tisdag 5 februari 2013

HUDVÅRDSTIPS - MIN MORGONRUTIN

Efter att ha fått en hel del frågor kring mina rutiner när det gäller hudvård/sminkning och hur jag hinner med detta varje dag, tänkte jag tipsa om hur man enkelt med endast 15-20 min (med lite rutin) kan få ihop daglig hudvård inkl en snabb och enkelt sminkning. De flesta av dessa produkter hittar ni HÄR.1. Mitt första steg efter duschen är att försiktigt torka ansiktet (tvätta den aldrig med tvål eller rengöring på morgonen tar bort det skyddade lagret med fett som bildats under natten och som skyddar mot kylan under denna årstid). Det första jag lägger på huden är ett serum eller en fuktmask. Jag har testat dessa två från Cicamed och varvar mellan dessa, de är underbara var och en på sitt sätt. Serum C är ett serum som ger fukt och lyster medan fuktmasken Collagen Boost är en riktig askungekräm som stramar och ger en underbar yta att arbeta med.
Tid max 1-2 min.


2. I näste steg läger jag på min dagliga dagkräm och ögonkräm. Mina två favoriter just nu är Cliniques Even Better Eyes som har en svag nyans och är ljuvlig att täcka över mörka ringar med, dessutom är konsistensen  alldeles underbar, nästan som en primer. Demalogicas Skin Smoothing Cream är en favorit vad gäller dagkräm i vanliga fall men just nu testar jag Eucerins Even Brighter som ska hantera mina pigmentfläckar och som jag hitintills är väldigt nöjd med. Efter ögonkrämen och dagkrämen lägger jag sedan en UNDERBAR produkt som ni bara måste testa: Dermalogicas Skinperfect primer. Detta är en färgad/tonad primer som slättar ut, fyller ut rynkor, ger en silkeslen yta och gör så att make-upen sitter hela dagen, dessutom ger den fantastisk lyster.
Tid ca 2-3 min.3. Efter dessa enkla och snabba steg lägger jag basen, dvs foundation och sedan concealer. Mina favoriter just nu är Glominerals foundation Matte Finish och min favoritconcealer från Laura Mercier "secret concealer No 2" som jag lägger som ett sista steg UNDER ögonen för att ta bort de mörka ringarna. Glominerals Lid Primer lägger jag för att ljusa upp ögonlocken och dessutom gör den att ögonskugga håller hela dagen.
Då är hela basen klar och om jag vill ha extra matthet eller mera täckning lägger Glominerals Matte Finish Powder över det hela.
Tid ca 2-3 min.


4. Sista stegen (om man inte måste ha ögonskugga till vardags mer än en enkel ljus skugga som du lägger över hela locket), är rouge (min är en gammal trotjänare från Clinique) som jag lägger på kindäpplet genom att le stort och sedan dra det försiktigt bakåt mot kindbenet. De absoluta bästa ögonprodukter jag testat kommer från Armani: mascara från Armani: Eyes to kill är den bästa jag någonsong testat och även deras underbara kajal (köpta på NK).
Tid ca 3-5 min.

Där har min morgonrutin som totalt (efter några gånger) tar ca. 13-15 minuter. Det kostar en del första gången man ska inhandla dessa produkter men de är dryga och av väldigt hög kvalité. Många av oss kan ju lätt lägga ut dessa pengar på en eller två Odd Mollysar men när det handlar om vårt ansikte, den delen av oss som vi visar upp mot värden tycker få att det är värt att investera i sitt utseende.....konstigt om ni frågar mig. Sen behöver man givetvis inte köpa just dessa dyra produkter, detta är bara mina favoriter som jag själv använder men det finns en massa bra och prisvärda alternativ. Detta är något som ALLA har tid med, det handlar bara om prioriteringar och om att med lite ansträngning känna sig snyggare och piggare även om man är trött och sliten :-)
Hoppas ni gillade inlägget. 
Ha en fin kväll!
KRAM!!

7 kommentarer:

 1. Visst gillade jag inlägget, tänkte faktiskt fråga dig tidigare i vilken ordning man använder produkterna. Och sen när man hittar något som passar så är det värt varenda krona att känna sig nöjd. Ska kika vidare och se om jag kan hitta något intressant...
  / Anneli

  SvaraRadera
 2. Love love!! :) Kan själv inte leva utan primers sen jag börjat. Just nu Too Faced på ögonen så ögonskuggorna sitter hela långa dagen. Smashbox under min foundation, blir silkeslent och slätt. Nu har även jag fastnat för Skincity och det blir nog nåt klick snart! ;) Verkligen värt att investera i bra hudvårdsprodukter! Har du testat Exuviance som jag blev rekommenderad? Känner mig suger på ditt serum och masken istället! Låter super, men man måste ju vara noga med personligt anpassade produkter.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Jag tokgillar inlägget! Nu fasen ska jag bli bättre på det här :)
  Massa kram

  SvaraRadera
 4. Hej Lotta: jag har också använt Exuviance som jag tycker gör bra produkter men just Cicameds två produkter ÄLSKAR jag och de ger en helt annan effekt även om du i grunden vill använda en serie. Jag kan erkänna att jag ALDRIG använder samma serie rakt över. Ofta samma märke på dag- & nattkräm men i övrigt olika märken på serum, ögonkräm och primers.
  Lycka till och glad du gillade inlägget ;-)
  KRAM!!

  SvaraRadera
 5. Hei,

  -og tusen takk for supernyttig innlegg.

  Mvh,
  Elise

  SvaraRadera
 6. Härligt inlägg!
  Nu har jag kört med Cicamed boostern flera ggr under natten, känner mig nöjd! Är nyfiken på primer, har jag inte kört med tidigare. Ska kolla vad Exuviance har. Jag hoppar ju ofta över en del steg i ansiktsvården eftersom jag är hemma såpass mycket och jobbar, men de dar jag swischar hemifrån vill man ju ta på sig bästa fejset ;=) kram Milla

  SvaraRadera
 7. Hej!

  Tack för ettmycke bra, informativt ochvälskrivet inlägg! Själv handlar jag allt IRL dvs med på Kicks i Boden som har en mycket kunnig personal : )

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER