torsdag 28 januari 2010

DAGENS OUTFIT - HUNKY DORY ( I REN PROTEST)

Idag kände jag bara inte för att klä mig i Odd Molly. Hela OM-hysterin som varit kring vårsläppet har kännts aningen tråkig. Visst, jag om någon ÄLSKAR Odd Molly men inte ENBART, har en otroligt mångsidig garderob med en massa vackra plagg från en massa andra otroligt duktiga designers. En sak som ni säkert också märkt är att det inte finns något annat märke som har så här många bloggar som bara fokuserar på deras kläder....varför just Odd Molly?

I ren revolt har jag idag valt ett annat favoritmärke: HUNKY DORY. De gör helt bedårande stilrena kläder med nordiska enkla linjer, men ack så vackra! Denna klänning hittade jag för ett tag sedan på 70% rabatt liksom det vackra skärpet (också Hunky Dory). Fynd som är klassiska och otroligt vackra i sin enkelhet.


Halsband i silver från Tiffanys.


Så underbar drapering och helt underbar kvalite....mjukt mot kroppen och vackert samtidigt.
Under har jag en underklänning från TIMO.


Jag önskar jag kunde visa er ryggen (helt bedårande med sina plisseringar!


Vad säger ni andra Odd Molly-tokar därute, tröttnar ni inte ibland på era OM-plagg (speciellt när plötsligt ALLA ska ha samma plagg och ALLT tar slut och det nästan blir en hysteri)? Jag, i varje fall, behöver denna Odd Molly-fria dag, i varje fall just idag....känner mig helt matt och funderar faktiskt på att sälja min nyinköpte FONDA dress i Chalk på Tradera redan......ska fundera ett tag till. Inget skoj längre när plötsligt alla kommer att gå omkring i detta OM-plagg, hur fin den än är och jag är ju ingen Velourtjej heller, egentligen....

STOR KRAM TILL ER ALLA!

13 kommentarer:

 1. Jag kan också tycka att det är lite hysteriskt, men det bidrar vi ju med i hög grad själva så det är nog bara att räkna med tyvärr. Och det är klart man har annat i sin garderob också. Jag älskar också Hunkydory. Men jag bryr mig inte så mycket för i min umgängeskrets är det inte någon faktiskt som har Odd Molly och därför är jag alltid unik där. Kram

  SvaraRadera
 2. Jag har ofta Odd Molly fria dagar, jag är lite fascinerad av tjejer som Odd Molly alltid. Hur mycket jag än tycker om märket så hade jag tröttnat tror jag. I min vänkrets och arbetskrets finns nästan inga som har Odd Molly. Man får komma ihåg att vi en ganska liten grupp som just nu skriver mycket om Fondan tex, det blir ju knappast så att gemene man kommer i den klänningen när man går på stan.

  SvaraRadera
 3. Jag säger som Katinka, mina vänner ägen inga mollys och förstår mig därmed inte=)
  Jag kan erkänna att jag klär mig i minst en molly om dagen, det blir bara så, har ju mest Molly i min garderob, men handlar såklart basplagg som leggings vissa linnen o så i andra affärer, tycker det kan bli för mycket när man har 5-6 vita lappar på vänstersidan av en, det känns too much=)!

  Så jag är inte ett dugg nervös över att många kommer springa omkring i fondan , då är det större risk att en klänning från gina tricot eller hm syns mer, för de produceras ju i massor....

  SvaraRadera
 4. Hej Katinka, Filippa och Efva: Förstår precis era argument och kommentarer. I min närmaste krets (vänner och familj) är det inga som är så Odd Molly-tokiga som jag;D Men när man går ut på stan, fika eller fest är det faktiskt ganska många som har OM-plagg omkring en. Men visst, H&M och andra kedjor massproducerar sina plagg...å andra sidan är det just kombinationer och accessoarer som gör att dessa plagg ändå individanpassas. Odd Molly plagg sticker ju ut i mönster och design och "syns" därför mera tycker jag personligen. Jag är lite märklig på det visset men jag älskar att kombinera Odd Molly-plagg just för att de ska individanpassas efter mig. Jag har nästan bara Odd Molly när jag är ledig eller är iväg och reser med jobbet, inte till vardags (förutom vissa blusar, kavajer och kappor). Men jag håller med er fullständigt, det är knappast så att ALLA välklädda svenskor kommer att gå klädda i FONDA dress i sommar....fast otroligt många Odd Molly-tokiga kommer att göra det ;D
  KRAM!

  SvaraRadera
 5. Jag tror att Odd Molly är mer än bara ett märke för oss som gillar det. Det är svårt att sätta fingret på det och jag vet inte hur jag ska förklara.
  Men det GÖR nåt med en när man sätter kläderna på sig.
  Jag gillar verkligen en massa andra märken också och bär dem likväl som OM. MEn känslan som OM ger infinner sig inte på samma sätt. Men jag har ofta ofta OMfriadagar och tycker det är urskönt att jag inte låser upp mig på märket om du fattar.
  Sen kan fråga sig det där med andra märkesbloggar - var de är och jag tror ff på det där med att OMs grejor gör nåt med en som är unikt och svårförklarligt.

  Gud vad jag svamlar!
  Summering:
  1: jag har oddmollyfriadagar ofta!
  2.sälj fondan om du känner så där, jag förstår precis hur du menar!!

  KRAM

  SvaraRadera
 6. Jag förstår också hur du menar och försöker faktiskt undvika att köpa plagg som alla har. Som t.ex. fondan. Den är så fin, men jag undviker den precis so leovely knit, grandmas coat och några andra signifikanta plagg.

  Dock tänkte jag i dagarna på precis det som andra tar upp. Det är inte så att var och varannan tjej kommer att springa runt i fondan. Så många ex görs den inte i. Om det inte blir så att den kommer tillbakasäsong efters säsong som de andra nämnda plaggen.

  SvaraRadera
 7. Jag säger som Katinka och Filippa..
  Bor ju inte i en stor stad så här är jag ganska ensam..
  Men när jag var i Göteborg i höstas såg jag flera med samma jacka som mig:-)
  Och som evalena säger så är ju Odd molly mer än bara ett märke..
  Jag älskar också hunkydory, twist and tango med flera men när jag ska handla och jämför ett plagg med Odd molly och pengarna är samma så vinner alltid odd molly;-)
  Ibland har jag molly fritt och då är det oftast något mysplagg tyvärr:-D
  Fin är du som bara den..
  Har också tittat på den klänningen,
  Kram Mia

  SvaraRadera
 8. Lika fin och stilrent som vanligt! KRAM

  SvaraRadera
 9. Känner du så om Fondan så sälj (även om det är motsägelsefullt för jag tycker inte det egentligen då den satt otroligt vackert på dig!!!!)

  Men jag är helt med dig... det är lite som med jackorna.. vimlar överallt och frågan är ju vad man har plaggen till. Fin på hemmaplan eller en i mängden på stan - jag skulle inte välja Fonda på stan utan mer som ett gosigt plagg här hemma och kanske på semestern.

  Jag kan bara svara för mig själv och min Mollyholism.. den hänger ihop med alla de år jag inte kunnat för att det inte funnits i större storlek än 4. Nu när det då funkar så har det blivit precis som mitt bloggnamn everydaymolly.. sanning med modifikation naturligtvis.

  Det säger dock inte att det inte bor andra plagg från tex HD som du nämner ovan och en hel stab av andra märken i mina garderober. Jag visar dock inte upp dem i min Molly-blogg eftersom jag vill hålla min linje om att vara renodlad på samma sätt som jag sällan skriver speciellt detaljerat om händelser, familj och annat som man kan finna på vilken blogg som helst.

  Lite svar om hur mitt (småsjuka) Mollyintresse snurrar i kombinationen med blogg. (Ja jag har byggt hemsidor och sedan bloggar sedan 2003 så jag har kört igenom "hela" registret av teman.. familjeblogg, gravidblogg, viktblogg och nu den enda aktiva min mollyblogg)

  Jag ser fram emot att träffa dig.. och om du är så obstinat att du kommer helt mollybefriad på träffen så får vi försöka snirkla på dig en scarf eller nåt ;-)

  MASSOR AV KRAMAR!

  SvaraRadera
 10. superfin outfit!!! Förstår om man blir trött på OM, jag har inte så många så att det är några problem att köra dagar utan! Har dock inga problem att ha samma jacka som någon annan på stan. Tror det är mest man själv som tänker på det och för mig är det viktigare att jag själv trivs i det jag har på mig än att det är unikt eller exklusivt.

  Odd Molly ser jag mer som en hobby eller som en samling. Precis som folk samlar frimärke eller har väggarna fulla med konst så har jag OM plagg som jag njuter av lika mycket som en fin tavla! Jakten, förberedelserna inför ny kollektion, bloggandet, OMträffar osv gör det till mer än kläder. Det är helt enkelt en hobby!

  Kul att läsa dina reflektioner! Kram

  SvaraRadera
 11. För mig så är Odd Molly en del av mig! Jag går ju fortfarande i skolan och början med Odd Molly för ca 3 år sedan och OM's kläder har följt med mig och blivit en del av den jag är. Ibland blir jag så trött på OM och det känns nästan som om jag vill spy över min garderob, vissa dagar känner jag att jag måste ta OM på mig, annars tror jag att personerna runt mig glömmer av vem jag är. Men de flesta dagar är underbara, vackra kläder som framhäver och låter mig sticka ut, visa vem jag är.

  Det är lite tråkigt nu när halva min skola, Hvitfeldtska springer omkring i Odd Molly, förrut var ju jag den enda. Men då är det tur att jag har lite gamla godbitar i min garderob!

  Kram
  Erika
  http://erikaeveryday.blogg.se/

  SvaraRadera
 12. Jag som nyss har börjat min bana med att köpa Odd Molly har ju ännu inte så många plagg i min garderob, så för mig är allt nytt och spännande fortfarande och går därmed absolut inte i OM varje dag. Jag har inte heller någon i varken min vänkrets, familj eller på jobbet (och då jobbar jag på ett kärnkraftverk där vi är ca 1000 anställda och under revisioner det dubbla med leverantörer/konsulter) som har odd molly, så jag känner mig inte så orolig över att stöta på en massa som har likadana kläder som jag =) Dessutom bor jag ute på landet utanför en liten stad så det finns ingen risk att jag stöter på nån där heller. Men däremot är jag fortfarande förundrad över hus besatt jag blivit av dessa kläder och hur fort! Fast det gäller inte bara odd molly utan även Container och Branting t ex. Är också förundrad över hur många här ute i cyberspace som bloggar om detta märke. Men för mig är det en inspiration att kika in hos er =) Kram Madde

  SvaraRadera
 13. Alltså, buu och bää! Skrev en lång kommentar om OM och så sa det error.. sedan skrev jag en till, dock inte lika lång.. men error igen. Hoppas det fungerar nudå!
  Jättesnygg outfit, alldeles underbar! Klänningen från Hunkydory (vill oxå ha den färgen!!!) framhäver din vackra kropp och färger så fint.

  Kram!

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER