tisdag 20 september 2011

FOUNDATION TEST - BUDGET VS LYX

Jag har provat MYCKET smink i mina dagar kan ni tro, det innebär också att jag har en hel del erfarenhet av foundations. Jag är rädd om mitt yttre och jag har alltid varit noga med hudvård och smink. För det mesta använder jag Mineral Foundation (av olika märken) men det finns en hel del av budgetmärkena som är riktigt bra även om de inte är lika vårdande som visa av mina andra dyrare foundations. Jag tänkte framförallt fokusera på flytande foundations med undantag för två som är i puderform. Min hy är blandhy med början till rynkor och några enstaka pigmentfläckar. Det jag främst söker är en foundation som täcker, döljer skavankerna utan att det ser för onaturligtminkat ut.
1. Bellápierre löspuder, mineralfoundation inköpt från Campadre när de hade en kampanj med detta märke. Pris ca 359-399 kronor. Finns att handla HÄR. Jag tycker denna är jämförbar med I.d. Bare Minerals puder foundation men den känns inte lika pudrig utan smälter enkelt in i huden och ser mer naturligt ut. Jag gillar denna även om den kräver några appliceringar för att bli lika täckande som I.d Bare Minerals. Betyg 3, 5 stjärnor av 5.

2. Exuviande flytande Skin Caring mineral foundation är TOPPEN! Kostar ca 399 kronor och kan köpas HÄR (t ex). Dyrt men ett av de bästa flytande foundations som finns och framförallt en bra foundation som även folk med känslig hy kan använda. Denna har jag säkert använt i ca 6-7 år. Betyg: 4,5 av 5.

3. Clinique: Almost Powder Makeup (mineral puderfoundation). Även denna är skonsam och bra för den känsliga hyn. Tyvärr för mig som gillar täckande makeup men fin smidig, finkorning och medium täckning. Praktisk och smidig förpackning. Nu till specialpris HÄR! Pris från 275 kronor. Betyg 4 av 5.

4. l'Oreal True Match Foundation: Riktigt bra budget foundation i mitt tycke, smälter fint in i den egna hudtonen. Gillar denna skarpt. Just nu är den på kampanjpris lite varstans på Lindex och H&M. Pris från 119 - 159 kronor. Betyg 4 av 5.

5. Shiseido Refining Foundation: DYR men OTROLIGT snygg och medium till täckande. Smälter in i huden och håller nästan hela dagen. Gillar denna skarpt även om det är en relativt ny kärlek. Vårdande och bra om man har lite rynkor, den lägger sig inte i dessa. Pris ca 405 kronor. Betyg 4 av 5.

6. l'Oreal Matte Morphose Foundation är också otroligt skön i kvalitén. Kanske inte så dryg men ack så täckande. Verkligen skön att lägga på men här är det viktigt att man verkligen är noga med att sminka av sig på kvällen. Pris mellan 119 -169 kronor. Finns lite överallt på H6M, Kicks, Lindex, etc. Betyg 3,5 av 5.

7. Nars, Sheer Matte Foundation, amerikanskt sminkmärke, inköpt i NY och vet tyvärr inte om man kan köpa den här hemma. Pris ca 40 Euro. Dyr och opraktisk flaska är den stora nackdelen på en annars superbra foundation som är täckande utan att se spacklat ut. Stort minus för flaskan. Betyg 3,5 av 5.

8. Kanebo Cream Finish Foundation, har utgått från deras sortiment och motsvara ungefär Kanebos Sensai Cellular Performance Cream Foundation. Denna kostar omkring 760 - 830 kronor och är extremt dyr. Tycker inte riktigt att den är värd de pengarna. Inköpt då de sålde ut denna för 50% av priset, därav att jag köpte för att prova denna. Betyg 3,5 av 5.

Det var allt för denna gång. Hoppas ni tycker att denna genomgång var av nytta ;-D
KRAM!!

8 kommentarer:

 1. Det var det definitivt- tack snälla du! Kram!

  SvaraRadera
 2. Vilken expert du är!! TACK!! Jag har bara använt Clinique och är helt novis vad gäller allt smink så detta inlägg ska jag komma ihåg.

  KRAM

  SvaraRadera
 3. Ja, herregud detta är en djungel... Jag är superpetig när det gäller foundation - hatar när det blir "kakigt" eller inte smälter in i huden.

  Efter mååånga års användande, så har jag dessutom kommit fram till att "lyxiga" märken faktiskt inte är bättre (alltifrån Dior till Clinique, mfl) utan jag håller med dig - L´oreals True Match är ruskigt bra för det priset, verkligen! Väl värt den slanten och håller fint största delen av dagen - mattar till och jämnar ut!

  Tack för genomgången!

  /Cecilia

  SvaraRadera
 4. Även jag har testat tusentals foundations Koch har stundtals haft stora problem med min hy. Skulle aldrig våga mig på att prova något billigare märke innehållande mineraloljor, som loreal då jag nu äntligen hittat produkter. Själv armar frälst i cliniques superbalance ibland i kombo med i.d och eventuellt en klick sv lancomes shimmer. helt perekt. kan tillägga att jag även arbetat med smink :)

  SvaraRadera
 5. Jättebra inlägg och bra info i kommentarerna också :)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Jag tycker att din klänning från Valerie (inlägg från den 18 sep) är HELT LJUVLIG. Du skrev aldrig var du köpt den...Nu är jag nyfiken! Eller är det lite hemligt ;)

  SvaraRadera
 7. Hej Anonym: ingen hemlis köpt på Sid & Sally på REA men den är slutsåld så då är det ingen idé att hänvisa till just denna ;-D
  KRAM!!

  SvaraRadera
 8. Det här var en häftig blogg! Jag är också en odd molly älskare som älskar att blogga om kläderna!

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER