tisdag 5 januari 2010

INLÄGG KRING VIKTDISKUSIONER ALT VIKTMOBBNING

Jag har tack vare min lilla kommentar i mitt senaste inlägg avseende OM-bilderna på Smock Dress i CHOCO fått olika kommentarer där bland annat en Anonym känner sig viktmobbad. Jag om någon skulle ALDRIG mobba, varken pga ras, vikt, nationalitet eller annat. Däremot har jag en bakgrund inom modebranschen som modell i de äldre tonåren som jag kan relatera till. Anonym påstår att hon är sådär slank själv, "SLANK" är inte ordet jag skulle använda för att beskriva modellen ifråga. Jag har själv haft vänninor som varit naturligt slanka och VET hur sådana kroppar ser ut. Jag vill gärna vissa en jämförelse mellan en SLANK OM-modell och den modellen som är omtalad (hänvsning "Anorektisk").


Till vänster ser man en SLANK (normalt smal) modell och till höger den omtalade modellen.Än en gång samma modeller. Det finns INGEN som kan övertygga mig om att modellen till höger ser normalt och sunt smal ut! Detta är ingen tjej jag vill ha på reklampelare överallt som förebild för mina flickor. Jag har själv som ung alltid varit smal och alltid ätit som en häst, MÄNGDER! Jag har då vägt ca 56-57 kg och varit 1,72 cm lång (inte fotomodelsmässig men smal), jag fick STÄNDIGT höra att jag borde börja röka och sluta äta så jag kunde gå ner till modellvikten 50-52 kg (på sena 80 talet var detta modellvikt, idag ska de ner till 46-48 kg om man är ca 1,72 cm).
Att det pågår en VIKTMOBBNING mot rundare, normalviktiga kvinnor är ingen hemlighet! Titta bara i varenda modemagasin, titta bara på det ramaskri som en bild på en normalviktig kvinna i tidningen Glamour gav upphov till. Denna vackra normalviktiga kvinna (de flesta som fött barn har ju en sådan mage) kan endast användas som en PLUS-modell!!! Vad säger detta om resten av kvinnorna som inte är så här smala??Detta har flitigt diskuterats bland annat hos Vackra Malenami SE HÄR! En annan Odd Molly-bloggare som tagit upp detta är söta rara Sanni Bus (SE HÄR)!!
Jag vill bara avsluta med att säga att ALLA kvinnor är vackra oavsett vikt och form så länge deras inre är vackert! Vackra kvinnor med tomt eller fult innehåll är inte heller en vacker syn. Jag kommer inte att viktmobba någon men jag kommer inte att hålla tyst när jag ser något jag inte tycker ser friskt eller hälsosamt ut.

TACK FÖR MIG OCH GO KVÄLL!!
KRAM

12 kommentarer:

 1. Kom hit av en slump och nu har din blogg berikat min kväll,trodde aldrig jag skulle hitta en Odd Molly fantast i surfvärlden. Jätte härlig läsning och fina bilder!

  kul!
  /hälsningar Jessica

  SvaraRadera
 2. Jag håller helt med dig! Möjligt att den smala modellen är det "naturligt" men tycker ändå inte att det är någon modell som framhäver plagget på ett fint sätt!

  SvaraRadera
 3. Underbart!
  Sjuka jävla konstiga anorektiska bilder!!
  Alla ser olika ut.

  Tack och lov!

  SvaraRadera
 4. Jag håller med till punkt och pricka!! Jag själv skrev ett inlägg om "tights debatten" för ett tag sedan och var faktiskt riktigt deprimerad över den allmänna synen på hur dagens kvinnliga ideal skall se ut...!! Jag håller med dig om modellen. Den är inte ens kvinnlig! Tankarna för mig till svältande barns kroppar. Tycker det är beklämmande att ett märke som Odd Molly använder denna modellen. När jag tänker på Odd Molly modeller så tänker jag hellre Helena Christensen och den underbart vackra barfota lite äldre modellen sommaren -09 (Glömt hennes namn :( Påminn mig gärna!)I vissa fall så väljer jag bort plagg då jag inte tycker de är snygga på produktbilderna. När sen någon av er "systrar" har det på sig så ändras plaggets karaktär dramatiskt och det blir kärlek! Nää bort med de sjukligt smala stackars kvinnorna och in med lite hälsosamma kvinnor med lite former!! Och om ngn är mobbad - då är det väll i alla fall vi stora töser!! Inte fasiken har jag sett en enda modell i strlk 4a strassa om kring o modellera heller.... (Läs om du Karin Jimfelt-Ghatan eller Per Holknekt läser det här så ställer jag gärna upp... GRATIS! :D )

  SvaraRadera
 5. Kan bara säga att det här var skitbra skrivet av dig och jag håller fullständigt med dig. Har en tonårsdotter själv och vet hur jobbigt hon har haft det med sin egen kroppsbild pga alla supersmala modeller i alla tidningar. Känslan av att tro att man måste vara trådsmal för att duga och för att killarna ska tycka om en, det är sjukt jobbigt för en tonårstjej. Tyvär verkar det inte bli någon bättring trots vetskapen om att tonårstjejer blir anorektiker för att deras sk förebilder i tidningarna och filmer är det. Det tycker jag är tragiskt.

  Kram Camilla

  SvaraRadera
 6. Så bra skrivet. Naturligtvis är detta inte viktmobbing. Du tar ju upp ett jätteviktigt ämne. Har själv en 10-årig dotter som är mycket smal av naturen. Än äter hon normalt och jag hoppas det ska förbli så, men jag vet tyvärr att det redan pratas mycket vikt i skolan och hon nyper sig i skinnet på magen och påstår att hon är tjock. Det är inte lätt att uppväga den massiva påverkan som massmedia står för!

  SvaraRadera
 7. Mycket bra skrivet av dig, jag håller med dig fullständigt. Tråkigt att Odd Molly har modeller (vissa) som ser ut som bara skinn och ben...

  SvaraRadera
 8. men så bra skrivet, oddmollyholic! jag kan inte annat än att hålla med dig. jag har en lillasyster som är 20 som har lite övervikt och det är inte klokt vad hon lider och känner sig "missfostrig", som hon säger, när hon läser tidningar, tittar i kataloger etc. jag försöker peppa henne så mkt som jag kan!

  en annan fråga: får min blogg vara med i din blogglista?

  kram
  erika

  SvaraRadera
 9. Är inte bilden retuscherad då? Hon ser så konstig ut över armbågarna tex.

  SvaraRadera
 10. Du har helt rätt. Skulle kunna tänka mig att 99% av alla kvinnor som köper Odd Molly inte ser ut som den otroligt smala modellen till höger. Om jag vill ha en bra bild av hur ett plagg egentligen ser ut på en normal kropp kollar jag in Molly-bloggarna och deras provningar(inkl. dina). Jag som har lite hull på kroppen har ingen nytta av deras produktbilder. Det är inte konstigt att allt yngre tjejer får problem. Jag har en 10-åring och ser hur det pratas kring hennes kompisar, de är utseendefixerade som sjutton. Otäckt....

  SvaraRadera
 11. Den understa bilden är ju för härlig!! Hon är ju så snygg, o magen för härlig:) Typisk barnafödande KVINNO kropp, är jätteförtjust i den bilden...ja detta samhälle, är helt knas och vissa OM modeller ser tyvärr inte friska ut....har 2 döttrar som fyller 7 och 8 i år som är supertunna,men är livrädd för att de ska få för sig något på grund av media

  SvaraRadera
 12. Det är såklart tråkigt om någon som är naturligt smal känner sig mobbad pga detta, det är väl en sån sak som man får beakta OCKSÅ. Enligt min mening är det viktiga i denna debatt att eftersom det är väldigt få kvinnor som naturligt är så smala; varför ska dessa då få "sätta standard" för hur man "ska" se ut? Det är det som är det sjuka.

  Odd Molly borde visa upp modeller på sina produktbilder i alla olika storlekar på alla sin plagg; då skulle de säkerligen bli ännu mer hyllade och utmärkande i modebranschen.

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER