onsdag 14 september 2011

ATT VÅGA STICKA UT......

Idag fick jag ihop lite tankar som irrat runt i huvudet på mig ett tag. Jag har länge undrat varför det provocerar så pass många när man har plagg (en stil) som sticker ut, som t ex Odd Molly. Jag har under en längre tid märkt hur vissa kvinnor (för det är främst kvinnor tyvärr) stör sig på hur jag klär mig, sminkar mig och helt enkelt tar plats. Ja, jag sticker ut, har alltid gjort det men inte som en medveten strategi för att synas och märkas utan för att det är sådan jag är, en individualist, en som säger vad hon tycker och tänker, en som alltid haft en egen stil, en som alltid gått sin egen väg (på gott och ont). Det är definitivt inte enkelt att var individualist....tvärtom, grymt obekvämt stundtals. Jag har dessutom en inbyggd kompass eller integritet som också kan störa en hel del. Min inledande förälskelse med Odd Molly var just för att detta märke var lite "corky", udda dvs stack ut i modeträsket med sina vackra, barfota modeller och sin bohemiska stil. Jag som alltid älskat detaljer, spets och kvinnliga plagg med plats för just kvinnliga former föll huvudstupat.
Det var mycket färg i en annars ganska grå vardag och jag kände att jag äntligen hade hittat MIN stil samlat i ett enda märke. Av denna anledning har det blivit en hel del samlande av Odd Molly plagg genom åren, dessutom är det plagg som egentligen inte följer några trender utan som är eviga i mina ögon. Jag köper och säljer friskt och förnyar ständigt min garderob. Fördelen har (i varje fall tidigare) alltid varit att 2:a hands marknaden och priset för Odd Mollysar varit hyfsat hög och stabil, det har varit lätt att sälja av när man vill köpa nytt. Nu har det dock blivit lite mer exploaterat och massproducerat vilket givetvis medfört att det inte längre är lika lätt eller lika lönsamt att sälja av gamla älsklingar. Så, vad vill jag ha sagt med detta inlägg? Inget särskilt revolutionerande egentligen, bara något ganska självklart och enkelt:

VAR INTE RÄDDA FÖR ATT HA EN EGEN STIL, VARE SIG DET ÄR ODD MOLLY, VINTAGE ELLER EN MIX AV EN MASSA MÄRKEN. DET VIKTIGA ÄR INTE VAD MÄRKET HETER UTAN HUR PLAGGEN FÅR ER ATT KÄNNA ER. KLÄ ER INTE I EN ODD MOLLY KOSTYM FÖR ATT DET VERKAR RÄTT UTAN FÖR ATT NI HAR VILL OCH ÄLSKAR JUST DET PLAGGET NI BÄR. HÄMTA INSPIRATION FRÅN OLIKA HÅLL OCH OFTAST KAN MAN HITTA LIKNANDE PLAGG I BILLIGARE PRISKLASS SOM KAN GE ER SAMMA KÄNSLA OCH INTRYCK. VAR INTE RÄDDA FÖR ATT STICKA UT, TVÄRTOM VAR STOLTA ÖVER ER EGEN IDENTITET.

Så länge jag trivs och har råd kommer jag att fortsätta köpa just de plagg jag vill ha och som passar mig även om det stör några. Livet är för kort för att man ständigt ska söka bekräftelse hos andra. Jag kommer fortsätta att sticka ut, vare sig det är i Odd Molly eller i andra plagg. Att det sedan sticker folk i ögonen när man som kvinna vill och kan lägga ut en del pengar på sitt utseende, det får jag leva med. Det är som sagt mitt liv.
Ha nu en underbar dag! Jag återkommer lite senare, återigen med ytliga inlägg om plagg och kombossar ;-D
KRAM!!

26 kommentarer:

 1. Heja heja! Ta ingen skit :) Man behöver inte vara älskad av alla - det går ganska bra ändå.

  SvaraRadera
 2. Håller med dig! Får en del skit och det är de små vita lapparna som sticker i ögonen... andra kläder som jag betalat lika mycket eller mer för går hem i jante(arbets)laget... Jag ger f-n i det och blir nästan provokativ istället. Jag är gammal nog att våga sticka ut och det är nog "åskådarna" som har mest problem med det, intalar jag mig...

  SvaraRadera
 3. Hej "Att vara någons fru": Jo, så är det ;-D känner på mig att även du är en kvinna som tar plats och vet precis vad jag menar, eller hur ;-D ?
  Kram fin du!!

  SvaraRadera
 4. BRAAAA..!! Toppen, precis så är det ju..
  Kraaam Anette

  SvaraRadera
 5. Just nu blev du min IDOL vännen!.... Vad vore livet utan gränser! Att vara sig själv i sitt rätta ja, är precis som det ska vara:-)Ingen annan är som du/jag, utan vi ska sträcka på oss och vara STOLTA för den vi e! Det finns bara en av just dig och en av just mig! Ingen e en annan lik.

  SvaraRadera
 6. Alltså, gud vad bra skrivet. Skulle kunnat varit jag som skrev(fast jag har inte den fina förmågan att få ner det på pränt) :-) Men det stämmer ju så väl och du har så rätt. Du är en mycket klok kvinna vännen...

  Kram
  /Vivvi

  SvaraRadera
 7. Att hitta sin stil är fantastiskt! Något jag funnit i Odd Molly. Har aldrig råkat illa ut eller blivit klankad ner på, trots dyra kläder, en stark vilja och meningar som jag gärna ger uttryck för. Eller kanske jag bara är blind... Du har en härlig stil som du ska vara stolt över, bra du inte låter dig påverkas av småsinta människor!

  Kram till dig, min Molly-inspirator nr 1 :-)

  SvaraRadera
 8. Hej, Jag instämmer med alla föregående talare, var och en gör precis som den vill.
  Jag har också fått en hel del kommentarer på jobbet, det är "lapparna" som sticker i ögonen på folk. Sen verkar det inte spela någon roll att de själva har kläder som kanske är betydligt dyrare eller att även jag har andra plagg där det inte står OM men som kostat en slant. Det är just OM etiketten som människor stör sig på. Vi får hålla ihop helt enkelt.

  SvaraRadera
 9. Måste även kommentera lite om andrahandsvärdet på OM plaggen. Just nu är jag otroligt besviken på alla som köper mina plagg på Tradera, genast lägger ut dem till försäljning igen och dessutom kopierar mina beskrivningar rakt av utan att skämmas. Finns tydligen många som köper för att genast sälja och försöka tjäna en hacka. Är det bara jag som råkar ut för det ?

  SvaraRadera
 10. Jag blir förstås lite nyfiken... detta här med att det sticker i ögonen. Är det mer ett storstadsfenomen och/eller småstad? Kan vi relatera det till en viss ålder, tex att det är ok att ha en egen stil och sticka ut när man är yngre men när man blir typ 35+ så är det inte ok? Ja, du och fler är säkert med på vad jag menar... Du tex som bor i en storstad, vilken stil är det som är mest mainstream för att inte sticka ut just nu? När man går i affärerna och tittar på allt höstmöde blir jag bara beklämd, ÄR alla så tråkiga? Själv har jag ingen aning, jag är inte ute bland folk så jag har koll eller ens vet vad som är ok eller inte...
  TACK snälla för de ljuvliga Odd Molly sakerna som trillade ned i min brevlåda igår. De förgyller min trista arbetsvardag här hemma nåt enormt... KRAM Milla

  SvaraRadera
 11. I could not have said it better myself. You are a wise woman. Thank you for saying what needed to be said.
  Kram,
  Karen XOXO

  SvaraRadera
 12. Hi Karen: Thanks sweetie! Sorry you have to read a very BAD english translation of the blog(in case you use Google translate ;-) I tried it just to see what it looks like and I laught so hard that my stomach still hurts ;-D
  XOXO

  SvaraRadera
 13. Skönt att vi tydligen är flera som känner likadant. Jag blir oftast lite ledsen när folk uppfattar mig på ett visst sätt och som jag har svårt att själv förstå. Jag har integritet men det uppfattas oftast som snobbighet av de som inte känner mig. På äldre dar har jag dock insett att det är i betraktarens ögon det ligger. Som någons fru skrev, man måste inte älskas av alla det är ok ändå! Likväl kan jag ibland dock ff känna mig lite ledsen över etiketten jag får. Tack för att du tog upp detta så bra! Kram!

  SvaraRadera
 14. Så himla härligt att höra:)) jag är en av MÅNGA tror jag anonyma som följer din blogg,,,du är fantastisk och inspirerande,jag är oxå avis på dig som har en fantastisk garderob men jag unnar dig verkligen det,varför skulle jag inte det liksom??Jag blir ju själv glad av att se allt det färglada vackra du har på dig!! YOU make my day many times!! Kram på dig:))

  SvaraRadera
 15. Bra skrivet och så sant, så sant!
  Vad är det med folk undrar man verkligen då och då! Men det finns faktiskt många som kommenterar mina kläder i positiva ordalag också. Nu senast var det en kvinna på mitt jobb som just gick i pension som tackade mig för att jag lyst upp hennes vardag, varpå en annan kollega sa att hon ofta önskade att hon skulle våga klä sig som jag....
  Mer färg och glädje till folket liksom!!!!
  Och vad glad jag blir av den där ljuvliga bilden! Två av klänningarna på den bilden toppar listan över mina mest älskade plagg!!!! Borde nog skaffa mig en gris också!
  Kram

  SvaraRadera
 16. Håller med alla föregående. Din blogg gör mig glad :O) Jag blir glad av folk som vågar vara sig själva och som tycker om sig själva. DET är inspirerande. Filtrera bort de tråkiga blickarna och de tråkiga orden och var stolt över att du är du och att vi har möjligheten att välja oavsätt ålder, vill jag tillägga!
  Och den bilden på OM tjejerna gör mig så glad. Alla de färgerna på tjejen i mitten :O) Sååå vackert!
  Kram

  SvaraRadera
 17. Har alltid fått höra att jag inte är intresserad av kläder. Bytte jobb i samma veva som jag upptäckte odd molly. Jag fick ändrade förhållanden som krävde en annan garderob. Nu får jag istället höra att jag är en märkessnobb. Men i sanningen njuter jag av detta. Det är absolut inte mitt problem att omgivningen stör sig. :-)

  SvaraRadera
 18. Underbart och härligt att läsa ditt inlägg! Det stämmer ju så himla väl! Och ja, det är väl den svenska avundsjukan, framför allt då mellan kvinnor i detta fallet, som spökar... Sen brukar alltid jag, som ääälskar kläder i allmänhet och Odd Molly i synnerhet, alltid säga att för en häst t.ex. då får får man många klänningar ;-) Man får väl för tusan lägga sina ärligt och hårt förtjänade slantar på vad man vill, eller hur? Så heja dig, jag blir gärna medlem i din klubb ;-) Kram från Lisa :)

  SvaraRadera
 19. Så himla rätt! Visst är det skönt att känna att man är den man är och att andra inte ska forma en :) På min arbetsplats är vi ca 1.000 personer och jag har hör mig själv omnämnas om "hon som klär sig så märkvärdigt" :D
  Kram

  SvaraRadera
 20. Heja heja! Det behövs fler som du;) Och till Anonym - jag har också råkat ut för såna traderare som klickar hem objekt och sedan kopierar annons och bilder rakt av, men till ett högre pris - bara för att tjäna sig en hacka. Inte okej! Heja i alla fall till alla er individualister där ute! Kram från Sofie

  SvaraRadera
 21. WORD!!!!!!!!  Kram,
  Maria/Javabönan

  SvaraRadera
 22. Hej!
  Vad trist men jag håller med dig!!!DEt finns folk som är bara AVIS så dem hackar på ;( Man ska strunta i dem! Många kvinnor klär sig "okvinnligt" tycker jag, dem vågar inte ha kvinnliga kläder, så tråkigt.OM är fantastiska, kvinnliga-annorlunda kläder och dem som ha dem är bara så SUPER KVINNLIGA.Jag fick höra tex hur kunde betala några hundra lappar för långa strumpor om man kan köpa andra på HM :) Vad ska man svara? Jag älskar OM strumpor även om dem kostar som dem gör :)Är det någon annan som betalar för mina OM? Nej, jag gör det själv och bryr mig inte om andras åsikter.Som tur är får beröm då och då för vissa av mina plagg :))
  Kram Magdalena

  SvaraRadera
 23. Jag tycker det är bra om man gör sig så snygg man kan, det är ju skoj att göra sig fin och roligt att se andra fina. Sedan är det ju väldigt olika vad som vi människor tycker är fint, vissa sminkar sig aldrig men fixar alltid sina naglar t.ex.

  På mitt jobb är de väldigt snälla, en som är tio år äldre säger att jag är deras lilla "Sunshine" och klär mig så fint. Vad man vill ha på sig är väl ändå upp till var och en, men det kan ju vara svårt att hitta sin stil. Ibland kan jag tycka i affären att något är väldigt snyggt, men sedan att sätta ihop plaggen med annat är inte alltid så lätt, därför är det bra med alla ni bloggerskor som har massor av fina tips.
  Ha det gott.
  Kram Berit

  SvaraRadera
 24. Hej jag måste bara säga att jag beundrar dig. Jag tänkte främst utifrån ditt förra inlägg, ofta känner även jag att man fåt ta lite "skit" för att man klär upp sig, sminkar sig och är social och tar lite plats. Jag gillar att du står upp för dig själv och är så snygg som du är. Man mår bättre då man känner sig fin och det är var du är. Tack för en super blogg. Mvh Malin

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER