lördag 12 januari 2013

JAG KAN BARA HÅLLA MED......

Jag läste Dr Mollys inlägg på morgonen om plagg man saknar i nuvarande kollektion. För mig omfattar saknade hösten/vinter 2012 och även i våren/sommaren 2013-års Odd Molly kollektion som helt saknade extraordinera plagg, ni vet det där To-Die-For plaggen som Dr Molly så väl beskriver, de där plaggen man är beredd att svälta för att kunna köpa ;-) Finns inga sådana i mitt tycke, det finns många fina, vackra plagg men INGA to-die-for plagg.....tyvärr. Plagg som de jag ska lista här, som för mig utgör själen i Odd Mollys design, plagg man bara blir förälskad i, inget som har med praktiskhet eller logik bara ren och skär förälskelse:

Ja, det har blivit betydligt mindre köp av den senaste kollektionen från Odd Molly och våren lär bli ganska billig för egen del, har kanske 4-5 plagg jag gärna vill ha från vårens kollektion och kanske 4-5 från sommaren. Sen är det ju alltid så att man upptäcker nya favoriter när man ser de IRL eller i bloggar men för stunden känns det som en billig vår/sommar. Det känns som att Odd Molly närmat sig mer det kommersiella, vardagsplagg och det som ska tilltala mainstream. Jag saknar deras uppstickare-attityd där de på den goda gamla tiden skapade vackra plagg med mycket detaljer, kärlek och överdåd. Jag hoppas de förnyar sig och inte bara kör nygamla modeller med små justeringar här och där, jag vill ha den gamla Odd Molly-känlsan tillbaka med förnyelse utan att mista sin själ, plagg som Indy dress, Tradiddle dress, Nymph dress, etc men inte bara nya versioner av dessa. Hur känner ni?
Nu ska det varvas ner i helgen, bara få vara med familjen, samla kraft. Vi ses lite senare med en Dagens.
KRAM!!

3 kommentarer:

 1. Jag läste också inlägget hos Dr Molly i morse och kände så väl igen mig. Känner mig så tacksam över den fina Odd Molly garderob jag har med många vackra klänningar från tidigare kollektioner. Det är kärlek!! :-)

  KRAM

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Både du och Dr. Molly resonerar klokt omkring det här, visst saknas de där plaggen som sticker ut, de som man faller fullständigt handlöst för, de där som jag blir mållös av och när de kommer hem till garderoben så är det ren lycka. Jag satt och tittade på vårens andra släpp och det är inte de där "måste haplaggen" men det finns ett par som sticker ut lite mer än annat i min smak och jag är lite nyfiken på den svarta ärmlösa klänningen med broderier fram och bak, kommer tyvärr inte ihåg namn nu. Kanske är det koftorna som Odd Molly lagt ner mer arbete på nu som någon skrev hos Dr. Molly? Jag tänker på den vackra som du visade häromdagen.
  Kram från Eva
  Viss ja, jag tänkte bara fråga dig om Greta-klänningarna, visst var det så att du har någon och vad tycker du? Jag tänkte investera i en fin klänning till jobb och funderar lite på en sådan.

  SvaraRadera
 3. Linaplina: tack för dina fina kommentarer ;-)

  Solid: Jo, jag ÄLSKAR min klänningar från Greta, har lyckats samla ihop en del av dessa och de känner jag mig alltid rätt i. Enkla och eleganta.

  Vissa koftor har man lagt mer arbete kring som Pukka Wrap men annars finns det inga som FEDDEN Knit Jacket till exempel i den kommande kollektionen och de som sticker ut något som den mönstrade Biker-jackan kostar en hel del.

  KRAM!!

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER