fredag 3 juni 2011

OFÖRGLÖMLIG UPPLEVELSE - ALEXANDER MCQUEEN

Som ni vet vid det här laget så är jag otroligt modeintresserad och när jag var i NY var jag bara tvungen att få se Den omtalade utställningen som Metropolitan satt ihop över legendariske Alexander McQueens livsverk. När maken och jag anlände vid 11.00 tiden var det redan en 45 minuter kö för att få komma in i själva utställningslokalen som var ägnad åt Alexande McQueen. Hans skotska rötter syntes tydligt liksom hans djupa politiska engagemang, hans vilja att provosera och ifrågasätta stereotyper. Efter att ha sett utställningen var både jag OCH maken min (som inte ens är det minsta modeintresserad) helt tagna av skönheten och dramatiken i plaggen, riktiga konstverk. Han var ett geni och långt före sin tid. Hans tragiska självmord då han befann sig i sin bästa skaparperiod är ofattbart och lämnade ett stort tomrum i modevärlden, det finns ingen som ens kommer i närheten av att befinna sig i hans skugga. Jag tänkte visa bilder från boken jag var tvungen att köpa efter utställningen, särskilt då det var absolut förbjudet att fotografera inne i utställningen.
Detta är den enda bilden jag lyckades ta innan vakterna hotade ta min kamera......


Pappret är mattbehandlat och därför är färgerna ganska matta....ni skulle ha sett dessa LIVE, om ni har möjlighet kan jag VARMT rekommendera ett besök på Metropolitan för att se utställningen, tror den är kvar ett par månader till.

Behöver jag att säga att denna kläningen är mitt drömplagg i ALLA kategorier, men så är jag inte praktisk person heller ;-DHar ni sett väskan......to die for


Evalena, här kommer några klänningar som jag vet att du älskat ;-D

Om ni är intresserade kan jag visa er lite senare fler av hans vackra plagg från utställningen. Nu ska vi umgås med goda, goda vänner från Skåne. Vi hörs lite senare.
KRAM!!

4 kommentarer:

 1. Oj det måste varit helt fantastiskt?! Vilken underbar upplevelse....jag vill också. :-D

  Önskar dig en fin helg!
  kram

  SvaraRadera
 2. Vilka makalösa konstverk! Jag prenumerar på Metropolitans nyhetsbrev och är medlem så jag köper från deras ljuvliga onlineshop emellanåt ( perfekta presenter!) men har inte haft nöjet att besöka museet ännu - men förhoppningsvis till hösten!
  KRAM!

  SvaraRadera
 3. Vilken fantastisk upplevelse! Vill jättegärna se mer bilder här i bloggen:) När jag läste att utställningen skulle visas så var jag nära att boka en resa till N.Y bara därför:-) Jag är ingen tjej som använder döskallar och sånt på kläder, men jag har en döskallesjal av MqQueen och den älskar jag eftersom han är i mina ögon den "riktiga" skaparen och alla andra som har skull prints är bleka kopior...

  SvaraRadera
 4. Vilka "Disney"-skapelser! Fantastiska! Visa gärna mer ögongodis! ; )

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER