fredag 11 juni 2010

IDAG HAR JAG LITE ÅNGEST....

Jag vet att min blogg är ganska neutral och förhoppningsvis inte särskilt gnällig och negativ men idag måste jag få skriva av mig lite....Imorgon fyller tanten här 30 år....eller hur var det nu NE, jag fyller 40 år och har faktiskt lite ångest över denna 0:a. Det känns så ödesmättat, så vuxet, så, så, så GAMMALT! Jag har aldrig tidigare uppfattat mig som gammal, ja 30+ men det är ju ungt. Nu är jag inte längre 30+, nu blir jag tant (som mina två små tjejer kallar alla över 40, inte för att vara dumma utan bara rent spontant). Det är ju mening att man då ska ha åstankommit något med sitt liv opch vara ganska nöjd med vart man är på väg och till viss del är det ju precis så det är. Jag kan dock inte låta bli att känna en viss sorg över att jag nu lämnar mina ungdomsår bakom mig, min ungdom.....BLÄÄÄÄÄ, vill inte!!

Så då är det väl bara att se fram emot detta tillstånd. Känner mig precis som tanten här ovan, gammal, riktigt lastgammal just idag.....
Nog om min ångest, idag utlovar jag dagens outfit lite senare, efter lunch ska ni få se vad tanten har på sig i sin jakt efter sin svunna ungdom....hihihi.
KRAM!!

20 kommentarer:

 1. Oj, grattis i förskott...!
  Förstår dina tankar, trots att jag i oktober fyller 30 (bara??) Jag klurar över vad jag vill bli när jag blir stor, då jag "slösat" bort en del år på att föda/vara hemma med 3 barn och inte har någon karriär att skryta med...usch trodde såna åldersnojor var för alla andra inte att jag skulle drabbas !

  Kram o hoppas du får en fin dag utan ångest =)

  SvaraRadera
 2. Snälla söta rara du! 40 är ingenting..(enligt mig). Du har ganska många år på dig innan du verkligen märker att kroppen förändras o börjar bli gammal! Säger hon som fyller ett halvsekel om ett halvår..
  KRAM vännen, önskar dig en trevlig fredag!

  SvaraRadera
 3. TACK RARA Annelie!!! Det värmer att höra att man kommer att vara fit for fight ett tag till ;-D

  Filippa: oroa dig inte, jag började på mitt första "riktiga" jobb det året jag fyllde 30 och ändå har jag lyckats göra karriär. Du har MASSOR av tid framför dig och det bästa av allt är att arbetsgivare inte kommer att oroa sig lika mycket för att anställa dig när du redan har 3 barn, värre med en 30 åring som ska börja bilda familj så snart hon fått första fast jobbet ;-D Underbart att vara 30 och redan ha 3 barn....tänk du behöver inte oroa dig för att du kanske inte ska få uppleva dina barnbarn som jag gör....oroa mig ständigt för detta, VILL BLI MORMOR!! kanske inte just nu men gärna när jag är sådär 55-57 år och orkar hitta på en massa med mina små kottar till barnbarn. Ska mina döttrar vänta lika länge som jag gjorde med att skaffa barn då lär jag bli en gammal och trött mormor på nästan 70 år!!!!! AAARGH!!!

  SvaraRadera
 4. Men hallå! Du är ju snyggare än alla 20-åringar tillsammans! Jag menar vem vill va en naiv 21-åring utan livserfarenhet när man kan va en vrålsnygg 40-åring med underbar familj, häftig karriär och snyggaste kläderna i stan? Du är ju precis där alla kvinnor strävar! Njut av nuet, 40 är helt klart det nya 20!!!

  KRAMAR och stort GRATTIS!!!

  SvaraRadera
 5. Dr Molly: SÖTNOS!!! I LOVE YOU!!! Tack för dina fina kommentarer!! Värmer i hjärtat ska du veta. Jag kan hålla med dig om att jag INTE längtar tillbaka till när jag var en osäker och naiv 20-åring....USCH och blää (en snygg kropp till ingen nytta utan den erfarenhet man har idag ;-) Men jag hade bra gärnat stannat kvar i kategorin livserfaren 30-åring ett tag till ;-D
  STOR KRAM SÖTNOS!!!

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att 40 år och åren därefter är bland de bästa och det är inte som en klyscha typ "livet börjar då" för så det ju inte. 20-40 är ju jättetrevliga år när man är ung och inte har några krämpor övht. Vid 40 känner man sig fortfarande som man alltid gjort tidigare tycker jag, förändringen kommer inte förrän närmare 50 då man plöstligt upptäcker att både kropp och utseende börjar att förändras på riktigt. Jag tror mer att de som ännu inte fått några barn vid denna ålder har nojor just för att man känner att tiden håller på att ta slut just när när gäller den biten. Men du har ju allt, karriär och familj så hur kunde det vara bättre? Njut av de kommande åren de är underbara.

  SvaraRadera
 7. Jag håller med kloka Annelie och Efva ovan :-)
  När man passerar 40 och dessutom redan har det mesta här i livet (familj,utbildning, karriär, hus etc.) det är då man ska börja njuta av det man skaffat sig i livet!
  Jag fyller 43 nu i sommar och är mer tillfreds med livet än någonsin :-)
  Åldern är ju bara en siffra, inget att haka upp sig på!

  STORA KRAMAR och trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. Hej!

  Grattis i förskott. Jag kan kanske trösta dig lite med vad en god väns man sa som kommer från en liten ort på en ö utanför Sydamerika och har rest och arbetat världen över, jo att svenska kvinnor över 40 är vackrast i hela världen, dom har någonting i sina ögon som inte finns någonannanstans, bara så du vet.

  Med vänliga hälsningar från Eva Solid

  SvaraRadera
 9. TACK FINA A-K!! Jo, jag vet...borde glädja mig men det är väl just det som händer när man fyller 40 att man börjar granska sitt liv och fråga sig vart man är på väg...

  EVA: Tack rara, men jag är inte svensk till mina gener, bara till mitt hjärta, jag är en härlig blandning av sydländk och östeurope, fast jag känner mig mest som svensk med sydländsk krydning ;-D

  SvaraRadera
 10. Jag tror jag förstår hur du känner på sätt och vis. Man ska liksom vara klok och veta vad man vill med livet i den åldern. Känner mig ibland tokbarnslig och i vissa fall som en 80-åring. Men åldern är faktiskt bara en siffra och du är nog en av de snyggaste 40-åringarna jag har sett. Och precis som flera säger, det är nu du kan börja njuta av livet ännu mer.

  Hoppas att du får en fin morgondag!

  kram

  SvaraRadera
 11. Åh, vad jag önskar att jag ser ut som du vid 40. :)

  Känner mig själv gammal emellanåt trots att jag inte har fyllt 33, men tre småbarn sätter sina spår både psykiskt och fysiskt. Kan ibland se fram emot de glada dagarna efter 40 när jag kan gå och ta ett spontant glas vin med en väninna efter jobbet eller ge mig ut och springa när andan faller på.

  Grattis i förskott och kram.

  SvaraRadera
 12. Jag känner igen mig precis i dina tankar! Jag fyllde 39 häromdagen (i onsdags) och då kom tanken på att jag nästa år så här dags är "tant" och jag började också fundera på vad jag gjort med mitt liv hittils. Det jag kom fram till är att jag har ett underbart liv tillsammans med en underbar make. Jag är barnlös, självvalt och frivilligt, men lever ett rikt liv med mycket kärlek i och har ett bra jobb och skulle absolut inte vilja vara kring 20 igen. Men som sagt, jag vill hellre vara 30+ än 40, men jag väljer att strunta i åldern och leva efter devisen att "Man är inte äldre än man gör sig".
  /Jaana

  SvaraRadera
 13. Hej!

  Haha där gjorde jag bort mig, förlåt mig, men du är väldigt snygg, klär dig så fint så fint och du har verkligen hittat din stil känns det som. Jag ville bara komma med några snälla ord, mannen ifråga skulle skratta gott och säga att det hela gäller även dig och andra kvinnor. Och det viktigaste är väl hjärtat var vi än kommer ifrån.
  Själv så drömmer jag om att kunna leva i vackra Venedid någon gång.
  Allt gott från Eva Solid

  SvaraRadera
 14. Hej!

  Kan inte låta bli att skriva några rader, jag hittade in till din blogg när jag sökte info om Odd Molly i ett HELT annat ärende än "Dagens outfits" etc och blev så inspirerad av de fina kläderna och "outfitsen"!!Kanske är jag på väg att finna en egen stil tack vare dig!?

  Några kanske slitna rader om en kvinnas ålder, men dock ganska sanna:

  "Att en kvinnas ålder är som ett bra vin, är väl allmänt känt. Viner blir bara bättre och bättre med åren. Från att ha varit tunna, karaktärslösa och rent av mesiga, mognar de och blommar ut i en kaskad av sköna dofter och färger.”

  Grattishälsningar och tack för all inspiration!

  SvaraRadera
 15. Eftersom du har det så himla bra, med en man och de älskade antal barn du fått, karriär och ett fint hem, borde du inte känna så....

  Jag har tyckt (tycker) det är jobbigt att bli äldre (44), men det har med saker att göra, som inte blivit som jag önskat/drömt. Som nu är för sent att göra ngt åt (antal barn mest av allt...)

  Precis runt 40 och fram till 42-43 kände jag mig som vanligt. Men nu sista året börjar grejer hända med kroppen. Lite mer häng, stelhet, trötthet osv. Samtidigt ska jag inte klaga för jag ser mkt bra ut för min ålder ändå.

  Ta det du lugnt, några år över 40 (och det går ju fort;) vänjer man sig vid att ungdomen är bakom en. Man kan leva hälsosamt, försöka må bra psykiskt och hålla sig ungdomlig ändå.

  Kram på dig!

  Grete

  SvaraRadera
 16. Håller med Dr Molly: 40 is the new 20!

  Viktigt är väl att se till det man har (och det är ju oftast rätt mycket när man tänker efter, eller hur?) istället för det man inte har. Har man en positiv grundinställning, så är ju det där med ålder väldigt underordnat, tycker jag!

  Hoppas du får en härlig födelsedag med lite positiv boosting från dina läsare! Kram från en som passserade 40 för ett par år sedan

  SvaraRadera
 17. Trevlig födelsedag!
  Instämmer med att åldern bara är en siffra. Själv är jag en farmor på 56 år. Mitt intresse för kläder har inte avtagit, snarare ökat... :). Jag klär mig i Odd Molly och om jag får skryta lite - har fortfarande kurvorna på rätta ställena... Jag går långa promenader varje dag och äter sunt. Männen tittar fortfarande efter mig och jag känner mig attraktiv. Tänk på att du fortfarande är ung...
  Kramar Margaret

  SvaraRadera
 18. Vackra Du, livet börjar vid 40! Se fram emot fantastiska år framöver med dina kära. Livet är härligt och du har det bästa framför dig! FIRA MED MYCKET CHAMPANGE IMORGON! Grattis i förskott! /EvaMaria

  SvaraRadera
 19. Käraste kollega på andra sidan av havet, jag avundas dig just pga. din ålder och erfarenhet. Är själv 21 år ung och fullständigt trött på att vara det. Att inte egentligen ännu veta någonting om livet, arbetslivet eller om hur det är att vara förälder och ha familj och hus. Jag är trött på att vara osäker, ung och oerfaren och bli sedd som det. Min drömålder börjar först vid 40-50, då man börjar ha en hel del erfarenhet och mognad på nacken, men en glimt i ögat och humor för livet. Det exemplet har jag fått från mina föräldrar som så småningom närmar sig 60 år och är fullständigt nöjda med livet och har allt bra och kan nu njuta av livet på tuman hand, satsa sin tid på saker som de värderar högt och helt enkelt vara barnsliga oberoende av att de börjar ha rynkor lite överallt på ansiktet och har snart barnbarn. Dit vill jag komma och få nöjd blicka bakåt och skratta åt sin 20- och 30-åriga naiva själv. Stora gratulationer på födelsedagen! Nu börjar först livet!

  SvaraRadera
 20. Vad härligt att läsa alla dessa kommentarer!! <3
  Att åldras är som att bestiga berg, man blir lite andfådd men man får mycket bättre utsikt. (Ingrid Bergman)

  Kram!

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER