söndag 18 september 2011

FINA BY TI MO KOFTAN & EN INTENSIV HELG

Idag har jag på mig den vackra by Ti Mo koftan som inhandlades från MINZO och som verkar finna kvar i några enstaka exemplar. Jag gillar den korta varianten skarpt! Under har jag en lite kortade underklänning/längre linne från Love Forever som passar bra till och byxor från Lindex.

Älskar verkligen den fina spetsen som är längs linningen och så klart infällningen i ryggen.Det har varit en otroligt intensiv helg med barnkalas, aktiviteter för barnen (dans och simskola), promenader till lekplats, övning av cykling och sparkcykel, spela spel och bygga lego, veckohandla, städa, jobba undan lite inför kommande möten i veckan, etc, etc.....känner mig helt slut och veckan har inte ens börjat. Ibland känns alla måsten bara så övermäktiga. Tiden räcker helt enkelt inte till och någon egentid hinns inte med (även om maken beklagar sig över att jag lägger så mycket tid på bloggen, dvs max 1 timme om dagen (ibland mer, ibland mindre)). Hur får ni ihop livspusslet? Nu är det ju även så att både maken och jag har två otroligt krävande jobb, vi är perfektionister, vi är familjekära och helt enkelt tidsoptimister båda två och det är klart att det bidrar till denna ständiga trötthet. Bloggen är trots allt en ventil för mig och jag är så glad att jag har den och alla er fina läsare.
Hoppas ni alla har en fin söndag!
KRAM!!

11 kommentarer:

 1. ja....hur mäktar man med? Har inte något bra svar på det...är själv så stressad på jobbet vilket påverkar mig oerhört negativt hemma...snart tänker jag inte acceptera detta mera. Vad jag ska göra vet jag inte riktigt, men något måste jag göra.

  Livspusslet, undras om våra föräldrar överhuvudtaget höll på som vi gör nu? Ibland tror jag att vi ska fixa "för" mycket numera. Men så var samhället annorlunda då också. Inte helt lätt att jämföra.

  Liten stunds avkoppling är det att blogga, att surfa runt lite. Att bara få "försvinna" bort i lite "onyttiga" tankar!

  Hos oss handlar det iaf mycket om planering och tydliga veckoscheman..urtrist men det hjälper lite! Vi har ett basschema som jag gör och skriver ut. Det följs stenhårt och ev. avvikelser måste tas upp och skrivas in i almanacka...Framtidstänktet är att veckoschemat ska ligga på t.ex. en ipad och sättas upp så det är lätta att ändra och lägga till. Men det får bli sedan...

  Annars är det väl det gamla vanliga: ska man vara hos oss, ska man umgås med oss så måste man acceptera att det inte är tipptopp hos oss hela tiden. Att det är kaos..och förstå att det också är något som vi själva inte gillar, men man måste prioritera levande varelser före ting.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jättefin kofta! Gillar den verkligen.
  Ja hur hinner man med? Har inget bra svar, men lite av varje gör livet lättare än mycket av en sak..

  kramar!

  SvaraRadera
 3. Jag känner igen det där med livspusslet. Det går inte ibland att få ihop det och man får lära sig att dra ner på kraven på sig själv bl a. Man behöver inte ha tip-topp-städat hemma jämt, man behöver inte hitta på avancerade aktiviteter för barnen varenda helg. Det kan räcka att bara sitta på golvet och bygga lego eller rita tillsammans. Man får försöka hitta tiden i det enkla. Hur folk hinner med egentid kan jag då inte förstå för det är tufft med heltid+lite-till-jobb, småbarn, hus mm. Bloggen har blivit en ventil för mig också och man får försöka hitta de där små stunderna för sig själv. Jag är t ex morgonmänniska och vaknar oftast först på helgerna. Då kan jag titta på en film, sitta vid datorn en stund eller bara läsa en bok i lugn och ro innan de andra vaknar. Sen måste man nog få unna sig att få någon "ledig" dag ibland också. Maken brukar t ex ta med barnen ut till deras familjegård en hel dag och jag kan bara få vara ensam och ibland är det jag som tar med barnen. Det sista tipset jag har är att försöka hitta lite vuxentid också. Vi har ALLTID med barnen men det tär också. Nån gång om året i a f kan man behöva få en weekend bara som par och rå om varandra...

  Kram fina du

  /Vivvi

  P.S Lindexkoftan finns under "Kommer Snart" och man kan mailbevaka när den kommer...D.S

  SvaraRadera
 4. Den koftan är helt underbar!!!

  Ja du, livspussel är det verkligen. Och ibland passar bitarna inte riktigt ihop. Vi har turen att båda kunna gå ner i tjänst så vi slutar tidigt två dagar var. Annars hade det inte funkat. Sen har vi städhjälp och väldigt mycket föräldrarhjälp. Det är klart att det är jobbigt ändå ibland... Och det är jobbigt att inte kunna va så mycket på jobbet som man skulle behöva för att inte få dåligt samvete när man smiter därifrån för att hämta på dagis. Men i slutändan är det nog ändå få som tycker att dom jobbat för lite i livet. Det viktigaste är barnen så länge dom bryr sig om mamma och pappa. Egentid är ju också otroligt viktigt och jag har slutat ha dåligt samvete för det. Jag är en sån människa som behöver mycket tid för mig själv och jag ger min make samma möjlighet. Kul för dom som inte behöver ta hand om sig själv ibland men sån är inte jag.

  Livet går upp och ner. Någonstans efter regn kommer alltid sol.

  KRAMAR

  SvaraRadera
 5. Ja det är det ständiga problemet att få allt att gå ihop. Sen sonen slutade med hockeyn fick vi "ett nytt liv":) En del aktiviteter är extra tidskrävande. Koftan är så fin!!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. undrar om beställningar hos Nantucket. har precis beställt en jacka men har ej fått ngn bekräftelse till mitt mejl. om jag går till mitt konto hos dem så syns inte heller ngn beställning i tidigare order..är det rätt?

  tack på förhand
  Julia

  SvaraRadera
 7. Tack för tipset om Lindex-byxorna, knep sista paret o som du sa man måste gå ner en storlek eller två!
  Ja jag har stora barn, men trots det har jag gått ner i arbetstid samt har ett mindre krävande arbete numera....kände att livet går så fort o det är så mycket jag vill göra utöver arbete....
  Titti

  SvaraRadera
 8. Alltså, när man har yngre barn är det helt enkelt tufft med att få ihop allt, och det ser nog olika ut hos alla familjer. Måste man jobba heltid plus lite till frestar det förstås på, och då måste man nog "offra" något. Jisses vad mycket man slitit under åren med föräldrakooperativ, jobba heltid, fotboll, handboll, basket, föräldrastyrelse på skolan... och ibland ångestfyllda engagemang då man varit så trött... Jag kan önska att jag sagt NEJ fler gånger, men så här efteråt, nu när livet ser helt annorlunda ut så ångrar jag inget och vet att var sak har sin tid. Perfektionismen har jag dock lagt på hyllan för bra längesen. Det är oftast den som tar mest kraft, ibland kan det räcka att vara lite mer lagom och man märker ingen skillnad. Jag kan sakna den där småbarnstiden enormt - jag tror alla med halvvuxna barn vet vad jag menar, och jag avskydde när folk satte nåt sånt på min näsa när barnen var små :=) Men för varje år kommer nya saker som tar mer kräm och andra saker som blir enklare, så jag tror man får sätta sig ned och reflekera över ibland vad det är man får offra en stund, tex 3 månader i taget och se sen hur det funkar. kram Milla

  SvaraRadera
 9. Julia: jag har aldrig haft strul med mina beställningar därifrån. Föreslår att du helt enkelt ringer de och frågar.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 10. Koftan är verkligen super fin på dig. Vill också ha en innan de tar slut :-) vilken storlek har du?

  SvaraRadera
 11. Hej Petra: Jag har storlek S i min.
  Lycka till!

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER