tisdag 9 oktober 2012

BARKABY BILDER - FINA PROVKOLLEKTIONSUTFÖRSÄLJNING

Det har varit en hel del snack på olika bloggar kring Odd Mollys utförsäljning av sina kollektionsprover via sina outletbutiker i Barkaby och i Freeport. Det har varit fantastiska priser men vissa plagg är det väldigt få av och dessa gick direkt. Jag är väldigt glad över att jag lyckades bland annat få tag i tre drömplagg. Den ena är hos skräddaren och den får visas upp när den är klar, den andra kommer det bilder på lite senare i inlägget och den tredje har jag ännu inte hunnit fota. Sen blev det en del linnen, ett skärp, en sjal och någon blus. Men tyvärr är generellt storlek 1 plaggen för små för mig numera.

Sen kan jag bli lite sur över alla de plagg man köpt från denna kollektion till ordinarie pris en gång i tiden....
;-) 
Det fanns en massa andra fina plagg i butiken till 30-40% rabatt vilket definitivt inte kändes lika intressant när man hade alla de fina provplaggen framför sig.


Detta är ett av mina fina Barkabyfynd: Full emb smock dress i royal ;-) Ett verkligt drömplagg ;-)
ÄLSKAR färgen!!Koftan i samma färg passar perfekt till.
Men precis som Linaplina skrev i en kommentar tar dessa kollektionsutförsäljningarna verkligen bort all fokus från vinterkollektionen som precis landat i butik, lite synd och lite dålig tajming kan man tycka.
Har ni möjlighet att åka till Barkaby och ni är i närheten av storlek 1 (dvs storlek 36 eller liten storlek 38) kan det vara värt besöket men ring gärna tjejerna och kolla om det är lönt, dvs om det är så att ni letar efter vissa plagg och så allt inte gått åt ;-)
Ha en fortsatt fin kväll!
KRAM!!


11 kommentarer:

 1. Fantastiskt fint fynd! Den där köpte jag dyrt till ordinarie pris när den kom, men den har blivit välanvänd så detkan det ju vara värt! Men jag håller med dig att det är med lite blandade känslor man ser alla dessa utförsäljningar av gamla drömplagg som nu säljs för nästan ingenting! och jag undrar också lite hur OM tänker här faktiskt, dumpar man inte sitt eget vatumärkes värde på sätt och vis! Om märket ska leva krävs ju också att man är beredd att köpa från de nya kollektionerna till dyra priser och lite försvinner ju den lusten är det finns så gott om plagg till en billig peng!
  Grattis till ditt fynd, den är helt ljuvlig i den färgen!!!!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej Nena,
  Kan bara hålla med dig till viss del, till Odd Mollys försvar kan man dock argumentera kring att dessa plagg som säljs är just kollektionsprover som endast finns i storlek 1 och som är prover, där man egentligen inte kan vara helt säker på kvalitén. Det finns fog för att ha ett mycket låg pris för dessa. Sen kan jag snarare irritera mig på att Outlet-priserna är för höga, dvs 30% under ordinarie pris på plagg man köpt på 50-70% under REA-tider. Tyvärr tror jag att överproduktion och för höga priser är det som kommer att stjälpa Odd Molly.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Vad gulligt av dig att du noterade min kommentar i tidigare inlägg. Jag läser och grunnar även över Nenas inlägg här i tråden.

  Visst är det så att Odd Molly tidigare gjort fantastiska klänningar ex från kollektionen 2009. De var dock riktigt dyra till nypris och inte många hade råd att köpa dem då. För Odd Molly var de kanske inte så stor vinst...de måste istället sträva efter att tilltala en bred målgrupp. Det är vad som mer speglar årets kollektion. Trist tycker säkert många av oss som varit med länge men ska de finnas kvar som märke finns nog bara en väg att gå. Vi får helt enkelt njuta av våra garderober som redan baxnar av färgstarka kreationer :-)

  Ang utförsäljningen av kollektionsprover så tror jag OM gör en tabbe som ger detta så stor fokus. Skänk det till bättre behövande i u-länderna istället för att sänka sina priser!

  KRAM

  SvaraRadera
 4. Ja det här är jätteintressant och samtidigt en svår fråga! Håller absolut med om att outletpriserna ibland känns väl dyra. Ofta har ju dessa plagg tidigare reats till bättre priser. och provkollektion är ju så klart inte detsamma som de plagg som sedan producerades och såldes. Men jag tycker också att det känns märkligt att man låter det få så stort fokus. Just nu känns det ju som att det finns hur mycket som helst av den varan och som Lina säger så konkurrerar de ju nästan med sig själva nu! Det är ju en balansgång absolut. Älskar ju själv att göra fynd, men blir det för "lätt" att göra fynd så försvinner ju lite av tjusningen med det också. Iallafall är det så för mig!
  Kul hursomhelst med lite "gammal hederlig" Odd Molly diskussion!
  Kram till er båda!

  SvaraRadera
 5. Og for oss Nordmenn, hvor befinner disse stedene seg hen?
  Mvh,
  Elise

  SvaraRadera
 6. O så fin du är i den färgen med ditt vackra mörka hår! Hade gärna varit i Barkaby om inte avståndet varit så långt:) 1a som jag är hade man nog kunnat fynda...Håller med dig om att jag undrar med en hel del hur det på tid och sikt ska gå för OM...BRA hoppas jag men kanske de får tänka om lite.

  Kramar
  Adela

  SvaraRadera
 7. ..Jag tycker att det fina med Odd Molly var/är att man kan "spåra" plagget man äger till en kollektion och plagget ser ut som det ska..vad händer härnäst? Vem vet hur orginalplaggen faktiskt ser ut i verkligheten på ex. 2:a-handsmarknaden? Hur många som ska sälja sina "gamla" plagg skriver sample annat än just nu vid utförsäljningarnas storhetstid? VILKA plagg ÄR orginal nu och i framtiden? HUR ska man spåra kopior när samples är så lika plaggen som sålts till ordinarie pris och betalats till fullpris av oss??? HUR tänker Odd MOlly? Sälja ut sampleslager ELLER Behålla sin design som gått ut till kund för fullpris?
  Jag är hängiven Odd Molly - men jag undrar nu om plånboken hos Odd Molly styr mer än känslan - DET är INTE Odd för mig..känslan är vad Odd Molly förmedlat till mig i alla tider och jag har köpt det dyrt rakt av - vart tog nu Odd Mollys känsla vägen?????????? Finns inte den kvar att för medla till mig - då köper jag heller inte - FÖR MIG ÄR KÄNSLAN VIKTIG! Odd molly säljer ut min känsla...

  SvaraRadera
 8. ..provkollektionsplaggen ser inte likadana ut som de som såldes ut mog dyrbetalande kund..se ex. mollymeras wild child dress underklänning..en volang saknas..

  SvaraRadera
 9. Hej söta du!! Om du nån gång funderar på att sälja din full embroided smock så är jag intresserad!
  Mvh Viktoria

  SvaraRadera
 10. Jag har köpt några klänningar från provkollektionen och de jag har köpt ser exakt ut som de som säljs på affären. Kvalitén är hur bra som helst! Det enda som skiljer är att det sitter en samplelapp i plagget.
  Lycklig att jag fick tag på några drömklänningar till ett fantastiskt pris:)

  SvaraRadera
 11. Jag tycker att det är helt underbart att man får möjligheten att köpa de vackra klänningarna, vi som har 1ta i storlek är lyckligt lottade!
  De nya kollektionerna är verkligen massproducerade, finns överallt och säljes till hiskeliga priser, för mig finns det inget värde i att köpa det som alla andra har.

  SÅ tack Odd Molly för provkollektionerna som jag tycker har bättre kvalitè än de massproducerade plaggen i butiker! Vilken lycka att kunna hitta dessa klänningar och nej, inte alls är provkollektionsutförsäljningar annonserade någonstans. Jag har fått veta om den i Barkarby tack vare bloggen din. Det är guldvärt!
  /Jolanta

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER