring. Har ni en egen blogg är jag otroligt tacksam om ni vill sprida detta vidare. Detta är en otroligt fin julklapp både för den som får den men framförallt för den som ger med vetskap att man bidrar till något viktigt.
Ha en underbar dag!
KRAM!!

21 kommentarer:

 1. Yes! När lönen kommer på fredag ska här köpas kalender! Ska ge mamma en också tror jag! Hon var ensam med oss 3 barn under lång tid!

  Tack!!! Kram! /Sanna

  SvaraRadera
 2. Hej Sanna: TACK själv!! Ibland bara måste man våga engagera sig även om det är en ytlig modeblogg för det mesta ;-D
  Ska själv slå till på en två-tre stycken.
  KRAM!!

  SvaraRadera
 3. Vad fint att du blottar dig lite tycker jag :O) Som trogen läsare kan jag önska att det var av det, så du blir mer kött och blod så att säga. Jag hade det oxå kämpigt i min barndom, tänk om någon hade hjälpt en då :O) Ska absolut köpa en, önskar baa man kunde ge hela summan istället för de 15 kr, men där ligger ju såklart mkt arbete bakom kalendern. Osv osv... ska inte ens ge mig in i den diskussionen. Hörde förresten i radio förra året i december månad att, tror det var någon hjälporagnisation eller stadsmissionen i Malmö, man kunde lämna barnkläder och leksaker till fattiga barn, som en julklapp till dem. Ska absolut lämna in barnens avlagda kläder till dem. Finns det got finare än att få ge andra? Får ont i magen när jag tänker på att det finns barn som inte har tillräkligt med kläder nu när kylan kommer...
  Kram /Katarina tvillingmamma

  SvaraRadera
 4. Hej Katarina: Jag håller med dig om att man önskar att hela beloppet eller en större del gick direkt till projektet men som sagt det är så många omkostnader med en sådan produktion (bara trykeriekostnaden måste kosta en hel del), etc. Jag skänker också en massa plagg och leksaker varje år och önskar att det fanns fler som ville bidra och framför allt sträcka fram en hjälpande hand när man har det mitt framför ögonen.
  KRAM!!

  SvaraRadera
 5. Kanon att du tar upp detta här!!! Ett dolt problem som ingen pratar om och många inte ens vet, eller vill veta, existerar i vårt land. Absolut att jag ska köpa minst en kalender!
  Jag hade det inte heller så fett när jag växte upp… Så jag känner också igen mig till viss del. Och jag tänker ofta på att det är ännu värre nu. När jag gick ut skolan (för 100 år sedan) så fanns det inget som hette studentbaler och flådiga studentskivor m.m som kostar multum. Så istället för att tycka att det är så fint med studenter så tänker jag bara på dem som inte kan, för att de inte har råd…
  Länkar till detta inlägg i min blogg om en stund! Var rädd om dig! Kram!

  SvaraRadera
 6. Josanne: Tack snälla för dina ord och ditt stöd genom att länka i din blogg. Stor KRAM!!

  SvaraRadera
 7. Jättebra att du tar upp det här på din blogg! Otroligt viktigt att det lyfts fram! Jag ska köpa en kalender såklart! Det minsta jag kan göra! Kramar!

  SvaraRadera
 8. Hej!

  Det är mycket bra att du tar upp det här. Som präst möter jag de här föräldrarna och barnen alltför ofta, klyftorna ökar och det är de som vi som samhälle och medmänniskor borde stötta som får det sämre och sämre. Och vi får inte glömma att det är så enkelt att hamna där för var och en av oss, det kan gå oerhört snabbt.
  Att som förälder inte kunna skicka med sina barn matsäck till utflykten mm. är så förnedrande, det är underläge från början.
  Tack och kram från Eva

  SvaraRadera
 9. Vad bra att du tar upp det här! Och vilken fin kalender - här fick du en köpare till!

  Kram

  SvaraRadera
 10. Har nu beställt 2 st till julklappar, tror de kommer bli mycket uppskattade. Tack snälla för tipset! Kram Catrine A

  SvaraRadera
 11. Jag växte upp med ensamstående, lågavlönad, kämpande morsa som fick vända på slantarna. Kan inte påstå att det var fattigt men jag kan relatera lite till dessa stackars människor. Bra och tänkvärt inlägg, ska slå till på en kalender på en gång.....
  Kram

  SvaraRadera
 12. Gör sällskap här. Mamma blev änka med fyra barn, inte fett med andra ord... Kanske därför jag är som jag är nu. Älskar att handla fina kläder mm.
  Läste om kalendern idag och kommer att köpa några.
  Kram!

  SvaraRadera
 13. Jag får verkligen ont i magen av att läsa sådant. Det kan tyckas som inte så farligt att inte ha pengar till fotbollsoveraller när man tänker på barn i Indien som svälter, men att växa upp fattigt i ett land där "alla andra" har skapar precis som det står utanförskap o hat. Jag är lärare och har sett hur fruktansvärt orättvist det kan vara för barn på många sätt. Man vill inte att det ska vara så i Sverige 2011, men det är ett faktum! Köp kalendern, majblommor osv osv. Vi som har kan göra en insats. Kram alla! //fröken S

  SvaraRadera
 14. Du har en kalenderköpare till! Gör ett inlägg strax.
  Kran

  SvaraRadera
 15. Vilken otroligt bra grej!!! Den ska jag genast kika in! KRAMAR

  SvaraRadera
 16. Hej!
  Läser din blogg varje dag! Underbart att det gått bra för din familj!
  Tyvärr vet jag att problemet är stort 2011....tråkigt...synd om barnen....viktigt att lära sina barn att alla inte har det så bra.
  Så dom inte är stygga, mot dom som inte går i dom senaste kläderna eller inte har sista mobilen, dator osv.
  Som vi vet kan ju barnen vara stygga mot varandra.
  Köper självklart en kalender, visste inte att dom fanns.
  Kram till dej från Carina

  SvaraRadera
 17. <3 alla kan göra något!

  Kram fina du <3

  SvaraRadera
 18. Tänkvärda ord OMH!!! Bra att du tar upp detta som just nu pågår mitt här ibland oss i Sverige 2011. Helt otroligt att det skall vara så 2011 i ett rikt land som Sverige. Förföljda människor som söker sig hit från krig och förtryck, där sedan barnen skall bli retade/utfrysta i skolan för att de ser annorlunda ut och inte kan språket så bra. En stor brist av empati och förtståelse saknas ibland i detta fantastiska land. Jag köper definitivt en kalender! Tack för en fantastisk blogg, läser den varje dag. //A

  SvaraRadera
 19. Jag tror oxå att dessa fattiga barn i Sverige glömma bort allt för ofta. Man tror inte att det finns fattiga i ett sånt här rikt land. Jag tror också att man skäms för det. Man ska vara som alla andra och absolut inte sticka ut från mängden.
  Men samtidigt är man lite ambivalent när man själv handlar och unnar sig.

  SvaraRadera
 20. Undrar om min kommentar jag skrev igår inte gick fram, minns inte vad jag skrev men jag har i alla fall köpt 2 kalendrar! Minns dem fråm förra året... det är ett sånt viktigt ändamål som nog berör oss alla och framförallt våra barn, direkt eller indirekt. kram Milla

  SvaraRadera
 21. Hejsan

  Bara bra att du tar upp såna här viktiga saker.

  Önskar dig en bra advent
  Massor med krammar
  Sussi

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER