lördag 2 februari 2013

LITE MER INFO OM GLOMINERALS & LITE TANKAR KRING KOSMETISK KIRURGI

Igår var det ganska sent när jag skrev mitt inlägg.....det märks. Jag glömde tipsa om hur vilken färg på pudret som man kan jämföra med om man t ex har BareMinerals och framförallt glömde jag ju att säga att ni har 20% RABATT på alla Glomineralprodukter fram till den 10 februari hos Skincity med koden "GLO20". Nu på morgonen provade jag även den flytande foundation som jag beställde. Tog färgen GOLDEN på den och den är aningen blek/ljus på mig jag borde troligtvis tagit den som heter BEIGE istället. Här kommer en liten jämförelse mellan Glominerals färgen jag valt och vad jag färgen heter som jag har i andra märken:

Glomineral Liquid Foundation Matte: GOLDEN - Tikei mineralpuder W4
Här tror jag som sagt att jag borde tagit färgen som heter BEIGE istället.

Glominerals Glopressed base färg: HONEY MEDIUM - perfekt nyans till mig och jag skulle säga att den passar dig som använder: BareMinerals färgerna: Golden Medium eller Medium Beige
                                                Priori Perfecting Foundation 3
                                                Laura Mercier Creme Smooth Foundation: Sunny Beige


Glominerals Glomatte Finishing powder måste jag erkänna kommer ersätta min tidigare storfavorit från BareMinerals: Mineral Veil. Glomatte Finish är dryg, blir perfekt matt och håller en hel dag. Sen måste jag även rekommendera den stora borsten jag jag slog till på: Globrush Blender perfekt att lägga på både den pressade foundation och finishing pudret, man uppnår maximal täckning med denna snabbt och det gillar jag :-) 

Sen vill jag vara tydlig om en sak, det finns en hel del bloggerskor som skriver om kemiska och kirurgiska ingrepp som om det det vore självklarheter och riskfria ingrepp. Jag håller inte med om detta, det finns alltid risker, de kostar en fasligt massa, det finns ingen garanti för att det blir önskat resultat och dessutom är jag av den uppfattning att jag är tacksam för det utseendet mina föräldrar och naturen skänkt mig, jag tänker inte förstöra den genom konstiga ingrepp. Jag gillar min skrattrynkor, jag gillar faktumet att min erfarenhet och mognad visar sig i mitt ansikte, den är en synlig karta över mitt liv och den jag är. Så även om jag gillar kosmetik och hudvård så innebär det inte att jag är så fåfäng att jag vill se ut som en 20-åring igen. Däremot gillar jag att hålla min hy i trim och göra det bästa av de förutsättningar jag har. Sedan vet att det finns laserbehandlingar och kemiskpeeling som säkert skulle kunna ta bort de flesta av mina pigmentfläckar, men jag väljer att leva med dessa och helt enkelt behandla med hudvård och täcka över med bra kosmetik ;-) Givetvis är det upp till var och en att bestämma vad som passar en som person och vilka val man gör men för mig är det otänkbart med kirurgisk/kemiska skönhetsingrepp som enbart har en kosmetisk anledning och inte grundar sig på att man t ex har brännskador eller operationsskador man vill åtgärda.
Jag återkommer senare med lite outfitbilder. Vi ses då!
KRAM!!


19 kommentarer:

 1. Jag håller med dig om "kirurgiska" ingrepp....inget för mig!
  Jag aktar mig alltid för solen i ansiktet och även till viss del på kroppen, då det åldrar hyn väldigt.
  Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Helt överens med dig vad gäller kosmetiska kirurgiska ingrepp! Ganska tragiskt med de kvinnor som på detta sätt försöker (förgäves) stoppa "tidens tand". Synd om deras döttrar också som växer upp med denna besatthet!

  Kram! Anna

  SvaraRadera
 3. Ja här har vi verkligen hamnat i samma träsk ser det ut som, kul:D Jag håller nog med dig när det gäller kirurgiska ingrepp eller spruter. Botox kan jag inte förstå att man ens vill spruta i sig. Det kan absolut inte vara hälsosamt att spruta in grejer i ansiktet där 4 kilo av närvgiftet kan ta död på hela jordens befolkning. Jag kan heller inte gå god för att möss ska lida en vidrig död för att medlet ska testas.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 4. Tack igen och här kommer inga konstigheter att sprutas in någon stans :)
  Kramar

  SvaraRadera
 5. Tack för tipsen! Och jag håller också med. Så länge man inte stör ihjäl sig på sitt utseende så tycker jag man kan få åldras som man är. Eller iallfall inte ha ankläppar och stel panna. :) :)

  Jag hörde nyligen att man från USA försöker rekrytera nyhetsankare från Europa, pga att man vill ha människor som ser "riktiga" ut i rutan. Då har det gått långt i hysterin efter att vara perfekt i sitt utseende.

  Kramar och trevlig kväll!

  SvaraRadera
 6. Tack för alla tips! Jag håller fullständigt med dig. Att kvinnor på knappa 40 börjar bekymra sig om sina rynkor och är beredda att ta till kemiska saker känns ganska, ja patetiskt på nåt vis.Och funderar på vad dessa damer kommer ta till om en 7-8 år? Det är ju sannerligen inte ofta som någon annan än en själv som bryr sig om de tidslinjer som syns. Tänk vad fånigt, man tycker det ok på alla andra än på sig själv, kanske är det attityden man ska anstränga sig att ändra på än lägga ned tusentals kronor på kemiska saker... kram Milla

  SvaraRadera
 7. Håller med dig! Tänk om man la sig under kniven och det blev fel, vad göra då???? Men bra smink döljer det mesta OCH är betydligt billigare om det skulle råka bli lite fel :)
  Kram A

  SvaraRadera
 8. Oj oj vad jag frossar i dina skönhetsinlägg, helt fab! Tack för bra tips, sugen att testa direkt förstås! Och jag bär mina mognadsrynkor med stolthet och pondus, som den 40-taggare jag är! :) Glad att se att du och flera skriver om det och håller med om att nålar och operationer inte finns på kartan!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 9. Tusen tack för dessa tips! har själv väldig problemhy p.g.a. Rocasea och är därför extremt försiktig med vad jag använder. mineral veil är en storfavorit här och nu blev jag väldigt nyfiken på glominerals produkt. Har redan funderat på en sådan och även den produkt de har som döljer röda toner i huden! Nu ska jag absolut testa efter ditt omdöme här!
  Så kloka ord du skriver om kosmetiska ingrepp. jag förstår verkligen inte hur man törs chans så med sin egen kropp och hälsa som insats! Och det tragiska är att slutresultatet ofta ser både märkligt och onaturligt ut! När det finns medicinska skäl är det så klart en helt annan femma!
  Kram

  SvaraRadera
 10. Hej fina du!
  Är inne på din blogg och kikar varje dag och älskar den!
  Nu blev jag så glad när du testat glominerals som jag själv är sugen på att testa, använder just nu tikei mineral foundation men är ute efter nåt mer täckande och som håller lite bättre. Hur tycker du att täckningen är på glominerals pressed base i jämförelse till tikei?

  Kram Linda

  SvaraRadera
 11. Hej Linda: TACK!! Va härligt att du gillar bloggen :-)
  Jag tycker som jag skriver i ett av inläggen att den har den bästa täckningen av de jag provat, mycket bättre än Tikei och inte alls så pudrig och glansig som BareMinerals. Absolut den bästa jag testat!
  KRAM!!

  SvaraRadera
 12. Linda: kolla gärna vad jag skriver i inlägget innan denna som handlar om Glominerals. Där beskriver jag produkterna lite mer :-)
  KRAM!!

  SvaraRadera
 13. Hej igen!
  Tack för ditt snabba svar😊då måste jag nog passa på att inhandla ett medans underbara skincity (min favorit skönhetssida just nu) har 20%
  Tack igen!

  Kram Linda

  SvaraRadera
 14. Jag har ockdå provat glominerals ptimer och base-puder men måste säga att jag är så besviken. Huden blir torr och ser fnasig ut och jag tycker den därför förstärlker alla skavanker istället cör att dölja dem!
  Jag har inte torr hud i vanliga fall, snarare tvärtom men med glominerals känns det som om huden ska krackelera!

  SvaraRadera
 15. Hej Lilian: va tråkigt att du har upplevt det så....ja alla produkter passar inte alla. För egen del är jag väldigt nöjd jämfört med andra märken som jag provat. Jag har haft dessa på mig i veckan så vi får se hur jag upplever dem i längden men än så länge är jag imponerad.

  SvaraRadera
 16. Ja visst är det så att alla märken inte passar alla - jag ska iallafall fortsätta exprimentera om jag behöver annan underlagskräm för att se om det känns bättre med glominerls puder. Jag har också provat nästintill alla varianter på marknaden och detta var tyvärr inte vad jag väntade mig av en så hypad produkt- hade lika gärna kunnat elda upp pengarna!

  SvaraRadera
 17. Liiite ensidigt sagt om behandlingar. Allt är inte så svart/vitt. Jag har inga brännskador, men däremot riktigt fula röda märken av brustna blodkärl, och ja det vore bekvämt att kunna stryka på lite täckande kräm o få bort dem. Men se det går inte för jag har superkänslig hud o är allergisk mot det mesta i kosmetika. Så laser o kemisk peeling är en gåva för mig. Mitt enda alternativ om jag, som de flesta andra, vill se ok ut. //Sanna

  SvaraRadera
 18. Fast Sanna, då har du ju faktiskt medicinska skäl! Jag har också problem med brustna blodkärl p.g.a. Rocasea och så småningom kanske jag känner att jag behöver åtgärda dem. Än så länge klarar jag att dölja dem genom att använda bra rocaseaprodukter, som min hy tål. (Serien rocasea care som funkar jättebra för mig!) Men laser skulle jag kunna tänka mig när jag känner att det blivit för mycket brustna blodkärl. Kemisk peeling fungerar ju däremot inte på min extremt känsliga hy. Ingen peeling alls tyvärr!

  SvaraRadera
 19. Tja, medicinska vet jag inte. Det är ju inte så att man lider av röda fläckar fysiskt. Så ett visst mått av fåfänga finns det så klart hos mig också. En gränsdragningsfråga. Märkligt nog funkar kemisk peeling på min känsliga hud. Och laser är toppen. Testa! (fast inte är det gratis precis) Vilka i-landsproblem, slår det mig plötsligt! Kram //Sanna

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER