lördag 7 december 2013

ATT TIPSA OM SMINK OCH SMYCKEN

Fina läsare, är så sliten för tillfället. Allt är inte glamour i mitt liv, långt ifrån :-) Idag ska det julpyntas, gås på julmarknad, kanske fixa lite julgodis och sen hinna fota lite om jag bara hinner innan ljuset försvinner. Under denna tid på året när det är kallt och stressigt fokuserar jag gärna på min hud, på bra hudvård och smink. Annars blir min hy torr och glåmig. Nu har jag börjat testa Prioris hudvård och ska testa i två veckor till innan jag lämnar min recension men innan dess tänkte jag tipsa om de produkter jag använt i ca 20 år från och till. Under den senaste tiden när jag testat olika produkter och varit hos en del hudterapeuter så har jag fått komplimanger för min hy och att min hy är minst 10 år yngre än min ålder uppvisar, det känns skönt att höra :-) Jag har testat att ta lite förre och efter bilder så får vi se om vi kan se resultaten när min recension av Priori är klar. Jag kan i varje fall uttala mig om ett märke som jag använt i 20 år, Kanebo. Började använda Kanebo när jag var ca 23 år och har använt dessa från och till under alla dessa år.


Dessa 7 produkter är mitt grundutbud, jag kan ibland komplettera dessa med en tyngre hudkräm på vintern till exempel. 
Som rengörning älskar jag Kanebos Silky Purifying Creamy Soap, den rengör så att all smink försvinner men huden känns ändå inte torr efteråt. Denna och Silky Purifying Instant silky foam är mina ständiga följeslagare.
Två favoritprodukter är Silk 10 minute relaxing mask som är ljuvlig att lägga på och som ger massor av fukt och lyster, huden känns som ny efter denna. Den andra favoriten är  Silk 10 seconds awekening essence, en essens för dagtid som snabbt tränger in i huden och ger en uppfriskande känsla. Kan användas som en matt bas för att underlätta appliceringen av makeupen. Den är ljuvlig på morgonen då den piggar upp ansiktet och stramar åt så man får en underbar bas för make-upen. Drygga produkter som håller minst 6 månader om man använder dessa dagligen.


Sensai by Kanebos ögonkrämer är de bästa jag använt och just nu använder jag Cellular performance eye contour balm. De är dyra men de håller vad de lovar och jag har väldigt lite rynkor runt ögonen som bevis på detta :-)


Basen i Kanebos hudvård är att man har en lotion (min är Cellular Performance Lotion II) som man tar först på ansiktet för att förbereda huden och sedan har man en Emultion ovanpå denna (min är Cellular Performance Emulsion II). Jag brukar sedan på vintern ha en nattkräm ovanpå denna t ex Cellular Performance Lifting Cream som jag köpt i ett julpaket för 970 kr!!! (hos Sephora) Denna kostar annars nästan 2.000 kronor.


Denna mask är underbar på kvällen innan man lägger sig, man lägger den på och har den kvar på huden. När man vaknar nästa morgon är huden strålande och mjuk. Denna är ett måste på vintern.
Här ser ni hur min hy ser ut 43 år gammal. Få rynkor men visst börjar huden bli slapp. Lite pigmentförändringar som jag vill komma åt dock. Ögonen är jag dock mest nöjd med, inte många kråksparkar där inte.
Ett fin julklappstips är dessa vackra örhängen från Efva Attling Miss Butterfly som jag unnat mig som julklapp :-) Kostar 1.800 kronor men är bara så vackra!Hoppas ni har en fin lördag!
Imorgon blir det lite outfitbilder och modetips, hoppas vi ses då.
KRAM!!


4 kommentarer:

 1. Nyfiken, varför villdu byta hudvårdsmärke?
  Jag får oxå kommentarer att jag ser yngre ut än mina 41. Och jag har slarvar i betydelsen att jag inte använt massa olika krämer, som max fuktkräm. Sista åren faktiskt miniderm från apoteket.... Men nu ubder ett års tid har jag kört Boots No 7 med ögonkräm, serum o hela kitet. Önskar jag tagit före o efterbilder så man själv ser om det är skillnad..
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Vill byta då jag vet att huden vänjer sig vid produkterna och slutar att reagera om man inte byter lite då och då. Man kan säga att effekterna av hudvården minskar om man inte pausar lite då och då eller byter märke med jämna mellanrum. Jag har nu använt Kanebo i ca 6 månader efter tidigare paus och märker att det inte händer så mycket längre med produkterna, dessutom behöver jag lite mer verkande produkter mot t ex slapphet, torrhet och pigmentering under vintern och tycker nog att mina Kanebo produkter är som bäst på våren/sommaren. Dessutom är jag nyfiken av mig och hoppas hela tiden hitta det ultimata hudvårdsmärket för min hy :-) Det kommer så mycket nya märken och produkter hela tiden så man vill ju inte missa något bara för att man vant sig vin sina gamla produkter. Jag gillar hudvård helt enkelt :-) Det är ju toppen att du har en fin genetisk grund att stå på men 50% av hudens status beror på externa faktorer som kyla, stress, kost och hudvård. Boots är rätt bra, prisvärd men tanke på att många ser fina resultat med dess produkter. Själv föredrar jag produkter som används och testats av hudterapeuter.
   Kram!!

   Radera
 2. Såå snygg liten kofta till den röda klänningen. Var har du köpt den, går den att få tag på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Tyvärr är det en gammal fin kofta från Laura Ashley som är en stor favorit, säkert 5 år gammal.

   Radera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER