fredag 20 januari 2012

NÄR AVUNDSJUKAN HAR ETT ANONYMT ANSIKTE.....

Läste idag om att House Of Philia varit drabbad av en sådan, en/flera anonyma avundsjuka personer som spridit lögner och sedan skickat anmälningar till Skatteverket för att försöka klämma till Petra....hur är man funtad då? Detta bland annat, är ett av skälen till att jag är och förblir anonym + givetvis en massa andra anledningar som mitt jobb, min makes integritet och flickornas, men här har vi ännu ett skäl. När en kvinna är stark, vacker, harmonisk, driftig och framgångsrik är det ALLTID några som ska sänka denna kvinna, utan undantag (enligt min egen personliga uppfattning, tyvärr).

Jag har alltid undrat över detta, denna avundsjuka, detta mörker i människors inre. Vad är det som triggar igång denna, så att man känner sig tvungen att trycka till andra. Antingen i anonymitetens osynlighetsmantel eller genom att ge sig på svagare (t ex barn, äldre, djur, etc). Jag har alltid slagits mot orättvisor, de jag stöter på och de som drabbar mig personligen. Mig trampar man inte på, jag är en FIGHTER men det är tyvärr inte alla de som som råkar ut för dessa individer.
Varför tror vissa att bara för att man valt att blogga/vara offentlig så är man okänslig och alla elakheter bara rinner av en. Så är det inte. Jag har själv råkat ut för en del påhopp som jag har valt att inte ta upp dessa på bloggen just för att jag inte velat ge dessa mobbare mera plats än de förtjänar. När jag läste Petras inläggidag kom allt till ytan igen, jag blev jag berörd och ledsen. För visst ska man kunna slippa påhopp när man enbart försöker skänka glädje och inspiration till andra?

Ha nu en underbar kväll, nu är det fredag och Skavlan.....fredagsmys på hög nivå.
KRAM!!

11 kommentarer:

 1. Men jösses! Små skitar som känner sig större av att klämma dit andra sysslar med sånt. Har inte skatteverket fulare fiskar att jaga?! Kram

  SvaraRadera
 2. Hejsan

  En Mycket bra fråga..det har jag oxå undrat över. Då jag själv blir utsatt för det och har blivit det i över 13 år och det bara forsätter..men jag fick en del svar på det igår, att man bara anmäler för att det inte finns nån orsak men för att göra livet surt för den andra...men hur årkar man??
  Jag is inte ens det, skulle inte ens bry mig. Knappt man årkar försvara sig. men man är tvungen & kämpa vidare. men nu har jag lagt ner allt med att kämpa vill de tro på det ja men då får de väl göra det. Man orkar bara inte.
  Men till slut borde myndigheterna fatta lite gran själva...eller??

  Ha en skön helg
  Sussi

  SvaraRadera
 3. Jag blev också så upprörd över detta otroligt kränkande som hänt Philia, och många fler som detta händer, på olika vis. Det finns så många människor som mår dåligt idag, och inte alls har hum om gränser eller förmågan till att skapa sitt eget liv så man bara kan förpesta andras. Jag skrev lite om det hos mig appropå funderingen över olika känslotyper hos oss människor där de negativa är fler än de positiva... ja man blir inte klok på det. Ha en härlig helg ! kram Milla

  SvaraRadera
 4. Hej fina härliga du;)
  Ja det är helt ofattbart hur man ens kommer på tanken! Tänk vilket trist liv den personen måste ha...Stackars Philia! Såååå fin du var med i förra inlägget i den milt rosa kniten! Du vet var jag finns när du vill sälja den=) Stortrivs i den andra fina!

  Kramar
  Adela

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Tyvärr vet jag alltför väl hur det är att leva med anonyma anmälningar på lite olika sätt och hur totalt oskyddad man är när det drabbar. Jag har funderat mycket på det och tänker på vad det gör med ett samhälle och människor. Det skadar ett samhälle och risken för angiverisystem är stort och vi är på väg dit i en rasande fart. Anser att vi inte ska få anmäla anonymt utan att vi ska alltid kunna stå för vad vi gör, man ska helt enkelt kunna stå för en anmälan som man gör. Undantag om det gäller mycket grova brott.

  Kramar till dig som tar upp ett viktigt ämne från Eva

  SvaraRadera
 6. Hemskt!! Jag blir otroligt upprörd!! Vad är det för människor som ens har tid att engagera sig och skriva ihop en anmälan. Skaffa ett eget liv!! Tänk vilket hat som måste driva dem. Hemska tanke... Jag fortsätter också att vara anonym.

  KRAM

  SvaraRadera
 7. Hei!
  Flott innlegg og suvernet sitat!
  Det har jeg prinet ut og det henger på min anslagstavla för att påminna mig at de negative krefter aldri må vinne! Klem fra Line Christin

  SvaraRadera
 8. Vilket bra citat! Håller helt med dig! Jag brukar även tänka på citatet av Madeleine Albright "Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper andra kvinnor".

  Kramar

  SvaraRadera
 9. :( illamående .. Det gör mig illamående att höra hur lågt människor står. Jantelag och avundsjukans fula tryne ;(

  SvaraRadera
 10. Ja, och så bloggar nog en del för bekräftelse och pengar oxå! Människor är som sagt inte så himla ädla. Varken bloggarna eller deras läsare! =(

  /Stina

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER