söndag 19 oktober 2014

MIN HUDVÅRDSRUTIN - MORGONEN UNDER HÖSTEN

Jo, jag har ju lovat ett bra tag att jag ska skiva ner vilken min hudvårdsrutin är under hösten och jag börjar med min morgonrutin tänkte jag. Här kommer mina hudvårdsprodukter för stunden, alla utom egentligen Paula´s Choice Skin Perfecting 8% AHA Gel används varje morgon.


Jag har länge haft Sensai by Kanebo som mitt ständiga återkommande hudvårdsmärke. Jag använt Sensais produkter i snart 25 år och jag tror definitivt att de är mycket tack vare dessa som min hy ser så pass bra ut som den gör för att vara 44 år och trots att jag aldrig använt solskydd i ansiktet som ung, förstod först när jag fått barn och jag fick pigmentfläckar att jag inte längre kunde sola ansiktet och absolut inte skippa solskyddet. Rengöringen som är en två-stegs process har jag använt i en massa år men jag har precis gått över till att testa Paula´s Choice rengöring för mogen hy som jag blivit väldigt imponerad av. Det som finns kvar för stunden från Sensai är den ultimata toner/serum som heter Prime Solution som jag tar över hela ansiktet efter rengöringen. Jag tvättar alltid ansiktet på morgonen med enbart steg 2 i Sensai (då man inte har smink på sig när man sover). Prime Solution förbereder ansiktet inför de andra produkterna som serum och ansiktskrämen. Denna kan jag bara inte vara utan.


Paula´s Choice Skin Perfecting 8% AHA Gel använder jag framförallt på natten men någon enstaka morgon (max 3 morgnar i veckan) använder jag denna. Den är UNDERBAR vad gäller dess effekt på  min hy för den är inte särskilt spännande i förpackningen, i den obefintliga doften eller i den lite konstiga konsistensen. Däremot är resultat av denna makalös, allvarligt talat. Detta gör att min hy har ny lyster, känns slätare och får mindre kvisslor. Priset är oslagbart med tanke på resultatet.


Min absolute favorite dagkräm just nu (sen 1 månad tillbaka) är denna ljuvliga kräm från by Terry Creme de Rose som är  LJUVLIG i konsistensen och som är perfekt som bas under make-up då den slätar ut och ger en fin yta att lägga foundationen på. Den har en ljuvlig rosdoft som ger mig en lyxig känsla vi applicering. Den håller min hy genomfuktad hela dagen och jag är inte längre torr runt näsan längre med denna på. Det är en 24-timmars kräm som man kan använda även på kvällen men jag har andra krämer jag testar just nu på kvällen.


 Serum är ett måste i min hudvårdsrutin liksom ögonkräm. Jag har olika serum som jag pendlar emellan.
Just för stunden använder jag både Shiseidos Bio-Performance, Super Corrective Serum och Paula´s Choice Resist Skin Transforming Multi Correction Treatment. Båda dessa serum är extremt bra men helt olika i konsistens och effekt så därför varvar jag dessa, beroende på humör och hur min hy är för stunden. Shiseidos serum är perfekt på dagen, på morgonen då den ger en fin slät yta, Paula´s Choice ger en jämnare hudton och lyster åt huden så den gillar jag också att varva med på morgonen.


Murads ögonkräm med solskydd har jag använt ett tag och även om den inte ger mig någon AHA-upplevelse så har den fungerat bra. Jag kommer att använda upp den och sedan ska jag börja använda en nyinköpt ögonkräm från La Prairie som jag testat och som jag tycker är den ultimata ögonkrämen för dagsbruk då den slätar ut de fina linjerna under ögonen och ger en slät yta. Den är väldigt vårdande och ger långsiktiga effekter så den ska testas. Ögonkrämen heter La Prairie Anti Aging Anti Wrinkel Eye Line Filler och har inhandlats med rabatt på Sephora när de hade den på REA för ett tag sedan.
Det viktiga tycker jag är att man använder en ögonkräm, oavsett märke och prisklass, många snålar in på just serum och ögonkräm och det SYNS när man slarvat med detta. Kråksparkar och fina linjer dyker upp långt tidigare i åren om man slarvar med att applicera ögonkräm. Själv har jag använt ögonkräm sen jag var 20 och det har alltid varit en prioriterad investering som betalat sig för egen del. Jag har extremt få rynkor runt ögonen och inga kråksparkar alls. Huden under ögat är 7 gånger tunnare än övriga huden på ansiktet så det är inte så konstigt att det är här som de första ålders/trötthetstecken syns.Här ser ni alla mina hudvårdprodukter som jag använder på morgonen, brukar ta mellan 4-5 minuter att applicera, det har ALLA tid med på morgonen. Man måste se det som en investering i sitt ansikte som på sikt kommer att ge resultat. 


Här ser ni några av mina ABSOLUTA MUST-HAVE produkter inför min sminkning, min bas.
Mascaran från Peter Thomas Roth, Lashes to die for, tog jag med då detta är en helt ny mascara som jag hört mycket gott om och som därmed behövde testas. När det gäller ögonen ska jag snart återkomma med ett fantastiskt tips på en produkt från Lucy Minerals som jag testat i veckan tillsammans med denna och som jag är helt lyrisk över!!
Längst till vänster ser ni Helena Rubinsteins Fantastiska concealer som täcker även de mörkaste ringarna under ögonen och som håller sig på plats i ca 4 timmar (vilket är rekord för min hy), sedan måste jag återapplicera den men då tuben är liten och behändig är den enkel att ta med i handväskan. Dessutom är denna otroligt dryg och kommer att hålla i minst 6 månader, trots daglig användning.
Nästa produkt är Clarins nya foundation True Radiance som jag klickat hem från Skincity nu när de har 20% rabatt på ALLT från Clarins. Den är UNDERBAR i konsistensen och framförallt i täckningen. Den täcker de flesta skavanker men ger samtidigt en mycket vacker lyster åt huden. Min färg är 110 (Honey). Denna kan jag varmt rekommendera er att testa. Bildernana nedan visar hur fin denna foundation är på. En liten hemlis ska jag också dela med mig av, under denna har jag en relativt ny produkt från Estelle & Thild som heter BIOHYDRATE ALL-IN-ONE Tinted Moisturizer i den ljusaste färgen (01). Den ger min hy en helt fantastisk lyster och ljusar upp den på en gång. Jag använder denna som en sorts primer över min dagkräm och under min foundation. Den är så prisvärd i förhållande till sitt pris och med tanke på resultatet. Kan varmt rekommendera er att testa denna. Det är en färgad dagkräm som kan användas som en sådan och sedan med mineralpuder över om man vill eller som primer under en flytande foundation som jag använder den.Här ser ni det fina resultatet av dessa produkter tillsammans.Jag har inget filter på bilderna men produkterna tillsammans och med lite fixeringspuder från by Terry (Hyaluronic Hydra Powder) ger en nästan "airbrushed" finish på huden.
Visst ser huden fräsch, jämn och full av lyster (för att sitta på en 44-åring)?Det var söndagens hudvårdstips. Är det några av dessa produkter som ni själva testat eller är sugna på att testa?
Vi hörs!
KRAM!!2 kommentarer:

 1. Åh vilket underbart härligt inlägg! Jag vill prova allt du visar! True Radiance måste jag testa fast jag har flera andra på gång samtidigt! ;) Always! La Prairie har jag börjat med som ögonserum och ögongel, supersköna och effektiva. Jag tror stenhårt på bra produkter från tidig ålder. Även jag har prioriterat det i alla stadier i livet. Murad gillar jag oxå men använder inget dagligdags just nu. Och Sensai kan man ju bara älska! Vore kul att höra hur PTRs mascara är?
  Kram finaste du! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej finaste Lotta! Va roligt att du gillar inlägget, lovar återkomma med en recension av PTR mascara snart.
   Har använt den med Lucy Minerals 3D fibers och säger bara WOW.
   Kram!!

   Radera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER