söndag 8 maj 2016

TESTAR EKOLOGISK FOUNDATION FRÅN INIKA

Hoppas ni alla haft lika fint väder som vi haft. Det har varit sol, fika, god mat, trädgårdsarbete, umgänge med vänner och total avkopling :-) Det har varit ljuvligt att få känna på sommarvärme nu på våren.

Ekologisk hudvård och kosmetik blir alltmer populärt och jag har fått chansen att testa några av de bästa produkterna ute på marknaden idag. Tänkte därför köra en kort recension av INIKA.


Jag har fått testa INIKAs flytande foundation och deras mineral foundation samt ett läppbalsam.

INIKA är ett förstklassigt Ekologiskt Certifierat Makeupmärke från Australien, som inte kompromissar med vare sig påverkan på naturen, människan eller kvaliteten på produkterna. 
Produkterna består av rena mineraler och ingredienser som är Ekologiskt Certifierade, Vegan- och Halal Certifierade. INIKAs produkter är fria från skadliga syntetiska kemikalier och tillsatser. 

Här ser ni färgerna jag själv testat, som är ganska ljus i hyn med en olivton.


Mineral foundation har jag i färgen Strength som är en väldigt fin och neutral nyans som jag tror passar många ljusa hudtoner. Den är halvtäckande, kan säkert fås nästan heltäckande men då ser det nog för sminkat ut. Denna lägger jag över INIKAs flytande foundation eller över någon annan mindre täckande foundation om jag vill ha ett naturligt resultat.
Jag upplever denna som väldigt naturlig i lystern, inte för matt inte för skimrig.
Jag gillar absolut denna bäst av de två foundations från INIKA som jag testat.
Den flytande foundation, Truly Organic Liquid Foundation i färgen BEIGE har jag lite hatkärlek till. Jag vill gilla denna, jag vill kunna använda en skön organisk flytande foundation som har bra täckning med som är enkel att lägga snyggt.
Tyvärr är denna INTE lätt att lägga på ett enkelt sätt. Den är trög i konsistensen, ganska täckande och känns klibbig på huden, hur jag än applicerar den. Jag har försökt arbeta in den i ansiktet med fingrarna i små rörelser (i små klickar) och med start i mitten och sedan utåt mot kanterna. Det tar lång tid att lägga denna så den blir snygg och det känns hela dagen att man har en foundation på sig.
Det som jag gillar med denna är att den täcker bra, har en fin färg och håller större delen av dagen.
Min hy mår bra av den och det har till och med hänt att jag somnat med denna på och huden har inte brutit ihop helt och gett mig massa kvisslor. Detta är en bra ekologisk foundation, den bästa jag testat men för egen del fördrar jag personligen INIKAS mineral foundation.


Här ser ni hur den flytande foundation ser ut på min hand.


Väldigt tjock i konsistensen och väldigt täckande.


Det tar ett bra tag att arbeta ut den på handen men den ger ett fint resultat och den varar på huden hela dagen.Detta läppbalsam är väldigt skön på läpparna och har en något plumpande effekt, vilket jag gillar.
Den har ingen färg utan ger bara fuktighet och glans.Nu är jag nyfiken på att höra, brukar ni köpa ekologiskt smink/kosmetik?
Har ni någon favorit? Jag gillar ekologisk kosmetik mer och mer. Inika och Zuii är favoriter för tillfället vid sidan om den prisvärda puroBIO.
INIKA kan man handla på nätet HÄR (till exempel) samt hos vissa fysiska återförsäljare som t ex Hälsokraft som har butiker ute i landet.

1 kommentar:

  1. Detta märke blir jag bara mer och mer intresserad av att prova, är så härligt att skönhetsvärlden har så många ekologiska alternativ!

    SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER