lördag 6 november 2010

KVÄLLENS MAGNOLIA DRESS & LITE TANKAR

Ikväll har jag bytt om till en otroligt skön klänning, trivs bäst i klänning eller kjol. Innan när jag jobbade på en annan mera strikt mansdominerad arbetsplats hade jag nästan bara byxor på mig dagligen. Det känns otroligt härligt att kunna ha det man gillar på sig på jobbet nuförtiden. Visst, finns säkert alltid någon som irriterar sig men inget som märks jättetydligt än så länge.

Sen vill jag dela med mig av lite tankar som snurrat i huvudet på sista tiden, nämligen hur fruktansvärd avundsjukan är som känsla bland mänskliga relationer. Har den senaste veckan stött på direkta reaktioner på detta. Känns otroligt trist....blir så besviken på mänskligheten ibland. Sen vet jag att jag alltid varit en outsider, sen jag var liten. Jag sticker ut, utmärker mig och ber inte om ursäkt för det. Varför ska man det? Ska man inte vara stolt över det man lyckas uppnå om man gjort det den hårda vägen? Har aldrig fått något serverat på silverfat, tvärtom. Vet hur det är att gå och lägga sig som barn och inte ha ätit på flera dagar. Vet hur det är att bli retad för att man inte har nya, fina kläder som barn utan lagade och lappade plagg. Motgångarna har, till skillnad från många andra, aldrig gjort bitter eller avundsjuk på andra. Tvärtom, de som har kommit upp sig (på rätt sätt) har alltid inspirerat mig och fått mig att kämpa får att komma någonstans i livet. Kommer från flera generationers akademikergener så sökandet efter kunskap har alltid funnits i min omedelbara närhet. Jag försöker dock alltid vara en ödmjuk och rättvis chef i mina professionella relationer, en mentor för yngre förmågor som visar talang. Ändå stötter man på denna fruktansvärda avundsjuka....otroligt trist.
Nog med tråkigheter! Ha nu en underbar kväll. Själv ska jag äta god fisk och dricka gott vin till. Har tänt hösten första brasa och kommer att sitta länge framför denna ikväll och bara prata med min kärlek, mannen i mitt liv, som funnits vid min sida i snart 19 år.
KRAM!!

13 kommentarer:

 1. Hej min vän!
  Vilket fin inlägg du skrivit ikväll:). Jag vet vad du menar. Jag var mer eller mindre retad och utstött under större delen av min uppväxt. Jag var en outsider. Känner nig nog som det än i dag. Jag har inte heller haft de finaste kläderna. Jag var inte speciellt populär. Idag är jag framgångsrik. Tre underbara barn.vad mer kan man begära? Kram

  SvaraRadera
 2. Tyvärr är nog avundsjukan den mest vanliga åkomma som finns, och tyvärr blir man lika ledsen varje gång man ser den. Nu vet jag inte vad du har stött på, men du har all grund att vara stolt över dig själv och vart du är i livet. Magnolian är supersnygg, själv har jag en Magnolia strap dress men den kommer inte fram ofta tyvärr.
  Varme kramar till dig

  SvaraRadera
 3. Mollie: Du och jag ska ta och träffas över en lunch/glas vin på kvällen snart! Vi har mycket att prata om vännen min!

  Hilde: Tack rara du för dina fina ord! Kan inte gå in på detaljer, skulle säkert trampa en massa människor på tårna då och jag är inte sådan som människa. Jag sprider hellre positiv energi omkring mig än negativ men ibland blir man bara så otroligt besviken och ledsen.

  KRAM!!!

  SvaraRadera
 4. Kanske finns den känslan hos många av oss Mollyister? Finns kanske en anledning till kärleken till just Odd Molly. Det bor defintivt en Odd Molly i mig. Men jag gillar att vi är olika och ber inte heller om ursäkt för dit jag kommit - med egna medel. Vi borde sträcka stolt på oss och som du säger, vara bra förebilder. Usch för avundsjuk - det är bara smått.
  Ha en fin kväll ♥

  SvaraRadera
 5. Håller med dig helt och fullt! Det finns inget värre än personer som först måste trampa ner andra för att själva ta sig fram. Jag beundrar istället personer som är så som du verkar vara. Personer som vågar visa det de är bra på och som lyfter sig över de former av hinder de möter istället och allt som oftast dessutom lyckas ta med sig fler på sin väg uppåt.

  Fortsätt vara stolt över det du åstadkommit!!!

  Hoppas du får en fin kväll!

  Lotta

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att din blogg är jätterolig att kika in på och jag gör det nästan dagligen. Din modeblogg är mycket informativ för oss som gillar mode!Tack vare dig har jag och min väninna hittat Provrummet och nu finns både Darcia dress+wrap samt koftan Dawn i min garderob. Jag tycker du är proffsig i din vilja att visa och berätta om olika modeller, kvalitet, storlekskillnader osv. Dessutom ger du ett smart och urtrevligt intryck! You go girl!
  Önskar dig en fin helg och en god arbetsvecka!

  SvaraRadera
 7. Hej ! Har följt din blogg nästan varje dag, oerhört inspirerande.Ska passa på att tacka för tipset om Timos långa spetslinne. Har köpt två st benvit o svart. Perfekt på mej som är lite kort i rocken, tycker att "vanliga" underklänningar blir för långa på mej. Tråkigt med avundsjuka människor, försök att inte bry dej om dem. Kram Katarina

  SvaraRadera
 8. Din blogg är bara så underbar. Allt du gör, allt du skriver och allt du visar upp är så professionellt. Tack för en underbar blogg. -Mimmi

  SvaraRadera
 9. Var stoly över dig själv och strunta i alla avundsjuka människor,fin och inspirerande blogg du har!kram

  SvaraRadera
 10. Hej
  jag förstår vad du menar. Hemskt!!
  Själv har man oxå haft det svårt & fortfarande. En som inte ger sig kan inte förstå ett nej och forsätter ändå att driva en till vanvett.
  Men är glad för din skull. Du ska vara stolt över dig själv att du har kunnat nå dit du har velat och klarat av allt. Bry dig inte om alla som tänker på ett Fel sätt. Men jag förstår att det kan vara svårt. Ta ett djupt andetag och blunda tänk på det du har (man,barn) och sen andas ut. Det
  kör jag med. Men jag vet att det kan vara svårt.
  Jag har äntligen funnit min rätta i livet och vi har ett härligt förhållande. Förutom att det finns vissa mörka moln efter en men man får bortse från det.
  Tänk Positiva tankar.

  Många krammar
  Sussi
  (ha en skön söndag)

  SvaraRadera
 11. Du verkar vara en sån generös och seriös tjej, men sådant kan sticka i ögonen på många, särskilt om man stickar ut lite, och är framgångsrik. Vara framgångsrik kan ju vara olika för olika människor, är man själv nöjd och stolt över det man kan åstadkomma på egen hand så kan det ju i andras ögon vara något helt annat. Det är tråkigt. Många förstår inte eller har inte tagit hand om sin egen förmåga att vara nöjd med det man själv kan åstadkomma utan tittar snett på alla andra istället. En klok person sa en gång till mig att man ska ta andras negativa energi och släppa iväg omvanför sitt huvud som pysande ballonger, pys iväg bara. Inte alls enkelt alla gånger tyvärr.
  KRAM till dig!
  **Milla **

  SvaraRadera
 12. Man får försöka ha överseende, missunsamma människor är det synd om. Man får glädjas över alla positiva och entusiasmerande människor man har i sin närhet! Njut av allt du (och andra) lyckats uppnå och stötta andra efter bästa förmåga är min paroll!

  SvaraRadera
 13. Tack för en inspirerande och kul blogg! Du är Fantastisk, tro aldrig något annat! Att du lyckats med ditt liv och andra inte gjort det är bara en avundsjuka som man inte skall ta till sig. Du verkar vara en självsäker tjej med båda fötterna på jorden. Att du hinner med denna blogg samtidig som du har ett karriärsjobb är avundsvärt. Ta hand om dig vännen, lyssna aldrig på elaka tungor som bara är avundsjuka. Vi tjejer skall stötta varandra och hålla ihop intesänka varandra för att verka båttre själva. Go tjejen go!!!

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER