onsdag 16 december 2009

Så Otroligt lyckligt lottad man är.....

Satt nu i min ensamhet (prinsessorna sover och maken är bortrest) och tänkte på hur otroligt lyckligt lottad jag egentligen är. Har två ljuvliga barn (trots alla odds med livmodelhalscancern som jag fikc i tidig ålder), omtänksam trogen make, bra jobb, fantastiskt boende och dessutom får leva i ett land som Sverige. Jag tillhör en minoritet av världens befolkning på många sätt och ibland måsta man faktiskt stanna upp och tänka efter.
För visst är det så att man ibland, när man möter tuffa motgångar här i livet, känner en slags närvaro från ens nära och kära som inte längre finns hos oss. Så är det i varje fall för mig. När jag har det tufft känner jag alltid väldigt starkt av min mormors närvaro, hon finns där som ett stöd även bortom denna verklighet och hon påminner mig ständigt över hur lyckligt lottad jag är som har det liv jag har. I jultider som dessa försöker jag stanna upp en extra gång och vara tacksam för det jag har och jag försöker även dela med mig av det jag kan. Det är ofta småsaker: ett leende, en komplimang, extra feedback, en oväntad gåva till någon man älskar, ett bidrag till andra mindre lyckligt lottade, en blick, ett erkännade, etc. Det är trots allt i det lilla man upplever det stora.

Ska inte bli alltför djupsinning men ibland lever man sitt liv i ett så högt tempo att tid för reflexion och för uppskattning av det man har helt enkelt inte ryms i våra stressiga liv. Idag kände jag bara för att reflektera och njuta en sekund av allt underbart jag har omkring mig, på alla plan.

Jag är oerhört tacksam för alla ni kära vänner jag funnit via denna blogg och jag vill nu bara önskar er alla en god natt!! Vi ses imorgon!!
KRAM

10 kommentarer:

 1. Vet du vad?
  Precis de tankarna tänkte jag tidigare ikväll när jag och yngsta dottern åkte ner till Coop och kompletteringshandlade inför julfesten. Jag har tre underbara barn, efter 8 års kämpande kom vårt älskade lilla mirakel :) Jag är lyckligt gift med min man och till sommaren firar vi 20 år tillsammans.
  Vi driver ett stort framgångsrikt bolag och fyra dotterbolag. Jag har möjligheten att arbeta hemifrån och få vara tillsammans med mina barn. Vi bor i ett stort, fint hus nära havet. Alla är kärnfriska och mår bra. Kan man vara annat än lycklig?
  Vi har haft lite mycket fokus på tråkigheter inom släkten det senaste som sänkt humöret, men ikväll kände jag att jag var tvungen att sätta allt detta åt sidan och njuta av hur bra vi har det i VÅR familj.

  KRAMAR

  SvaraRadera
 2. Förstår vad du menar. Själv blev jag ordentligt utbränd innan jag insåg värdet av min familj och mitt eget liv. Det var en jobbig tid för alla men jag vaknade upp som en ny människa och jag trivs mycket bättre med mitt nya jag.

  Sköt om dig och njut av din familj!
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 3. Fina och tänkvärda ord. Det finns så mycket att vara tacksam över. Små som stora ting som vi tar för givet. Jag ska tänka på dina ord idag och vara tacksam för det jag har i mitt liv.
  Många kramar

  SvaraRadera
 4. Du får vara hur djupsinnig som helst! Jag bruka också stanna upp, numera ganska ofta och känna denna tacksamhet över mitt liv och hur BRA jag har det. Träffande att din mormor är "närvarande", jag har samma känsla av min mormor, som dog redan 1976. Det är från henne jag ärvt mitt osvenska sätt (mormor är från det enormt vackra landet Italien!) och temperament och det är jag oerhört stolt över! Stor KRAM till dig och tack för det fina och tänkvärda inlägget!

  SvaraRadera
 5. Det är så lätt att rusa fram i livet och stirra sig blind på små problem och oviktiga saker istället för att verkligen njuta och uppskatta allt det fina vi har runt oss, barn, familj, vänner...
  Fram för mer livs-njuteri! :)
  Stor kram och kärlek!

  SvaraRadera
 6. Ja, man måste stanna upp emellanåt och njuta av nuet och sina nära och kära. Jag känner mig också lyckligt lottad med min underbara familj.

  STOR KRAM till dig!

  Jag har länkat till din blogg nu med. :)

  SvaraRadera
 7. Visst är det så! Håller med om att man regelbundet ska stanna upp och fundera på att man har det bra, man är frisk, barnen är friska och man slipper gå smutsig och hungrig:)
  Förlorade min älskade mamma ganska hastigt, i cancer i juni i år, och det sätter saker och ting i ett helt annat perspektiv....Vissa saker blir mindre viktiga och vissa mer....
  tack för en bra blogg med urtjusiga outfits:)

  MVH Filippa

  SvaraRadera
 8. Tänkvärt inlägg. Jag känner likadant.

  Det kanske är sant som du skrev hos mig. Det var inte meningen att klänningen skulle bli min, ödet ville något annat. Det känns lite bättre idag men jag så inställd på att ta chansen när den fanns ute. Det kommer fler...
  Kram

  SvaraRadera
 9. Naaw så fint! Ja man måste ibland stanna upp och tänka efter hut lyckosam man faktiskt är! Det är lätt att det dår i 220 km/h annars. Kramis

  Förresten! Hoppas att du kan hjälpa mig. Glazing superfrill top. Hur är den i strlk? Skall man ta en mindre strlk eller är den normal. Mest armarna och booobisarna som jag oroar mig över :D
  Maila mig är du gullig på zikzak_78@hotmail.com

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER