torsdag 25 februari 2010

TRADERABILDER SOM "LÅNATS" UTAN MIN TILLÅTELSE!!

Tack alla rara ni som tipsat mig om att en säljare/läsare "lånat" mina bilder för att sälja sin Odd Molly klänning (Escapologist Dress) på Tradera. Jag har kontaktat säljaren som sagt att hon ska kontakta Tradera för att försöka snabbt ta ner auktionen och ta bort mina bilder. Än har inget hänt och det känns väldigt tråkigt att det ska ta så pass lång tid att åtgärda något sådant, framför allt från Traderas sida. Detta är ju ett brott mot upphovsrätten och jag tycker inte att det känns särskilt smickrande att någon profiterar på mina bilder.
Jag är så tacksam för detta nätverk av omtänksamma Odd Molly-systrar som tipsar och informera. TACK för all er input. Jag är i grunden en positiv männinska som litar och hoppas på att säljaren helt enkelt begått ett misstag som hon inte kommer att upprepa igen. Jag är ju inte den enda....Malenami har ju också varit flitigt drabbad av andra säljare på Tradera.

Tack än en gång alla ni rara omtänksamma Odd Molly-tjejer!

KRAM

10 kommentarer:

 1. Jag såg bilderna igår och gick in här för att göra dig uppmärksam på detta, men såg att någon annan hunnit före. Så trist när folk "lånar" bilder, det har hänt mig också!
  Hoppas du anmäler till Tradera, men se det som en komplimang ;)
  KRAM

  SvaraRadera
 2. Trist är det! Har sett dina bilder förut, o hajjat till , vet ju inte om du gett tillåtelse till det kanske, men frågar dig om jag ser det igen!=)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja, fy!
  Jag såg också bilden och skulle jaga reda på dig men såg att du redan visste det..
  Vissa har tydligen inte lärt sig att fråga innan man lånar andras saker...
  Kram Mia

  SvaraRadera
 4. Det är nog lätt hänt för en "nybörjare". Söker man efter ett plagg på Google picture så får man ofta upp dina bilder. Jag känner ju igen dom från bloggen men de som inte läser din blogg tycker nog bara att det är en SNYGG bild. Förstår att du misstycker och anmäler.

  Kram

  SvaraRadera
 5. royal, storlek 3 den du söker finns på trendsales.dk, ny inga bud igår åtminstone! har inte din mailaddress så hoppas du läser detta!Om nån annan läser detta och når dej via mail så tackar jag för hjälpen, sätt ordet vidare...

  SvaraRadera
 6. Jag råkade göra samma sak en gång, tog en annan säljares bilder för att jag inte kunde fota min klänning själv. Visste inte om att det stred mot traderas regler. Så fort man får ett bud går de inte att ta bort annonsen och tradera gör inget åt det, tradera säger att man måste få tillåtelse från budgivaren om att ta ner annonsen. De verkar inte bry sig så mycket faktiskt. Så tror tyvärr inte de kommer ta ner annonsen...

  SvaraRadera
 7. Jag råkade i och før sig ut før precis tvært om. De stængde ner en auktion dær jag, liksom de flesta andra som sæljer OM på Tradera gør, anvænt OMs produktbild. Detta blev jag tydligen anmæld av en annan sæljare før, och auktionen avslutades av Tradera då jag anvænt en upphovrsættskyddad bild. Ja, det ær sant, men skulle man hård dra det skulle de i så fall behøva stænga ner ca 98% av alla OM annonser på Tradera.

  Men sjælvklart skall man inte sno/låna privatpersoners bilder på detta sætt. Jag så oxå auktionen, men visste inte om det var något du godkænt?

  Ha en skøn kvæll.

  Mvh,
  Mollyflickan

  Ursækta bokstæverna, ær i DK.

  SvaraRadera
 8. anmälde annonsen direkt. Som du säger är det ju ett LAGBROTT och den skall ju tas ner direkt!

  SvaraRadera
 9. Tråkigt, hoppas att det ordnar sig!

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER