måndag 23 maj 2011

ÄR STÖRRE ANTAL BESÖKARE = FÄRRE KOMMENTARER?

Har en fråga som jag funderat mycket på. I takt med att bloggen växt och jag fått en hel del nya besökare så verkar också anonymiteten bli större, dvs färre kommentarer. Jag måste erkänna att DETTA är baksidan med att bloggen frodas och växer, att ni mina kära läsare lämnar allt mindre spår efter er. Har ni tips på hur man kan avhjälpa detta?
Måste erkänna att mycket av min drivkraft och inspiration kommer från samspelet med er, mina fina läsare!
Så berätta vad som kan få er att lämna lite fler avtryck?
Ha en fortsatt fin dag!!
KRAM!!

35 kommentarer:

 1. Besök andras bloggar och lämna kommentarer så blir det ett ömsesidigt utbyte inte enbart folk som ska lämna kommentarer hos dig.

  SvaraRadera
 2. anonym: varför ska man kräva att någon kommenterar hos andra för att kommentera på den personens blogg? Låter väldigt konstigt tycker jag. Själv kommenterar jag när jag hinner och andan faller på. Fy för tvångskommentarer av dåligt samvete som det hade blivit annars.

  Jag tror också att många kommenterar en mindre blogg som man varit inne på eftersom man antar att den som har den uppskattar kommentarer mer än någon som har en stor. Men visst är det lika uppskattat oavsett storleken på bloggen!

  Kramar

  SvaraRadera
 3. Hej Dr Molly: Kloka ord som vanligt, så är det nog! Men visst är det som du säger, man uppskattar kommentarer oavsett storlek.
  KRAM!!

  SvaraRadera
 4. Förstår din frustration mycket väl! Får genast en stygn av dåligt samvete, eftersom jag vet med mig jag inte varken haft tid eller ork senaste tiden! Så är det nog för väldigt många av oss, vi vill men hinner inte helt enkelt. (eller orkar av olika anledningar..)Vad det gäller mig själv så har vi ju maken o jag tagit en gigantiskt beslut! Vi skall flytta i augusti o därmed husförsäljning med allt vad det innebär innan vi kommer dit! Jag vill så gärna kommentera men ibland blir det bara inte..ledsen för det min vän!!
  Var rädd om dig!
  KRAM

  SvaraRadera
 5. Jag tycker du svara på din fråga själv här i kommentarsfältet: "Men om jag ska välja mellan att spendera en timme med mina tjejer på kvällen eller kommentera på andra bloggar så är valet enkelt."
  Kanske andra bloggläsare tänker likadant...iaf gör jag det! Det går snabbt och enkelt att kolla en blogg, men att börja kommentera tar flera minuter extra. Som jag hellre spenderar med mina barn som sagt.

  SvaraRadera
 6. Hej fina Annelie: Känn inte dåligt samvete, ibland har man helt enkelt perioder i livet då annat definitivt är mer prioriterat. Bara en fråga jag ställde mig då jag märkt den stora skillnaden jämfört med hur det var förr. Du ska INTE ha dåligt samvete, hör du det? ;-D KRAM fina du!

  Anonum 2: jag förstår precis! så är det nog för många (inkl mig) men min fråga var ställd då jag märkt av skillnaden mellan förr när jag hade mindre antal besökare och numera då bloggen växt sig större.
  KRAM!!

  SvaraRadera
 7. Fast jag måste nog hålla med anonym nr 1 här att det är ju lite så att om du tar dig tid och lämnar kommentarer i andras bloggar så kan du kanske förvänta dig att få fler tillbaka? Tycker inte att anonym lät bitter, men ditt svar tillbaka var inte så trevligt. KOsntigt också att du svarar ena anonym på ett bra mycket tyknare sätt än du svarar anonym nr. 2 som faktiskt säger samma sak?

  Själv kommenterar jag sällan hos andra och förväntar mig därför inte att folk kommenterar hos mig. Klart det är ett givande och tagande, varför tror man att folk ska ta av sin egen tid och kommentera när man som du tydligen (enligt ditt eget svar) ej gör själv?

  Men som svar på din fråga; ja jag tror man delvis kan förvänta sig färre kommentarer i en större blogg eftersom man då ofta är mindre benägen att själv surfa runt och lämna kommentarer i andras bloggar. Det sambandet gissar jag finns.

  SvaraRadera
 8. Orsaken till att jag inte lämnar kommentarer är att jag inte är så aktiv på nätet just. Jag läser din blogg och Katinkas blogg. Det är i princip allt!
  Det är blogg-ovana helt enkelt... Men jag förstår dig helt, att du vill ha feedback.
  Jag tycker du har en jätte fin stil och väldigt proffsiga bilder! Fortsätt så, om jag får råda.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 9. Finns inte mycket att kommentera, du provar kläder och vi tittar på. Du gav svaret själv i tidigare kommentar.

  SvaraRadera
 10. Ja, det är ju en bra fråga och lite kluvet tycker jag för jag har också märkt av det där och tycker att det är lite tråkigt.

  Å ena sidan har Odd Molly bloggruppen växt sig så stor så alla sållar nog väldigt mycket var man kommenterar skulle jag tro. Men sedan är det så många fler som läser och aldrig kommenterar.

  Själv är jag dålig på att kommentera och känner därför ofta att jag inte kan kräva något i gengäld, men sedan håller jag med Dr Molly om att det känns fjantigt att byta kommentarer endast. Oftast är det väl nuförtiden mest någon intressant diskussion som här som jag kommenterar.

  Större blogg och mer anonymitet verkar gå hand i hand. Jag förstår att folk inte hinner kommentera. Som sagt har jag perioder när jag sällan gör det och perioder när jag tyvärr sällan läser andra bloggar också. Samtidigt känns det ju lite tråkigt att lägga ner tid på att blogga när ingen verkar vara intresserad trots att besökarna är många. Ibland har jag lekt med tanken på att stänga bloggen och godkänna besökarna så jag vet vem som läser, men det medför också sina begränsningar. Klart det är kul med kommentarer!

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 11. Jag är inte bloggerska och jag brukade ge kommentarer, men jag slutade med det därför att dessa alltsom oftast togs bort. Jag har också tid att ge andra, vilket jag hellre gör än att lämnar kommentarer som ej är uppskattade, tillräckligt finurliga eller lika fulla av beundran, eller vad det nu skulle vara som gör att de inte lämpar sig för tryck. Jag har ALDRIG skrivit något taskigt om eller till dig, jag har INTE haft funderingar över din ekonomi och jag har INTE velat göra dig ledsen. Av någon anledning har min kommentarer ej publicerats, och kort därefter skriver du; "ni som ej uppskattar min blogg, varför slösar ni energi på att lämna kommentarer om......" Kvar finns bara kommentarer om hur inspirerande/vacker du är och hur fin du är dagens outfit. Vilket jag i grunden också tycker; att du är vacker, inspirerande och klär dig så fint. Om du t ex frågar om du ska välja blått eller rött? och 99% säger rött, och så jag=1% säger blått, då tar du bort min kommentar. Nu var detta ett exempel på hur avancerad min "elakhet" skulle vara, för elakare än så har jag aldrig uttryckt mig, men jag har känt mig träffad och ej önskvärd med kommentarer. Jag har trots det fortsatt att ta del av dina tips och outfits i tysthet på min kammare.

  Helena:)

  SvaraRadera
 12. Det är svårt att ge ett bra svar på denna fråga. Jag tror det kanske delvis beror på att det vuxit fram fler OM-bloggar och att man kanske läser fler nu. Men det blir nog på bekostnad av att kommentera personligt istället. Det tar ju ganska mycket tid att läsa många bloggar. Själv prenumerar jag på Bloglovin, men har begränsat antalet en hel del då det faktiskt kändes "stressande" med många nya inlägg så snart man loggade in. Sedan blir det så för min del att jag mest kommenterar på några få bloggar där jag personligen träffat bloggaren. Jag känner att jag inte har så mycket tid till att sitta vid datorn och då blir det väl kommentarerna som får "stryka på foten". Men jag uppskattar din och många andra OM-bloggare oerhört samt beundrar den tid och energi ni lägger ner på att ge oss läsare en härlig stund av er dyrbara tid och vackra garderob. STOR Kram!

  SvaraRadera
 13. Jag kan vara dålig på att kommentera ibland och det är synd eftersom jag tagit del av många fina tips och fått mycket inspiration här på din blogg. Ibland kommer man bara halvvägs på "bloggenaderna" tyvärr. Men jag ska skärpa mig! Uppskattar verkligen din blogg och vill visa det :) Kramar!

  SvaraRadera
 14. Hej Odd Molly holic, Jag är väl också dålig på att lämna kommentarer. men jag tycket det är hemskt trevligt att läsa din blogg. Tycker själv om att se både bilder på kläderna du tipsar men även hur de olika märkena förhåller sig i storlekarna Denna information är guld värd när man ska beställa kläder via internet/ Anneli

  SvaraRadera
 15. OJ, va många det blev plötsligt....Fröken Gredelin: Ledsen om det verkade tyket, har tagit bort min kommentar. Jag vill absolut inte såra men jag tror inte heller att man måste vara aktiv på andras bloggar för att kunna få kommentarer på sin egen. Att jag svarar på ett annat sätt när det gäller Anonym 2 har att göra att jag kan respektera och förstå det argumentet mycket väl, mer än att om du ger mig så ger jag dig kommetarer argumentet. Lätt att det blir missförstånd på nätet, så är det bara.

  Helena: När det gäller dina kommentarer måste jag vara helt ärlig och säga att jag skulle aldrig ta bort eller rediger bort någon kommentar bara för att det inte passar med mitt färgval eller annan personlig (icke-elak) åsikt. Måste ha blivit ett missförstånd och ibland så försvinner vissa kommentarer när jag ska godkänna dem, ibland tycks det på fel knapp, men det har inte varit min avsikt att särskilja just dig. Jag kan bara beklaga att du kännt så.

  Katinka, Sara Mia och Odd Me: Jag vet precis hur det är att sakna tid att kommentera och jag uppskattar ALLTID när ni varit inne och hälsat på ;-D
  KRAM fina ni!!

  SvaraRadera
 16. Jag gillar din blogg, läser den dagligen och ska tänka på att kommentera oftare! Kram Linsan

  SvaraRadera
 17. Hej ! Jag är en av alla anonyma som läser din blogg varje dag och uppskattar innehållet oerhört - alltid massor av inspiration för fina kombinationer och olika märken. Det jag kan tycka är att du inte så tydligt inbjuder till dialog dvs ställer frågor till oss läsare som ex Katinka gör - hon har lite mer vassa frågor och funderingar som inbjuder till kommentarer och skapar disskusion. På det sättet är era bloggar helt olika men ändå lika fantastiska fast med lite olika profil ! Fortsätt att skriva och fotografera precis som du gör och inspirera med din goda smak !
  kram Karin N

  SvaraRadera
 18. Jag har haft en blogg när vi byggde vårt hus. Samma sak där - desto mer läsare desto färre kommentarer. Jag tror att en del av förklaringen är avundsjuka. Folk (tjejer alltså) älskar att mäta sig med andra, men de flesta har svårt att ge komplimanger eller erkänna att de följer bloggen. De som mår dåligt själva lämnar gärna en elak kommentar. Själv orkade jag inte fortsätta blogga pga detta.

  Jag älskar din blogg och jag hoppas att du fortsätter att inspirera mig med fina bilder och tips. Du ser ju på statistiken att det är många som besöker din blogg dagligen. Fortsätt så!!! Ett litet tips på att få läsare mer aktiva kan annars vara att lägga in en tävling då och då...

  SvaraRadera
 19. Jag tycker mycket om din blogg men vet med mig att jag kommenterar mindre äverallt sen en tid tillbaka, helt enkelt pga av tidsbrist=)Nytt jobb och mycket annat som snurrar så håller man sin egna blogg igång först för att det är roligt och för "sina läsare". I mån av tid besöker jag så många jag hinner;) Gissar att många resonerar likadant. Däremot kan jag erkänna att jag kan tröttna lite om man kommenterat ofta hos någon storbloggare och aldrig fått någon respons på det;)
  Din blogg är en stor inspiration!=)

  Önskar dig en fin kväll;)
  Kram
  Adela

  SvaraRadera
 20. Du är inte så personlig i din blogg. De flesta inlägg går ut på att du köpt något nytt plagg, som visserligen kan vara jättefint, men man blir lite trött på att skriva "oj vad fint du har köpt" om och om igen. Jag tror det behövs lite mer liv, lite mer interaktion för att få mer kommentarer. När du frågar något eller vill ha råd får du direkt mer kommentarer. - Lina

  SvaraRadera
 21. Hej, Jag är dålig på att kommentera men jag ser verkligen framemot att läsa dina inlägg få se på vackra bilder och få tips, perfekt när man som jag beställer mycket på internet och inte prioriterar att gå i affärer och prova. Jag har fått oräkneliga tips av dig som jag direkt klickat hem på nätet. Så för mig är din blogg ovärdelig och jag ska lämna kommentarer lite oftare. Tusen tack för all inspiration, du är en guldklick i vardagen! Kram Johanna

  SvaraRadera
 22. Hej! Jag brukar kommentera hos dig :-) För mig är det främst eftersom jag vet vad som finns bakom dina fina bilder och ord.

  Generellt så tror jag att desto större bloggen blir desto mer anonym känns den. Någon här ovan skrev text att läsarna inte blir inbjudna till dialot, det är ju ett enkel sak att tänka på och testa :-)

  KRAM

  SvaraRadera
 23. Hej - jag läser ett gäng (via Bloglovin´ mestadels). En del kommentarer jag på, en del inte alls. Vet inte varför jag inte kommentarer på en del - även om jag uppskattar dem men ibland känns det som attman "smygtittar". Något jag inte gillar är när någon skriver "ledsen att jag inte hunnit titta in hos er" - vem menar de då? Som att det bara är en exklusiv skara utvalda som läser? Då kan det känmas ovälkommet. Jag uppskattar bloggar på olika sätt, en del för sin personlighet, en del för sin inspiration. En del för att de ställer frågor och vänder sig till sina läsare med intresse, ja olika saker. Tex din blogg uppskattar jag för att det är så mycket inspiration, och måste erkänna en hel del fascination. Och lika kul när det smyger sig in någon personlig sak eller fråga, som inbjuder till kommentarer, men även att man själv är öppen för att svara på läsarnas frågor vilket inte alla gör. Mer sånt tror jag på! Många bloggar som blivit stora har jag sett under åren förlora sin personlighet och originalitet, så fler kanske läser men inte kommenterar ELLER att det kommer fler tykna kommentarer, eller kommentarer på kommentarer eller att man pratar om bloggaren i 3:e person bland kommentarerna. Det är ju inte så kul kanske... Jag förstår din fundering, men både bloggare och bloggläsare genomgår olika faser, och denna tid på året brukar vara lite down.
  En sak till, måste erkänna att jag ofta undrar hur många garderober du har och hur ofta du står vid strykbrädan med alla strykkrävande kläder.... Hihi! Kram Milla

  SvaraRadera
 24. För att tala för mig själv så handlar det mycket om tid. Ju fler bloggarna blivit , desto svårare är det att hinna kommentera överallt. Därför får det bli så att man kommenterar mer när man verkligen har något att säga. Sen tror jag att det ligger något i vad många skrivit att ju större en blogg blir detso "mindre viktig" känns kommentaren, vilket så klart inte är sant för alla vill väl ha respons på sitt jobb! Tror också att man kan öka antalet kommentarer genom att ställa frågor till läsarna, se bara på det här inlägget!
  Kram

  SvaraRadera
 25. Sant. Det är underligt. Själv skyller jag på att jag har tidsbrist just nu, men jag läser ju din blogg hela tiden. I love it! Kram

  SvaraRadera
 26. Håller med andra här om att du inte bjuder in till dialog med oss läsare. Jag läser och tittar men har inte lust att kommentera med "fint" eller "inte fint". Det känns inte konstruktivt av mig som läsare att lämna kommentar på någons outfit dagarna i ända. :) Jag förstår att du inte vill vara för personlig, det måste respekteras. Men flertalet (som inte är bland den skara som träffat dig eller de bloggar du själv följer) kanske inte kommenterar just för att de inte känner dig. Det finns ingen relation och att ösa komplimanger är inte det roligaste att lägga tid på. Inte av avundsjuka, men kanske för att det blir för mycket lull-lull. Hellre läser jag fler inspirationsbloggar än kommenterar i dem. :)
  Jag kommenterar mer i bloggar som inbjuder till diskussion (som detta inlägg gjorde). Många kanske tänker likadant?

  SvaraRadera
 27. Hej!

  Intressant fråga och jag har funderat över den själv. För min egen del tror jag att det är för att det nu är så många OM-bloggar och de har alla något fint, gott och bra på lite olika sätt. Jag skulle så gärna ha tiden att skriva ett par rader hos alla vid varje nytt inlägg och det går ju inte när jag har ett kall att sköta och nu är vi dessutom mitt i flytt. Jag har faktiskt lite dåligt samvete för detta, för mig handlar det inte om en blogg är stor eller inte, utan att det känns som om jag skulle vara orättvis och det vill jag ju inte.
  Som sagt så tycker jag att du och andra är så fantastiskt duktiga och det är en sann glädje att kika in på din och andras bloggar.
  Ett litet PS. till Milla
  Jag står ofta vid strykbrädan, det är ett underskattat nöje och mina bästa predikningar kommer till just vid strykbrädan. Rekommenderas!

  Kramar från Eva

  SvaraRadera
 28. För mig handlar det mest om tid, om brist på något att säga och om att det blir onaturligt att kommunicera via kommentarsgranskningen.

  Vad gäller brist på tid vill jag gärna kommentera att jag har stora problem att läsa din blogg eftersom den låser sig på grund av alla gadgets och annonser. Börjar jag scrolla fastnar det helt och jag måste vänta tills hela sidan har scrollat ned sig själv innan jag kan göra något annat på datorn. Det är grymt irriterande och jag läser oftast bara ditt översta inlägg och drar mig för att klicka upp kommentarer.

  Vad gäller brist på något att säga så är det så att jag kan roas av att titta på dina inköp och kombinationer, men tycker att det blir lite konstigt att ropa snyggt och bra jobbat utan att ha någon ömsesidig kommunikation. Dina inlägg är ju ofta att du visar något. Inte att du bjuder in till diskussion. Detta har också med kommentarsgranskningen att göra. När jag vet att du ska sitta och godkänna det jag säger känns det som att jag besvärar dig och upptar din tid med något så fånigt som att ropa att ett plagg är snyggt.

  Jag tycker också att det blir konstigt att skriva i bloggar med kommentarsgranskning eftersom jag inte vet hur många som har kommenterat och om vad innan jag dyker in. Jag har varit med om så konstiga konversationer där jag har kommenterat och min kommentar har hamnat bakom ett gäng kommentarer som jag inte har sett innan och som gör att min kommentar rycks ur sitt sammanhang.

  Kram.

  SvaraRadera
 29. Jag kommenterar dig ibland, men borde kanske göra det för jag uppskattar verkligen dina tips och inspireras verkligen. Du är den i särklass bästa tipsbloggerskan. Men, jag instämmer också i tidigare inlägg att det kan kännas lite fånigt att skriva hur snyggt allt är (för det är ju verkligen det mesta!). Jag kan svära på att du skulle få mer kommentarer om bloggen var lite mer personlig. Men jag gillar den också som den är, så jag ska skärpa mig.
  Tack för all inspiration och alla idéer som du ger, även om jag inte har råd att köpa en tiondel av allt du köper. Eller kanske just därför. :D
  Kram! Sanna

  SvaraRadera
 30. Hej
  Jag hör till den anonyma skara som läser din blogg varje dag, är mer eller mindre beroende :-) , MEN jag håller med tidigare anonyma talare att det blir konstlat att bara lämna kommentarer om hur fina och vackra dina nya inköp är. Jag har lämnat kommentarer men de har nästan aldrig publicerats och du har inte svarat på mina frågor. Lite mer dialog och diskussion skulle inte skada, det behöver inte bli elakt för det. Jag skulle verkligen uppskatta dina råd och tips men blir besviken när mina kommentarer/frågor inte kommer med. Jag vet att du har så god smak och många bra råd att delge oss. Jag saknar dialogen, vill inte bara sitta och utropa Åååhhh vad snyggt! varje dag.

  SvaraRadera
 31. A wonderful topic. I'm sure that everyone has different reasons for commenting or not. It is nice to know that people are reading your blog and appreciate the effort that you have put in. So, every once in a while it is good to say "Hej" even if you add no other comment.
  Stor Kram,
  Karen XOXO

  SvaraRadera
 32. Jag tror såhär, som någon skrivit också ovan att när det redan är en massa skrivet känns det nästan dumt och onödigt att kommentera. Det känns liksom inte som man kommer med något nytt och man blir inte speciell. Hade nästan tänkt hoppa över att kommentera detta inlägg men sen kunde jag inte låta bli. Jag är en sån som far runt och lämnar kommentarer lite överallt för att jag tycker det är kul. Visst är det kul att själv få kommentarer också. Tror att har man en mindre blogg hamnar man lätt i en cirkel av andra bloggare som kommenterar hos varandra. Jag får mest kommentarer av dem som jag själv kommenterar hos. Men dock säger ju statistiken att många fler läser bloggen. Ibland lämnar någon ett avtryck och ibland inte. Det som jag tycker är jobbigt är vetskapen att folk man känner är inne och "tjyvläser" som det känns som ibland. Bor i en liten stad och ibland känns det lite jobbigt när man inte vet vilka av dem man känner som är inne och läser...Verkar som de inte vill erkänna det heller så det blir lite krystat.
  Jag har som regel att i stort sett alltid ge personliga svar på de kommentarer jag får men det är möjligt för jag får inte alltför många. När en blogg växer och det blir fler kommentarer blir det ju omöjligt för blogginnehavaren att besvara allt om man inte vill sitta och svara på kommentarer för jämnan och då kanske vissa känner att det inte är värt att kommentera. Jag vet inte. Känner inte så själv men kanske att det blir mer anonymt men får man ett svar på sin kommentar får man känna sig speciell...

  Kram fina du och du ska veta att jag läser hos dig varje dag och försöker kommentera så ofta jag kan...:-)

  Kram
  /Vivvi

  SvaraRadera
 33. Fantastisk blogg med massor av inspiration!

  SvaraRadera
 34. Mina kommentarer publiceras heller aldrig! =( Sist skrev jag inlägg i Odd Molly Storleksdebatten. Jag tyckte inte inte som du, och blev då inte publicerad. Ska man bara stryka medhårs känns det inte särskilt givande.

  SvaraRadera
 35. Jätte bra inlägg och intressant att läsa allas kommentarer!
  Har också funderat på hur annorlunda det var för ett år sedan då man kommenterade på 15-20 st olika bloggar - dagligen! Klart att det tid..
  Men samspelet mellan bloggare och läsarna är det bästa och nog blir man alltid så glad över kommentarerna.

  Kram!

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER