tisdag 28 december 2010

KLOCKA ORD OCH STRESSAD REA

Igår fick jag en otroligt tänkvärd och vacker bok från finaste Odd Molly syster MALENAMI en lika vacker själ inuti som utanpå. Att skönhet kan ta sig olika former och skepnader är jag van vid men att allt kan samlas i en och samma person är otroligt ovanligt, otroligt sällsynt. Boken heter "Under samma stora himmel" skriven av prosten Johan Candelin som nu arbetar som Evangeliska Världsalliansens Goodwill Ambassadör och representant i FN. Jag har själv som ung student haft förmånen att träffa och utbyta ett par ord med en av världens underbaraste människor, nämligen Dalai Lama. I denna bok finns just en berättelse om ett sådant möte. Hans visdom men framförallt hans godhet bär jag inom mig, varje sekund av mitt liv.
En sak som jag tydligt minns är hur jag i ivriga ordalag försökte att snabbt förmedla hur jag tänkte förändra världen på mitt sätt.....han tittade på mig och log sitt varma leende och sa bland annat något som blivit ett kännt citat för honom:
"bedöm din framgång efter vad du blir tvungen att ge upp för den"
Precis sådär resonerade den mannen som sedan kom att bli min mentor på min först riktiga arbetsplats. Han uppmanade mig (trots att han var min arbetsgivare) att inte försaka framtida barn och familj. Han tyckte jag var väl fokuserad på jobbet och leverans och hade en lång diskussion med mig om vad som egentligen är viktigt här i livet (när jag arbetat för honom under ca 5 års tid och alltid jobbat sent/över). För det (och mycket annat) kommer jag att vara honom evigt tacksam.

Här kommer dagens REA-tips. NOA NOA tunika, skärp och Lindex underklänning.
Allt hamnar under tusenlappen.

Tunikan finns på REA till 50% och kostar då strax under 700 kronor. Kan varmt rekommendera denna, som jag själv köpt sedan tidigare.

Skärp Noa Noa vintag och halsband från Lotta Djossou där jag kortat ner denna och lagt till en pärla...


Man kan vara väldigt fin på nyår, även utan Odd Mollysar på sig ;-D
Återkommer i dagarna med lite funderingar kring nyårsstassen. Behöver lite smakråd känner jag....
KRAM!!

2 kommentarer:

  1. Vad glad jag blir! Tack för de fina orden och vad roligt att du tyckte om boken!
    "bedöm din framgång efter vad du blir tvungen att ge upp för den"... Tack för ett tänkvärt inlägg!
    Många kramar!

    SvaraRadera
  2. Hej hej, japp en Mulholland är en underbar kofta, passar de flesta tillfällena (möjligen utom en bal på slottet).
    De splde dem billigt på Deep Fling, missade min storlek :(

    God fortsättning
    /Carina

    SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER