fredag 8 januari 2010

TÄNKVÄRDA INLÄGG OM MOLLYSAR OCH EKONOMI!

Några Odd Mollys-systrar har tagit upp en MYCKET viktig fråga som jag själv funderat mycket på. Hur får så många av oss Odd Molly-tokar ihop sina många Odd Molly-köp med sin privatekonomi? Vissa förstår man ju har en bra ekonomisk bakgrund men det ka väl inte gälla ALLA eller??? Kloka SARAMollyflickan och Erika har skrivit tänkvärda inlägg om detta som definitivt rekommenderas att läsas! Här kommer min kommentar som jag skrev till rara Sara och Mollyflickan igår:Jag och min make har två bra inkomster, vi har bra jobb båda två, ordnad ekonomi och jag köper ALDRIG nya Odd Mollysar utan att sälja några gamla Odd Mollysar först och på så sätt självfinansiera dessa köp, även om jag skulle ha råd att lägga ett par tusenlappar i månaden på kläder. Även om jag har råd, så har jag tjänat dessa pengar "the hard way" dvs inga arv, inget undanstaoppat från föräldrar ingen välbeställd bakgrund. Mina föräldrar har alltid varit fattiga akademiker så där finns inget att luta sig tillbaks på. Jag uppskattar pengars värde. Jag är av den starka uppfattningen att man alltid ska ifrågesätta prislappen, ALLTID! Odd Molly har snart nått smärtgränsen vad gäller vad jag är villig att betala för en stickad klänning eller något annat festplagg. En klänning för 3.500 kronor eller en kappa för 6.000-7.000 går bort för min egen del. Jag anse inte detta försvarsbart eller acceptablet. SÅÅÅ bra är inte Odd Mollys kvalite (längre) däremot är designen ljuvlig. Inför Vår- och Sommarkollektionen kommer det att bli en mycket mera återhållsam inställning till inköp. Jag ansluter mig till Pinglas kloka ord hos Sara (Odd Molly-Licious), jag njuter mer av jakten på gamla godingar till fyndpriser än av att köpa nytt till hutlösa priser. Jag köper NÄSTAN aldrig nya plagg om de inte är rabatterade.

Min make har själv ställt denna fråga till mig när han sett alla dessa odd molly-bloggar som finns ute just nu. HUR HAR ALLA RÅD MED DESSA PLAGG???


Det där illamåendet när man funderar på att slå till på TOKDYRA plagg känner jag definitivt igen och det är INTE värt det! Man njuter inte av plagg som man VET kostat en alldeles för mycket pengar, när ska man våga använda dessa?

Ha det bra fina Odd Molly-tokia tjejer! Jag kommer att ha tokmycket att göra på jobbet framöver och det kommer att bli sparsamt med inlägg och framförallt brist på tid att kommentera i era underbara bloggar, men jag läser er och finns ute i den stressiga verkligheten och längtar tillbaks till lugnet och bloggen ;D
Ta hand om er!

KRAM!!!
8 kommentarer:

 1. Tack vännen! Länkade till dig alldeles nyss! KRAM

  SvaraRadera
 2. Bra inlägg! Odd Molly är för mig en stor njutning och jag vill helst inte se det negativa med köpen, dvs PRISET! Sanningen är dock att jag inte kan blunda för det stora hål i ekonomin en klänning kan göra och försöker precis som du sälja av gamla inköp för att fininsiera nya. Jag är nog också en som som gillar jakten på rea och försöker att vänta med mina inköp tills de bra priserna erbjuds.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag har redan skrivit av mig hos de andra.. men väl värt inlägg att lyfta igen!

  När illamående infinner sig är det dags att slå broms - hårt och länge - det är ju inte alls någon tjusning av det då.

  KRAM - vi är här - bara ett mail bort om du har lust och ork.

  SvaraRadera
 4. Jag läste Saras inlägg men hann aldrig svara på det men jag tog en lång funderade..
  Själv gör jag också som så att jag säljer mkt på tradera..
  Vill jag ha något nytt så får jag offra något gammalt om jag redan har handlat mitt plagg för månaden..
  Kläder är det enda som jag unnar mig själv..
  Jag går sällan till frisören och då är det bara klippning som gäller..
  Aldrig massage, manikyr, pedikyr eller annan lyx..
  Min familj ska aldrig bli drabbad eller påverkad för att jag skulle handla något till mig själv..
  Jag skulle må illa av att köpa en kappaeller klänning för 6000:-
  Jag är väldigt prismedveten och shoppar gärna rabatterat.
  Jag tycker att odd molly har både blivit dyrare och kvaliten har blivit lite sämre så precis som du skriver köper man deras kläder mest för deras underbara design;-)
  Men tyvärr finns det säkert de som egentligen inte har råd men inte kan låta bli att shoppa ändå och det är sorgligt..
  Men jag har aldrig märkt någon här som skulle se ner på någon om den inte skulle ha råd att köpa något..
  Jag har inga problem med att säga om jag inte skulle ha råd..
  Vi är vanliga tjejer som bara älskar Odd molly;-)
  Fint och tänkvärt, jag vet inte hur mkt jag själv flummade iväg nu:-))
  Kram Mia

  SvaraRadera
 5. Du påpekar att smärtgränsen snart är nådd beträffande odd mollys plagg. Emellertid har du den senaste tiden köpt flera klänningar som kostar en bra bit över 1000 kr och därutöver en mycket dyr kappa. Det är inte rimligt att påstå att dessa plagg är "självfinansierade" med andra äldre plagg. Med vanligt sunt bondförnuft förstår man att det självfallet skjuts till pengar emellan. Varför sticka under stolen med att det kostar att ligga på topp?
  Juristen

  SvaraRadera
 6. Ja, älskar Odd Molly.l Har köpt mckt "äldre plagg", som jag verkligen gillar. Som är vackra för mig. Håller med, priset är ibland (ofta) ofantligt högt. Var inne på Odd Molly butiken idag, visserligen 50% rabatt, men en klänning jag såg innan rean kostade äver 6.000:- kr, och den hade inte några ärmar.

  SvaraRadera
 7. *Hejsan
  Jag har blivit smittad av Odd Molly feber men äger inget plagg och kommer troligtvis inte att köpa det heller eftersom priset ligger för högt och den budgeten har vi inte. Vi köper glasögon och linser för ca 20000kr per år. Jag och våra tre söner har glasögon, ej mannen.
  Men jag förstår er passion för kläderna och man blir närmast "förtrollad" av sina fynd.
  Jag har en liknande passion för Loppis. JAg älskar att känna känslan när jag hittar *det* som antingen ramlar på eller suktat efter. nu rör det sig bara om mindre summort så mitt intresse är inte så dyrt. Men kicken finns där och även i viss mån illamåendet när det blir för mycket "loppis fynd" Det låter förstås *billigt* i era öron men jag kan shoppa loss på tex Lindex och *unna* mig allt för mycket så jag är oxå en "beroende* Hade jag varit ekonomisk oberoende så hade det nog oxå hängt mest Odd Mollys i min garderob än kläder från tex Lindex. Men jag älskar att kolla in era bloggar och förstår er passion,
  Hälsningar Mamma Mia

  SvaraRadera
 8. Du har så rätt och man måste gå till sig själv och ställa frågan var ens smärtgräns går och vad som är rimligt. Egentligen behöver man inget mer men man handlar ändå trots att man kunnat vara välklädd låång tid framöver bara gem´nom att använda igenom allt man har hängande i sin garderob. Det är lite tjusning med jakten och en härlig känsla med det nya plagget i sin famn men även lite ångest helt klart. Jag säljer också det som inte är favoriter för det är inte försvarbart att ha så dyra kläder hängande i garderoben... Bättre att sälja och finansiera nytt i så fall!
  Kram Ina

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER