fredag 22 januari 2016

CHARLOTTE TILBURY - HUDVÅRD, DEL 2

Som jag lovade er så kommer här en recension/genomgång av mina favoriter från Charlotte Tilbury och av de produkter som jag tycker man kan skippa :-) Produkterna är löjligt dyra så det gäller att de är värda alla de skattade pengar som man lägger på dessa. Här är några av de jag testat, några favoriter och några som jag tycker man kan skippa. Där finns några produkter, väl värda investeringen.


Här är de hudvårdsprodukter jag har från Charlotte Tilbury.
Min första hudvårdsprodukt från Charlotte var hennes omtalade Magic Cream. Det är en dagkräm med solskydd som ska ha en mängd fantastiska ingredienser och egenskaper :-)
Magi på burk enligt Charlotte själv :-)
Så här beskrivs ingredienserna på hennes site:

A hyaluronic acid booster called Sodium Hyaluronate floods skin with moisture, re-plumping the skin. And an infusion of rose hip oil and vitamin E bring your complexion back to life. Whether you’re stressed at your desk, dehydrated after a long-haul flight or an all-night hedonist with hungover skin, cheat the appearance of 8 hours sleep with CHARLOTTE’S MAGIC CREAM, for a lasting dewy, plumped-up finish. It’s one of my seven wonders for your skin!
• The BioNymph Peptide Complex is a unique, patented anti-age ingredient that multi-tasks in the skin, fighting the ageing process on all fronts. 
• To properly protect your skin from the ageing effects of the Sun, I always tell my clients to use anti-UVB and anti-UVA filters. My MAGIC CREAM has an SPF15 and, most importantly, an anti-UVA filter to protect the skin from year-round ageing effects of UVA.
• Sodium Hyaluronate forms a film of hyaluronic acid over the skin to seal in moisture, whilst extracts of Wild Pansy promote the renewal of hyaluronic acid in the skin surface to retain moisture. Skin is plumped-up and youthfully dewy.
• A mix of rose hip oil, camellia oil and anti-oxidant vitamin E transforms a grey complexion into hydrated, mirror-shine skin, nourishing Vitamin A helps improves skin firmness and smoothness and energetic Vitamin C is able to promote collagen activity for more youthful skin.
• Damask rose water and organic aloe vera benefit skin regeneration, fighting the signs of ageing, naturally and gracefully.
• Extracts of Frangipani, the symbol of eternity, form a soothing, purifying and hydrating comfort-blanket on the skin.
• Paraben-free

Så, är denna värd hypen? 
JA, denna är en av de bästa dagkrämer jag använt, älskar även Terrys Hydradiance Dailycare men denna är snäppet bättre. Jag älskar allt med denna. Den ger maximal fuktighet, den ger lyster, den doftar ljuvligt och huden känns återfuktad HELA dagen. Den har spf 15 och den skyddar verkligen på solens skadliga strålar. Denna fick ja en liten testburk av och sedan blev jag tvungen att köpa den full size när den tog slut, så bra är den. Den har en viss hinna som stannar kvar på huden och jag misstänker att den är denna som levererar en del av lystern som jag upplever att man får med denna.
Den är dyr men den är drygg.


När hennes två nya hudvårdsprodukter kom blev jag tvungen att testa dessa. Den ena en ögonkräm: Magic Eye Rescue och den andra en kvällskräm: Magic Night Cream (ja alla är de tydligen magiska :-).
Ögonkrämen har jag enbart testat ett par nätter men redan nu så kan jag säga att denna är väldigt skön under ögonen men jag vet ännu inte om den kommer att leverera några långvariga effekter. Än så länge är det för tidigt att säga om denna är värd pengarna eller inte.Nattkrämen, Magic Night Cream, måste jag vara helt ärlig och säga att denna kan man skippa. Denna kräm har en mycket märklig konsistens, den känns oljig på huden, den liksom lägger sig som ett lager på ansiktet som aldrig sjunker in riktigt. Man ska massera in den men oavsett så är känslan och konsistens på min hy något jag inte alls gillar. Jag har tvingat mig själv att använda denna fantastisk dyra kräm för att se om jag kan lära mig att leva med den. Vi får hoppas det men än så länge kan jag inte rekommendera denna.

Denna ljuvliga mask är verkligen en MUST-HAVE produkt för egen del. Denna mask: Goddess Skin Clay Mask är en riktig askungenmask som ger omedelbar effekt. Doften är dessutom vanebildande, den är ljuvlig. Jag brukar lägga ett tunt lager och ha den på huden under minst 10 minuter, sköljer av den och sedan är huden plumpad, mjuk, len och definitivt mer lystring. Älskar denna!! Väl värd investeringen då även denna är dryg och vara minst i 3-4 månader.

Jag har handlat mina produkter dels från Net-A-Porter dels från Charlottes Tilburys egen webshop. Frakten är något dyrare från Net-A-Porter men om man ska handla fler varumärken så ska man ta Net-A-Porter. Servicen och paketeringen från Charlotte är OUTSTANDING så jag kan varmt rekommendera den.

Någon som är nyfiken på Charlottes produkter? 
Jag har även testat hennes baser och primer men de kräver ett eget inlägg :-)

Ha en fin fredag!

KRAM!!


9 kommentarer:

 1. Underbart att läsa om dessa produkter! Kände till märket sedan tidigare
  och sprang på dem i London förra hösten. Blev dock inget köp men blev nu sugen på masken och contourduon från ditt förra inlägg :)

  En sak jag undrar över, när det gäller märken som inte finns i Sverige som CT och Hourglass, hur vet du vilken färg på rouge etc du ska välja? Har du hunnit testa i butik utomlands? Eller chansar du? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annika,
   Tyvärr har jag inte kunnat testa dessa utomlands. Jag läser bloggar som t ex Temptalia och andra utländska bloggar som ofta har fins swatches. Så det blir en chansning ibland men inget har blivit helt fel hitintills :-)
   Kul att du gillade inläggen :-)

   Radera
 2. Nu blev jag verkligen nyfiken på ansiktsmasken samt på Magic Cream. Vet du om man kan beställa prover på dessa från någon site? Det är trots allt en del pengar om man inser att man inte tycker om dem alls. Jag har nyligen köpt en nattkräm (samt ögonkräm) från Filorga som jag är väldigt nöjd med hittills men jag behöver helt klart en bra dagkräm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vet tyvärr inte men du kanske kan maila till Charlotte Tilbury och fråga om man kan få tag i ett prov på den när du kanske beställer något annat från deras shop, tror de har prover på en del produkter. Jag har chansat men var rätt säker på hennes magic cream. Den passar nog bäst på torr och upp till blandhy. Kan bli för mycket om man har fett hy. Lycka til!

   Radera
 3. Vad kul att läsa om detta! Jag fick prov på ögonkrämen och nattkrämen när jag var i London och har precis testat dem. Reagerade också på att nattkrämen kändes väldigt knepig, den låg liksom kvar som en kletig hinna även när jag vaknade. Kändes mer som en mask egentligen. Tyckte dock att den verkade göra ett bra jobb på huden. Vet inte riktigt vad jag tycker om den faktiskt, kanske att jag vänjer mig vid konsistensen och ser den som en lyxig nattbehandling :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis! Ska nog ha den som en lyxig nattmacka :-) kul att även du testat dessa, hur gillade du ögonkrämen?

   Radera
  2. Nej jag har nog kommit fram till att jag inte alls gillar den där klistriga hinnan på huden även om det bara är på natten. Dock tycker jag att den återfuktar mycket bra, vaknar med lyster och plumpad hy. Men till det priset ska man ju verkligen gilla produkten! Ögonkrämen känns bra tycker jag, lite rikare än den jag brukar använda (Elemis) men den känns skön. Svårt att säga så mycket mer när jag bara har ett prov som räcker några dagar, men det lilla jag provat så gillar jag den. Den var ju inte så fasligt dyr heller så jag skulle nog kunna tänka mig att köpa den någon gång.

   Radera
 4. Jag har inte testat någon hudvård från CT, men nu blev jag genast sugen på dagkrämen:-) Skickar förresten CT:s egen webbshop till Sverige? Det hade jag missat i så fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ja, de skicka till Sverige och det kostar 9:95 pounds så nästan 120kr men det är det värt tycker jag. Magic Cream är min favorit!

   Radera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER