fredag 6 januari 2012

ATT FÅ VARA MED PÅ ÅRETS BLOGGEVENT!

När jag efter många om och men hade bestämt mig för att ta chansen och resa ner till mitt älskade Skåne för att få vara med på ÅRETS BLOGGEVENT som finaste Emma satt ihop (nyförlöst och allt, jag säger bara VILKEN KVINNA!) insåg jag samtidigt att biljetterna var slut. Det måste dock ha varit ödesbestämt att jag skulle vara med för det dök upp en biljett till mig tack vare en avbokning. Jag skrattar redan bara jag tänker på alla härliga kvinnor jag ska få träffa. Blir alldeles varm inombords och samtidigt så otroligt imponerad över hur driftig denna kvinna (Emma - att vara någons fru) är som kunde komma på denna idé och sedan ro hem detta i land.


Det kommer att vara helt magiskt och alldeles underbart att bara få lalla runt en hel helg i Malmö. Det var många år sedan jag var "hemma" och hälsade på och jag får fortfarande en klump i halsen när jag tänker på mitt älskade Skåne. En gång skåning, alltid skåning.....så är det bara. Jag menar kan ni se Timbuktu Jason sjunga på någon annan dialekt än skånska liksom bara för att han skulle ha råkat flytta från Skåne? NE, precis (you see my point eh ;-)
Jag ska försöka ta bilder och hålla er uppdaterade, ni som vill hänga med mig till Emmas fina bloggevent i februari (den 11).
Ha nu en fin kväll, det ska jag ha och jag kommer att somna med ett STORT leende på läpparna ;-D
KRAM!!

13 kommentarer:

 1. Vad kul! Hade jag haft närmre till skåne hade jag varit med om slagits om biljetter dit! Kram

  SvaraRadera
 2. Vad kul! Då ses vi där och pratar brett och skånskt.. Förstår att du saknar det.

  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Vill inte förstöra din upplevelse men jag är lite road av den romantiska bild som utflyttade skåningar har av Skåne.
  För ni glömmer alltid nynazister, otrevliga människor och att man har ett sånt hat mot stockholmare så man kan ana att det är genetiskt.
  Vi som bor här är inte riktigt lika roade...

  SvaraRadera
 4. Ooo ja vi ses! Så roligt!=)

  Kramar
  Adela

  SvaraRadera
 5. Hi hi vad kul att du oxå ska dit :0) ja, det är ngt speciellt med Malmö :0) de är blandat, öppet, hjärtligt och hemma <3
  Kram Katarina tvillingmamma

  SvaraRadera
 6. Grattis! Vad roligt!
  Jag ska inte med men det ska blir riktigt roligt att följa eventet via bloggarna.

  KRAM

  SvaraRadera
 7. Vad skoj! Grattis! Då får vi chans att ses och säga hej då ju. Kram!

  SvaraRadera
 8. Grattis! Är avundsjuk på er som åker:) kommer nog bli fantastiskt kul! Skall bli kul att läsa om det sedan.
  kram!

  SvaraRadera
 9. Jag är också en skåning i förskingringen och känner igen saknaden. Det jag oftast saknar är närheten till kontinenten och hur lätt det är att komma överallt. Nynazister, otrevliga människor och hat mot Stockholmare är inte enbart Skåne förunnat. Det finns här där jag bor nu och det fanns definitivt när jag bodde på Gotland. - Maja

  SvaraRadera
 10. Maja: kunde inte ha sagt det bättre själv. Så är det! Nynazister finns överallt både i det dolda och i det mer synliga livet.

  Helen: Otrevlig människor och hat mot Stockholmare finns överallt i vårt avlånga land....ett faktum tyvärr, liksom att rasism också finns överallt att finna. Det finns ett lugn, en distans till saker, ett lugnare tempo, en positiv anda i Skåne som bara finns där...där status inte är det avgörande och där allt inte kan köpas för pengar. Finns säkert på fler ställen men för mig symboliserar Skåne just detta. Maten går heller inte av för hackor.....ÅH, som jag saknar de skånska råvarorna. Inte ens på de svindyra hallarna i Stockholm kan man hitta den kvaltén som jag köpte på min lokala ICA i Skåne.
  Så nu var det sagt.
  KRAM!!

  SvaraRadera
 11. Som du förstår håller jag inte med dig och det är nog ett tag sedan du bodde här. =)
  och nej bara Skåne har nynazistfästena Kristianstad och Helsingborg, invånare som varken säger tack eller ursäkta och folk som har tre jobb för att få ha postadress Åhus.

  Men maten kan jag hålla med om; vildsvin är gott och finns bara här. =)

  SvaraRadera
 12. Jag som är hobbyskåning på sommaren har inte träffat på en enda otrevlig människa nånstans och då har vi plöjt runt i många både stora och små städer i 8 års tid. Nynazister finns i Bergslagen också, vildsvin med. Vill inte ha några av dom nassarna här! Båda typen av svin är bara till besvär!
  Jag förstår mycket väl att du längtar dit! Jag gör det ca 51 veckor om året:) Kram!

  SvaraRadera
 13. Såååå härligt att du också är med! Det kommer att bli crazy-kul! Kramar!

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER