onsdag 11 april 2012

ATT VÅGA VARA SIG SJÄLV - ATT VÅGA BLOGGA

Har varit lite sliten efter påsken får jag erkänna. Massor på jobbet, sjuk make och barn. Ingen extra energi till roliga inlägg och allmänt gråmulet väder....Var hittar man då inspirationen och kraften att fortsätta blogga?
Jag skrev för ett bra tag sedan ett inlägg som handlade om varför jag börjat blogga och vad det är som driver mig att fortsätta även stunder som dessa. Min målsättning med bloggen har aldrig varit att få bekräftelse eller att bli stor och helst poppis. Jag har hela tiden helt enkelt velat dela med mig av min kärlek till mode och till vissa märken som jag gillar. Jag har velat inspirera och bjuda på erbjudanden och rabatter när tillfälle givits.
Sedan har ur detta bloggande fötts en massa andra positiva sidor som jag aldrig hade kunnat förutse när jag började med bloggen. Gemenskapen med läsarna, med andra bloggerskor och med företag som gillar det man gör. En helt ny värld har öppnat sig och ett helt nytt kvinnligt nätverk som jag tidigare aldrig haft. Det måste jag erkänna är något av det häftigaste med bloggen, alla upplevelser man fått vara med om och alla dessa oväntade möten med makalösa kvinnor (jo, för det är mest kvinnor som bloggar, detta är VÅRT forum).Om ni funderar på att börja blogga kan jag bara säga: GÖR DET men gör det av rätt anledning. Gör det för att du brinner för något eller har något du vill dela med dig av. Gör det inte för att söka bekräftelse eller pengar. Våga sticka ut och framförallt våga vara er själva. I en värld med sjukliga ideal vad gäller kvinnokroppen är det otroligt befriande med alla dessa modebloggar som visar plagg på riktiga kvinnokroppar i alla dess former och storlekar. Mitt råd till alla vad gäller kläder är:

VAR INTE RÄDDA FÖR ATT HA EN EGEN STIL, VARE SIG DET ÄR ODD MOLLY, VINTAGE ELLER EN MIX AV EN MASSA MÄRKEN. DET VIKTIGA ÄR INTE VAD MÄRKET HETER UTAN HUR KLÄDERNA FÅR ER ATT KÄNNA ER. KLÄ ER INTE I EN ODD MOLLY KOSTYM (ELLER I ETT ANNAT MÄRKE FÖR DEN DELEN) FÖR ATT DET VERKAR RÄTT, UTAN FÖR ATT NI HAR VILL OCH ÄLSKAR JUST DET PLAGGET NI BÄR. HÄMTA INSPIRATION FRÅN OLIKA HÅLL OCH OFTAST KAN MAN HITTA LIKNANDE PLAGG I BILLIGARE PRISKLASS SOM KAN GE ER SAMMA KÄNSLA OCH INTRYCK SOM DE DYRA MÄRKESPLAGGEN. VAR INTE RÄDDA FÖR ATT STICKA UT, TVÄRTOM VAR STOLTA ÖVER ER EGEN IDENTITET.

Livet är för kort för att man ständigt ska söka bekräftelse hos andra. Vi får bara en chans att leva just detta liv vi lever nu. Gör det bästa av det, ta alla chanser ni får, bättre att göra bort sig en gång för mycket än att inte våga leva och hela tiden oroa sig för vad andra ska tycka. 
Ha nu en underbar dag! Jag återkommer lite senare, återigen med ytliga inlägg om plagg och kombossar ;-D
KRAM!!

10 kommentarer:

 1. Härligt och viktigt inlägg! Det är lätt att bli inspirerad i bloggvärlden, men även få lite underlägsenhetskänsla om man inte har en egen trygg bas att stå på.

  Jag saknar dina budgetinlägg litegrand! Sen kanske en liten kommentar om hur du ser på vårmodet/stilen som finns ute på stan? Några highlights?
  Själv har jag lite svårt för alla de här klara färgerna (man har ju upplevt dem förr) och känner att modevåren inte är min stil. Vilket passar bra just nu, jag försöker fokusera på no shopping at all - får se hur det går ;)
  kram Milla

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Zoovillage har just nu 50% på några Odd Mollys. Kanske något du vill tipsa dina läsare om :-)

  http://se.zoovillage.com/outlet/odd%20molly

  Ha en fortsatt trevlig dag!

  SvaraRadera
 3. Ja så rätt! Jättebra du fångar det hela med bloggandet. Det är lätt att man förlorar sin bas varför man började blogga. Men är liksom du så glad över detta trevliga nätverk man får på köpet! Hoppas ni kryar på er där hemma och att du får andas ut lite här på bloggen emellanåt:) kram

  SvaraRadera
 4. Hej

  Milla: Tack för tipsen om sådant du saknar och tips på inlägg. Ska ta det till mig och se vad jag kan sätta ihop. Tyvärr har budgettipsen blivit färre av den naturliga anledningen att jag själv inte hunnit ut och prova ute på stan som förr i tiden, men det kanske man kan åtgärda i framtiden ;-) Intryck från hur modescenen ser ut på stan ska jag nog kunna bjuda på också, tids nog. TACK snälla för dina kloka kommentarer.

  Sara: Tips på REA är alltid bra med Zoovillage har jag tyvärr ingen bra erfarenhet av så därför har jag inte tipsat, dessutom har de ganska begränsat sortiment.

  Life´s...: Tack snälla, hoppas också att alla snart ska må bra igen och krafterna ska återvända. Visst är det ett helt fantastiskt nätverk vi som bloggar har.

  KRAM!!

  SvaraRadera
 5. Så kloka ord. Jag har skrivit dagbok sedan -87 och bloggen är som en variant av det. Det är otroligt viktigt för själen att man får uttrycka sina känslor i ord och bild. Jag tror verkligen att bloggandet ger mycket tack vare det.

  KRAMAR

  SvaraRadera
 6. Vilket bra inlägg! Så klok inställning. Kramar på dig!

  SvaraRadera
 7. Vad bra skrivet av dig! :)
  Precis sådär ska det va!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Du är inte bara jävligt snygg, du är klok med:)))
  Och jag håller med dig till 100%!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Väldigt kloka ord och fint skrivet! Håller med dig om det du skriver och att det är så roligt att ha hittat så många bloggvänner, det visste man ju inte när man började blogga, kram

  SvaraRadera
 10. Jo, men så är det ju! Bara vara sig själv och köra liksom. Jag tycker också vänskapen kring det här är fantastiskt. Och så bara det att få ägna sig åt något roligt var dag. Kram

  SvaraRadera

<3 Tack snälla för din kommentar <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Annonser

ANNONSER