söndag 12 oktober 2014

ÄLSKAR ACCESSOARER & SMYCKEN!!

Häromdagen när jag rensade i garderoben gick jag även igenom mina smycken, de som jag själv tillverkat för några år sedan. Det har inte funnits tid de senaste tre åren att lägga tid på tillverkning eller marknadsföring av dessa så därför har det inte blivit så mycket nytt. När jag hittade dessa, började det klia i skaparfingrarna :-)


Jag har alltid valt att arbeta med silver, dvs äkta metaller och halvädelstenar och pärlor.
Jag vill inte skapa bijouterier som inte håller eller som kan ge allergier. Det som är roligt är att dessa två halsband tillverkade jag för mer än 5 år sedan och de känns fortfarande lika aktuella idag som då när jag designade dem. Detta första halsband består av guldöverdraget silver, rökkvarts och sötvattenspärlor.


 Detta halsband är också tillverkat av guldöverdraget silver och stora rosa sötvattenspärlor.
Klassiskt och enkel att variera då hänget framtill kan tas av om man bara vill ha det enkelt.Jag kan fortfarande minnas hur jag jagade fina pärlor och halvädelstenar av bra kvalité, hur mycket jobb jag la på att hitta de rätta delarna, de rätta materialen, seriösa leverantörer och hur jag älskade att skapa nya smycken. Kanske blir det till att återuppliva detta längre fram, vi får se. Tyvärr är folk sällan beredda att lägga de pengarna som dessa smycken kostar, trots att de unika hantverk av fina material som håller i generationer och håller sitt värde om man vårdar dem. Däremot kan många kvinnor lägga 4.000-5.000 kronor på skor (som slits och till slut faller sönder).
Hur resonerar ni när ni köper accessoarer och smycken? Köper ni hellre mycket bijouterier eller lägger ni hellre pengar på några få men fina smycken?4 kommentarer:

 1. Jag köper i princip bara äkta smycken. Kvalitet framför kvantitet med andra ord! Kram Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Jag är likadan, köper bara äkta vara eller t ex Hermes, Chanel som är klassiska eviga smycken, förutom mina egna :-)
   Kram!

   Radera
 2. Jättesnygga smycken du har gjort. Jag älskar smycken, det är min stora passion i livet. Lägger gärna pengar på äkta smycken, inte bijouterier. Helst från Efva Attling eller Georg Jensen. Ser det som en investering för livet.

  SvaraRadera
 3. Verkligen vackra smycken du gör! Jag har mer o mer gått över till att köpa färre bijouterier och istället färre smycken men äkta vara och konstverk som håller o är tidlösa! Jag skulle väldigt gärna vilja ha ett Hermesarmband som ditt, snygging! ;)
  Kram kram! <3

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER