onsdag 23 januari 2013

ATT BYGGA UPP EN DOFTGARDEROB - DEL 2 KVÄLLSDOFTER

Då det ändå verkar vara en del nyfikna tänkta jag dela med mig av fler tips när det gäller hur man kan bygga upp en doftgarderob, precis som vi har olika plagg för olika tillfällen. På kvällen, beroende på tänkt tillställning, kan man ha en annan sorts doft än det man vanligtvis har under dagen. Ens kvällsdoft kan oftast vara mera dramatisk och intensiv, ska man dock sitta i en biosalong kan det vara klokt att inte ha en alltför intensiv och tung doft som stör omgivningen ;-) Jag har lite tyngre och tuffare dofter på kvällen om jag ska på fest, mingel eller en finare middag. Jag har några personliga favoriter som jag endast använder på kvällarna till särskilda tillfällen, dofter som är kvinnliga, med an annan tyngd än dagsdoften och som gör att man syns och märks :-) Det handlar inte om kvalmiga, starka dofter som gör att man får huvudvärk men om dofter som sticker ut. Här är några av mina favoriter:Båda Dolce & Gabbanas doft The One och Diors J´adore är klassiker i min doftgarderob. De används ett par gånger per år och är perfekta om jag ska på en professionell tillställning i jobbets regi. De ger ett moget, kvinnligt, sofistikerat intryck. J´adore har jag säker använt i 15 år och jag tröttnar aldrig på denna underbara doft.


La Lune från Dolce Gabbana är en relativt ung doft som inte har mer än två år på nacken skulle jag tro. Den är inte särskilt tung men den är desto mer sofistikerad och elegant. Ganska frisk och blommig så den kan även användas om man tar sparsamt av den under dagen, särskilt om jag har ett viktigt möte där jag vill göra ett starkt intryck utan att den blir överväldigande ;-)Eternity är en gammal klassiker som jag använt i säkert 20 år och som jag stundtals älskar, stundtals inte tål alls. Lite hatkärlek har jag till denna doft men jag saknar den när jag inte har den i min doftgarderob. En väldigt speciell doft som inte passar alla.

Byredos Bal D´Afrique är en väldigt speciell doft som inte passar alla och som håller väldigt olika på olika personer. Själv älskar jag denna som en fin festdoft men jag skulle inte kunna använda den på dagen då den verkligen tar över på min hy. Denna måste man testa en hel dag innan man bestämmer sig för att slå till.


För er som inte vill ha en kraftig och dominerande kvällsdoft kan jag varmt rekommendera denna fina doft från Armani som är en sån där doft som gör att folk vänder sig om när man har den på sig. Den är kvinnlig och ungdomlig på samma gång, väldigt mycket jag. Denna använder jag när jag ska över till vänner på middag men om jag var singel skulle jag även ha denna på dating (den och alternera med min underbara signaturdoft ESCAPE). Den är flörtig och blommig utan att bli för ungdomlig.
Det var allt för denna gången. Hoppas ni har gillat dessa tips.
Vi ses lite senare, nu ska det slitas i ett par timmar till.....
KRAM!! 


3 kommentarer:

 1. Visst är det roligt med dofter! Jag älskar också J'adore och Diors parfymer överhuvudtaget. Speciellt Miss Dior och Midnight Poison. Men jag använder bara parym på kvällar, aldrig på dagen konstigt nog. Och så har jag en semesterparym också. Kenzos Amour. Måste alltid med på varma semestrar av någon anledning. Kram

  SvaraRadera
 2. Kul med tips! kan tyvärr inte använda parfym p jobbet och då blir det lätt så att man glömmer det vid andra tillfällen också! favoritdoften nu är annars CLEAN Provence.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Tack för parfymskolan! Jag är en sån tråkmåns som jättelätt får ont i huvudet av vissa parfymer och har svårt att prova något nytt. Blir helt tokig när jag går in i en parfymaffär och ska testa. Till sist vet jag varken ut eller in och går där ifrån med huvudvärk. Nu gav du ju många bra tips så jag ska in och prova några enstaka åt gången.
  Och den där Eternity, håller helt med om hatkärleken till den:)
  Kramar

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER