onsdag 27 januari 2016

ATT TESTA BJÖRN AXÉN - THE LEGACY SERIE FOR COARSE HAIR

Under Daisy Beauty Expo 2016 fick jag möjlighet att möta de duktiga frisörerna hos Björn Axén och att rådfråga dem kring mitt bångstyriga hår. Jag har lockigt, tjockt, långt och frissigt hår. Jag har alltid haft problem med att hitta produkter som funkar på mitt hår. De flesta fokuserar på volym, glans, fukt, etc. Jag blev därför extra glad när jag fick höra om Björn Axén speciella Legacy serie för tjockt/grövre hår (även om mitt hår är mjukt om än tjockt). Jag har därför testat alla produkter för att få en uppfattning om hur den skulle funka på mitt hår*.

Jag fick även möjlighet att testa deras borstar för föning, den stora och mellan varianten i vackert Lönnträ. Dessa är dessutom perfekta om man vill ska perfekt glans och volym i håret.
Borstarna är i naturlig svinborst och med joniserade nylonstrån för att få det där lilla extra som man vill få ut av en borste. Dom har en keramisk yta på borsthuvudet så att värmen fördelas jämt under löningen vilket förenklar föningen och förkortar stylingtiden.Borstarna kostar runt 360-380 kr och finns bland annat hos Kicks eller Åhléns, prisvärt för så pass bra och lyxiga borstar! 


Detta är inpackningen, som dessutom doftar LJUVLIGT!!


Denna produkt ska vara perfekt för att få fin struktur på håret och det stämde.
Denna tillsätter men i handukstorkat hår som är fuktigt och sedan ska man föna det torrt för bästa effekt, dessutom har den värmeskydd.
Jag som föredrar att borsta, fläta och sedan låta mitt hår lufttorka har svårt att se om denna kommer att funka lika bra i mitt hår om jag inte fönar som jag gjorde för att testa effekten och värmeskyddet.
I detta fall kan jag bara säga att den funkar perfekt när man fönar håret med denna. Mitt hår blir mindre frissigt och håller sig slät och mjukt även vid hög fuktighet, som igår.
Denna gillar jag och den kommer jag att köpa igen. ÄLSKAR doften på denna som är intensiv när man lägger det i håret men som sedan lägger sig.


 Gillar även Schampot och balsamet, särskilt balsamet som gör håret lent och mjukt utan att det blir platt.


Denna serie är lite dyrare än andra Björn Axén produkter och man förstår varför efter att ha testat dessa. Nu blev jag även nyfiken på att testa Silke Soft Oil Spray för att ge glans och motverka frissighet, även den från Legacy serien.


Sedan stylade jag håret med min nya plattång från ghd och det gick snabbt och smidigt, tror definitivt produkterna underlättade min styling. Den nya plattången från ghd är dubbelt så bra som min gamla plattång, det är stor skillnad på att styla hårt med denna.Så här ser resultatet ut. Jag är extremt nöjd med tanke på hur lockigt och svårhanterat mitt hår är. De här verktygen och produkter gör det så mycket enklare för mig att hantera och styla mitt hår som jag vill.


Har någon av er provat Björn Axén Legacy serie, finns ju i tre olika varianter.
Ha en fortsatt bra vecka!

KRAM!!


*Produkterna är pressprover men åsikten är min egen och kan inte påverkas av att jag fått dessa för test/recension. Ni kan läsa mer om min PR Policy HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER